Меню
Меню

С Грижа за Планетата

Планетата ни е безценен дар, за който трябва да се погрижим, както тя се грижи за нас.

В сърцето на Био Магазин ЗЕЛЕН е желанието за по-добър, здравословен и щастлив начин на живот - както на лично, така и на глобално ниво. Като един от най-големите производители и дистрибутори на био храни в България, е наша мисия да управляваме бизнеса си по отговорен и устойчив начин. Ето кои са стъпките, които предприехме, за да намалим негативния отпечатък върху нашата Планета:

ОПАКОВКИ без пластмаса:

Кашоните, в които пристигат вашите продукти, са от рециклирана хартия със FSC сертификат. Този вид сертификат гарантира, че използваната хартия е произведена по отговорен и щадящ за природата начин.

Тиксото, което използваме, представлява гумирана хартия с лепило на основата на картофено или царевично нишесте и е напълно естествено. След употребата на такъв вид лепило, целият кашон може да бъде рециклиран като хартия без необходимост да се отстранява тиксото.

Хартията, която служи за уплътняване на продуктите в кашона, е амбалажна опаковъчна хартия и не съдържа пластмаса.

От 2022г. всички нови продукти, които произвеждаме, имат 100% рециклируеми фолиа, а поетапно в такива опаковки ще преминат и вече съществуващите ни продукти.

СИН БОН:

Въведохме употребата само и единствено на син касов бон във всички физически Био Магазини ЗЕЛЕН. Синият касов бон е изработен от екологична синя термохартия и може да се рециклира на 100%. За разлика от обикновения касов бон, синият не е третиран с химикали и е безопасен за здравето.

ТРАНСПОРТ:

Горди сме, че по-голямата част от фирмените транспортни превозни средства са напълно електрически и вървим устремено към целта си всички наши коли, бусове и камиони да бъдат такива.

СОЛАРЕН ПАРК:

Покрихме покривите на нашите производствени сгради със система от соларни панели за самостоятелно захранване. Само през 2021г. това спести отделянето на 90 тона CO2 вредни емисии в земната атмосферата.

СПАСИ ХРАНА:

В стремежа ни за живот с по-малко хранителни отпадъци създадохме СПАСИ ХРАНА - инициатива, която мотивира и дава възможност да бъдат закупени на много по-ниска цена продукти с къс препоръчителен срок на годност, но с отлично качество и гарантирана безопасност.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки