Меню
Меню
Кленовият сироп – ценната карамелова течност в кухненския шкаф

01.09.2021 23:31:36

Кленовият сироп – ценната карамелова течност в кухненския шкаф

 
Кленовият сироп – добил популярност със сензационните диети за сваляне на тегло, известен като метода за отслабване на Бионсе и куп други холивудски знаменитости, всъщност е един изключително изкушаващ натурален подсладител с не малко ценни качества за организма.
 
Кленовият сироп се добива от захарния клен, който расте само в Северна Америка, представлява живителният сок на захарния клен, разнася по вътрешността на дървото необходимите му хранителни вещества.
Наистина в историята си кленовият сироп е използван основно като естествен подсладител, в последните години той става сензационно известен основно като средство за мигновенно сваляне на килограми.
Ще обърнем повече внимание на хранителния състав на кленовия сироп, смисълът за организма ни от употребата му. Разбира се ще разгледаме и така популярните пречистващи/отслабващи режими. 
 
Много често противопоставят кленовия сироп на пчелния мед. Без значение в чия полза са коментарите, истината е, че и двата продукта са едно природно богатство със своите предимства. Съвсем различни като произход българският мед и канадският кленов сироп не без причина имат място един до друд на кухненския рафт.
 
Защо кленов сироп?
Освен, че е изключително изкушаващ натурален естествен подсладител, с карамелен цвят, вкус и аромат, които варират в интензивността си, съвсем не за подценяване са и хранителните му качества. Интересно негово предимство като натурален подсладител е, че може да замести захарта във всички области на нейното приложение, независимо от температурата за приготвяне на дадената храна. Истината е, че кленовият сироп е беден на витаини (с изключение на витамини от групата В) и богат на минерали, които са не толкова податливи на термична обработка.
Едно от основните предимства, което се изтъква за кленовия сироп е, че е с изразено сладък вкус, но всъщност съдържа естествена „дървесна“ глюкоза вместо захароза.
Кленовият сироп обаче още съдържа над 20 антиоксиданта, което го прави чудесен вкусен помощник на тялото за пречистващите процеси. Сладкият му вкус има лек слабителен ефект, а в комбинация и с минералите (между които може би на първо място цинкът) стимулира храносмилането.
И не на последно място, кленовият сироп е изключително добър източник на минерали, някои от тях в наистина завидно количество. Точно този му хранителен състав го прави така ценен за здравето на костите, косата, ноктите, кожата. В същото време е значително по-беден на калории от меда, захарта и други натурални подсладители.
С високо съдържание се отличава минералът манган – на 100гр кленов сироп достига до над 100% от препоръчителната дневна доза.
 
За какво е важен манганът в тялото ни:
допринася за нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия;
допринасят за поддържането на нормалното състояние на костите;
допринася за нормалното образуване на съединителна тъкан;
допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес.
 
А ето и витаминът, най-съществено количествено представен – Рибофлавин (В2) – около 40% от препоръчителната дневна доза:
 • допринася за нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия;
 • допринася за нормалното функциониране на нервната система;
 • допринася за поддържането на нормалното състояние на лигавиците;
 • допринася за поддържането на нормалното състояние на червените кръвни телца;
 • допринася за поддържането на нормалното състояние на кожата;
 • допринася за поддържането на нормалното зрение;
 • допринася за нормалното протичане на метаболизма на желязото;
 • допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес;
 • допринася за намаляването на чувството на отпадналост и умора. 
 
Посочените проценти варират спрямо всяка „реколта“ кленов сироп. Кленовият сироп, който стига на пазара всъщност е концентриран естествен дървесен сок. Добива се като буквално се пробива дървесната кора, след процес на обработка се сгътява и по този начин естествено се концентрира на хранителни вещества.
Различните класове (клас А; клас С) обаче НЕ означават различно качество от производствения процес. Различните класове всъщност показват в кой период от годината е добит кленовия сироп. Самият дървесен сок е сразлични хранителни характеристики в зависимост от сезона – съответно по-наситен на хранителни вещества или не толкова. Истината е, че сиропът с по-висока концентрация на минерали е и по-сладък на вкус, с по-интезивен аромат и по-наситен цвят.
 
И понеже обещахме да не подминем и режимите за сваляне на тегло.
Режимът с кленов сироп, лимонов сок и джинджифил се смята за здравословна алтернатива за бързо сваляне на килограми. Дали е така.По принцип при натрупани излишни килограми, по-сериозните мерки за намаляването им няма как да не предизвика стрес за организма, от другата страна обаче стоят и всички ползи – облекчаването работата на всички органи и сиитеми, изхвърляне на натрупани отпадни продукти и токсини.
 
 • Био Кленов Сироп градус C, Smart Organic, 250 ml

  14.39 лв. Още Още
 • Био кленов сироп, градус А, Terrasana, 250ml

  Био Кленов Сироп, градус А, Terrasana, 250 ml

  17.59 лв. Купи Купи
 • Био Кленов Сироп, градус С, Terrasana, 250 ml

  17.59 лв. Купи Купи
 • Био Кленов Сироп градус А, Smart Organic, 250 ml

  14.69 лв. Още Още
 • Био кленов сироп, Green - Bio Tropic, 250ml

  Био Кленов Сироп Градус С, Green – Bio Tropic, 250 ml

  15.39 лв. Купи Купи
 • Био кленов сироп, Green - Bio Tropic, 375ml

  Био Кленов Сироп Градус С, Green – Bio Tropic, 375 ml

  19.99 лв. Купи Купи
 
Предимствата на конкретния режим с кленов сироп са:
за тялото – това е вид гладуване, т.е. цялата енергия необходима за храносмилателните процеси се пренасочва за разграждане на натрупаните ненужни мазнини, и изхвърляне на ненужните вещества и складирани отпадни продукти;
в същото време обаче зарежда организма с минерали – един от основните проблеми режимите залагащи на пречистване на течности;
лимоновият сок е изключително алкален за организма, което е важно особено при интензивен процес на изчистване и изхвърляне на токсини;
джинджифил – поддържа метаболизма „буден“ – съвсем буквално – вълшебен корен с безброй благоприятни ползи, но тук основно за да поддържа метаболизма във форма. Изключително полезен за храносмилането, силен антиоксидант с противобактериални свойства. Джинджифилът е съществен част от режима, с огромен смисъл за процеса на пречистване.
Не можем обаче да не обърнем внимание, че всеки един режим за сваляне на тегло и/или изчистване на тялото трябва да бъде комбиниран с физическа активност. По този начин естествено се стимулират вътрешните органи, което е много важно в състояние на активно пречистване. Не на последно място физическата активност поддържа мускулите и превентира разграждането на мускулна маса за сметка на мазнините.
Така „забъркания“ здравословен коктейл може много лесно да включите в ежедневието си – пийте на гладно, заместете едно от храненията си, изкарайте един цял ден само на тази течност например на пълнолуние ;-).
Няма да съжалявате, ако не сте опитвали още кленов сироп направете го – много е подходящ и за палачинки, кисело мляко, овесени ядки и още куп приложения.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Полезно

Полезно

Кленовият сироп – ценната карамелова течност в кухненския шкаф

Кленовият сироп – ценната карамелова течност в кухненския шкаф

  Кленовият сироп – добил популярност със сензационните диети за сваляне на тегло, известен като метода за отслабване на Бионсе и куп други холивудски знаменитости, всъщност е един изключител   Кленовият сироп – добил популярност със сензационните диети за сваляне на тегло, известен като метода за отслабване на Бионсе и куп други холивудски знаменитости, всъщност е един изключител 2021-11-02T15:27:36+02:00 Кленовият сироп – ценната карамелова течност в кухненския шкаф

<div id="et-boc" class="et-boc"> <div class="et-l et-l--post"> <div class="et_builder_inner_content et_pb_gutters3"> <div class="et_pb_section et_pb_section_0 et_section_regular"> <div class="et_pb_row et_pb_row_0"> <div class="et_pb_column et_pb_column_4_4 et_pb_column_0 et_pb_css_mix_blend_mode_passthrough et-last-child"> <div class="et_pb_module et_pb_text et_pb_text_0 et_pb_text_align_left et_pb_bg_layout_light"> <div class="et_pb_text_inner"> <div>&nbsp;</div> <div>Кленовият сироп &ndash; добил популярност със сензационните диети за сваляне на тегло, известен като метода за отслабване на Бионсе и куп други холивудски знаменитости, всъщност е един изключително изкушаващ натурален подсладител с не малко ценни качества за организма.</div> <div>&nbsp;</div> <div>Кленовият сироп се добива от захарния клен, който расте само в Северна Америка, представлява живителният сок на захарния клен, разнася по вътрешността на дървото необходимите му хранителни вещества.</div> <div>Наистина в историята си кленовият сироп е използван основно като естествен подсладител, в последните години той става сензационно известен основно като средство за мигновенно сваляне на килограми.</div> <div>Ще обърнем повече внимание на хранителния състав на кленовия сироп, смисълът за организма ни от употребата му. Разбира се ще разгледаме и така популярните пречистващи/отслабващи режими.&nbsp;</div> <div>&nbsp;</div> <div>Много често противопоставят кленовия сироп на пчелния мед. Без значение в чия полза са коментарите, истината е, че и двата продукта са едно природно богатство със своите предимства. Съвсем различни като произход българският мед и канадският кленов сироп не без причина имат място един до друд на кухненския рафт.</div> <div>&nbsp;</div> <div><strong>Защо кленов сироп?</strong></div> <div>Освен, че е изключително изкушаващ натурален естествен подсладител, с карамелен цвят, вкус и аромат, които варират в интензивността си, съвсем не за подценяване са и хранителните му качества. Интересно негово предимство като натурален подсладител е, че може да замести захарта във всички области на нейното приложение, независимо от температурата за приготвяне на дадената храна. Истината е, че кленовият сироп е беден на витаини (с изключение на витамини от групата В) и богат на минерали, които са не толкова податливи на термична обработка.</div> <div>Едно от основните предимства, което се изтъква за кленовия сироп е, че е с изразено сладък вкус, но всъщност съдържа естествена &bdquo;дървесна&ldquo; глюкоза вместо захароза.</div> <div>Кленовият сироп обаче още съдържа над 20 антиоксиданта, което го прави чудесен вкусен помощник на тялото за пречистващите процеси. Сладкият му вкус има лек слабителен ефект, а в комбинация и с минералите (между които може би на първо място цинкът) стимулира храносмилането.</div> <div>И не на последно място, кленовият сироп е изключително добър източник на минерали, някои от тях в наистина завидно количество. Точно този му хранителен състав го прави така ценен за здравето на костите, косата, ноктите, кожата. В същото време е значително по-беден на калории от меда, захарта и други натурални подсладители.</div> <div>С високо съдържание се отличава минералът манган &ndash; на 100гр кленов сироп достига до над 100% от препоръчителната дневна доза.</div> <div>&nbsp;</div> <div><strong>За какво е важен манганът в тялото ни:</strong></div> <div>допринася за нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия;</div> <div>допринасят за поддържането на нормалното състояние на костите;</div> <div>допринася за нормалното образуване на съединителна тъкан;</div> <div>допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес.</div> <div>&nbsp;</div> <div>А ето и витаминът, най-съществено количествено представен &ndash; <strong>Рибофлавин (В2)</strong> &ndash; около 40% от препоръчителната дневна доза:</div> <ul> <li>допринася за нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия;</li> <li>допринася за нормалното функциониране на нервната система;</li> <li>допринася за поддържането на нормалното състояние на лигавиците;</li> <li>допринася за поддържането на нормалното състояние на червените кръвни телца;</li> <li>допринася за поддържането на нормалното състояние на кожата;</li> <li>допринася за поддържането на нормалното зрение;</li> <li>допринася за нормалното протичане на метаболизма на желязото;</li> <li>допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес;</li> <li>допринася за намаляването на чувството на отпадналост и умора.&nbsp;</li> </ul> <div>&nbsp;</div> <div>Посочените проценти варират спрямо всяка &bdquo;реколта&ldquo; кленов сироп. Кленовият сироп, който стига на пазара всъщност е концентриран естествен дървесен сок. Добива се като буквално се пробива дървесната кора, след процес на обработка се сгътява и по този начин естествено се концентрира на хранителни вещества.</div> <div>Различните класове (клас А; клас С) обаче НЕ означават различно качество от производствения процес. Различните класове всъщност показват в кой период от годината е добит кленовия сироп. Самият дървесен сок е сразлични хранителни характеристики в зависимост от сезона &ndash; съответно по-наситен на хранителни вещества или не толкова. Истината е, че сиропът с по-висока концентрация на минерали е и по-сладък на вкус, с по-интезивен аромат и по-наситен цвят.</div> <div>&nbsp;</div> <div><strong>И понеже обещахме да не подминем и режимите за сваляне на тегло.</strong></div> <div>Режимът с кленов сироп, лимонов сок и джинджифил се смята за здравословна алтернатива за бързо сваляне на килограми. Дали е така.По принцип при натрупани излишни килограми, по-сериозните мерки за намаляването им няма как да не предизвика стрес за организма, от другата страна обаче стоят и всички ползи &ndash; облекчаването работата на всички органи и сиитеми, изхвърляне на натрупани отпадни продукти и токсини.</div> <div>&nbsp;</div> <div> <div class="woocommerce columns-3"> <ul class="products columns-3"> <li class="product type-product post-6124 status-publish first outofstock product_cat-smart-organic product_cat-bio-hrani product_cat-zahar-med-podsladiteli product_cat-podsladiteli product_tag-klenov-sirop has-post-thumbnail shipping-taxable purchasable product-type-simple"><a href="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/sladko-soleno/zahar-med-podsladiteli/bio-klenov-sirop-gradus-c-smart-organic-250ml/" class="woocommerce-LoopProduct-link woocommerce-loop-product__link"><span class="gtm4wp_productdata" style="display: none; visibility: hidden;" data-gtm4wp_product_id="6124" data-gtm4wp_product_name="Био Кленов Сироп градус C, Smart Organic, 250 ml" data-gtm4wp_product_price="14.39" data-gtm4wp_product_cat="Натурални подсладители" data-gtm4wp_product_url="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/sladko-soleno/zahar-med-podsladiteli/bio-klenov-sirop-gradus-c-smart-organic-250ml/" data-gtm4wp_product_listposition="1" data-gtm4wp_productlist_name="General Product List" data-gtm4wp_product_stocklevel="0" data-gtm4wp_product_brand="Smart Organic"></span><span class="et_shop_image"><img width="400" height="400" src="https://cdncloudcart.com/25215/files/image/maple_syrup_gradec_600x600-400x400__2dcae4f4dea1130a0837789a2b960605__.jpeg?1630527682" class="attachment-woocommerce_thumbnail size-woocommerce_thumbnail" alt="" loading="lazy" srcset="https://cdncloudcart.com/25215/files/image/maple_syrup_gradec_600x600-400x400__2dcae4f4dea1130a0837789a2b960605__.jpeg?1630527682 400w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/maple_syrup_gradec_600x600-100x100__aa3f63817742a8d33b0a182d441e48d8__.jpeg?1630527684 100w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/maple_syrup_gradec_600x600-510x510__394fb8c56de09405bfb834e24c5937f3__.jpeg?1630527684 510w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/maple_syrup_gradec_600x600-221x221__adc9ead86154c76436f75bf88f66c591__.jpeg?1630527684 221w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/maple_syrup_gradec_600x600-300x300__155d750a527d5d1877642b8a31d8fafa__.jpeg?1630527685 300w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/maple_syrup_gradec_600x600__d2f03cfad0ad7e4784e65ca5da7e69e6__.jpeg?1630527685 600w" sizes="(max-width: 400px) 100vw, 400px" /><span class="et_overlay"></span></span></a> <h2 class="woocommerce-loop-product__title">Био Кленов Сироп градус C, Smart Organic, 250 ml</h2> <a href="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/sladko-soleno/zahar-med-podsladiteli/bio-klenov-sirop-gradus-c-smart-organic-250ml/" class="woocommerce-LoopProduct-link woocommerce-loop-product__link"><span class="price"><span class="woocommerce-Price-amount amount"><bdi>14.39&nbsp;<span class="woocommerce-Price-currencySymbol">лв.</span></bdi></span></span></a> <style><!-- .sa_wc_buy_now_button_container_loop, .related.products .sa_wc_buy_now_button_container.sa_wc_buy_now_button_container_single, .up-sells .sa_wc_buy_now_button_container, .cross-sells .sa_wc_buy_now_button_container { display: block; } --></style> <a href="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/sladko-soleno/zahar-med-podsladiteli/bio-klenov-sirop-gradus-c-smart-organic-250ml/" data-quantity="1" class="button product_type_simple" data-product_id="6124" data-product_sku="2774" aria-label="Прочетете повече за &ldquo;Био Кленов Сироп градус C, Smart Organic, 250 ml&rdquo;" rel="nofollow">Още</a><a href="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/sladko-soleno/zahar-med-podsladiteli/bio-klenov-sirop-gradus-c-smart-organic-250ml/" class="woocommerce-LoopProduct-link woocommerce-loop-product__link"><input type="hidden" value="6124" class="product_id" /> <input type="hidden" value="1" class="product_quantity" /></a> <style><!-- .sa_wc_buy_now_button_container_loop, .related.products .sa_wc_buy_now_button_container.sa_wc_buy_now_button_container_single, .up-sells .sa_wc_buy_now_button_container, .cross-sells .sa_wc_buy_now_button_container { display: block; } --></style> <a href="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/sladko-soleno/zahar-med-podsladiteli/bio-klenov-sirop-gradus-c-smart-organic-250ml/" data-quantity="1" class="button product_type_simple" data-product_id="6124" data-product_sku="2774" aria-label="Прочетете повече за &ldquo;Био Кленов Сироп градус C, Smart Organic, 250 ml&rdquo;" rel="nofollow">Още</a><a href="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/sladko-soleno/zahar-med-podsladiteli/bio-klenov-sirop-gradus-c-smart-organic-250ml/" class="woocommerce-LoopProduct-link woocommerce-loop-product__link"><input type="hidden" value="6124" class="product_id" /> <input type="hidden" value="1" class="product_quantity" /> </a></li> <li class="product type-product post-1749 status-publish instock product_cat-terrasana product_cat-bio-hrani product_cat-zahar-med-podsladiteli product_cat-podsladiteli product_tag-klenov-sirop has-post-thumbnail purchasable product-type-simple"><a href="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/sladko-soleno/zahar-med-podsladiteli/bio-klenov-sirop-gradus-a-terrasana-250ml/" class="woocommerce-LoopProduct-link woocommerce-loop-product__link"><span class="gtm4wp_productdata" style="display: none; visibility: hidden;" data-gtm4wp_product_id="1749" data-gtm4wp_product_name="Био Кленов Сироп, градус А, Terrasana, 250 ml" data-gtm4wp_product_price="17.59" data-gtm4wp_product_cat="Натурални подсладители" data-gtm4wp_product_url="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/sladko-soleno/zahar-med-podsladiteli/bio-klenov-sirop-gradus-a-terrasana-250ml/" data-gtm4wp_product_listposition="2" data-gtm4wp_productlist_name="General Product List" data-gtm4wp_product_stocklevel="150" data-gtm4wp_product_brand="Terrasana"></span><span class="et_shop_image"><img width="400" height="400" src="https://cdncloudcart.com/25215/files/image/klenov-sirop-gradus-a-terrasana-250ml-400x400__7cad2460b89950ec88494d57d7a1cc0e__.jpeg?1630528300" class="attachment-woocommerce_thumbnail size-woocommerce_thumbnail" alt="Био кленов сироп, градус А, Terrasana, 250ml" loading="lazy" srcset="https://cdncloudcart.com/25215/files/image/klenov-sirop-gradus-a-terrasana-250ml-400x400__7cad2460b89950ec88494d57d7a1cc0e__.jpeg?1630528300 400w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/klenov-sirop-gradus-a-terrasana-250ml-100x100__6153ec09ee63e75bc8e3f81fa9e152c6__.jpeg?1630528302 100w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/klenov-sirop-gradus-a-terrasana-250ml-510x510__7cae853519b18c94e0ebdfb2795f7afc__.jpeg?1630528302 510w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/klenov-sirop-gradus-a-terrasana-250ml-300x300__80aa40f9413b92b03f076fc42d0121a9__.jpeg?1630528302 300w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/klenov-sirop-gradus-a-terrasana-250ml__c7194fd8b97e52aec95355b3356c5b4d__.jpeg?1630528302 600w" sizes="(max-width: 400px) 100vw, 400px" /><span class="et_overlay"></span></span></a> <h2 class="woocommerce-loop-product__title">Био Кленов Сироп, градус А, Terrasana, 250 ml</h2> <a href="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/sladko-soleno/zahar-med-podsladiteli/bio-klenov-sirop-gradus-a-terrasana-250ml/" class="woocommerce-LoopProduct-link woocommerce-loop-product__link"><span class="price"><span class="woocommerce-Price-amount amount"><bdi>17.59&nbsp;<span class="woocommerce-Price-currencySymbol">лв.</span></bdi></span></span></a> <style><!-- .sa_wc_buy_now_button_container_loop, .related.products .sa_wc_buy_now_button_container.sa_wc_buy_now_button_container_single, .up-sells .sa_wc_buy_now_button_container, .cross-sells .sa_wc_buy_now_button_container { display: block; } --></style> <a href="https://zelen.bg/admin/blog/article/edit/?add-to-cart=1749" data-quantity="1" class="button product_type_simple add_to_cart_button ajax_add_to_cart" data-product_id="1749" data-product_sku="2828" aria-label="Добавете &ldquo;Био Кленов Сироп, градус А, Terrasana, 250 ml&rdquo; в количката си" rel="nofollow">Купи</a><a href="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/sladko-soleno/zahar-med-podsladiteli/bio-klenov-sirop-gradus-a-terrasana-250ml/" class="woocommerce-LoopProduct-link woocommerce-loop-product__link"><input type="hidden" value="1749" class="product_id" /> <input type="hidden" value="1" class="product_quantity" /></a> <style><!-- .sa_wc_buy_now_button_container_loop, .related.products .sa_wc_buy_now_button_container.sa_wc_buy_now_button_container_single, .up-sells .sa_wc_buy_now_button_container, .cross-sells .sa_wc_buy_now_button_container { display: block; } --></style> <a href="https://zelen.bg/admin/blog/article/edit/?add-to-cart=1749" data-quantity="1" class="button product_type_simple add_to_cart_button ajax_add_to_cart" data-product_id="1749" data-product_sku="2828" aria-label="Добавете &ldquo;Био Кленов Сироп, градус А, Terrasana, 250 ml&rdquo; в количката си" rel="nofollow">Купи</a><a href="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/sladko-soleno/zahar-med-podsladiteli/bio-klenov-sirop-gradus-a-terrasana-250ml/" class="woocommerce-LoopProduct-link woocommerce-loop-product__link"><input type="hidden" value="1749" class="product_id" /> <input type="hidden" value="1" class="product_quantity" /> </a></li> <li class="product type-product post-1748 status-publish last instock product_cat-terrasana product_cat-bio-hrani product_cat-zahar-med-podsladiteli product_cat-podsladiteli product_tag-klenov-sirop has-post-thumbnail purchasable product-type-simple"><a href="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/sladko-soleno/zahar-med-podsladiteli/bio-klenov-sirop-gradus-s-terrasana-250ml/" class="woocommerce-LoopProduct-link woocommerce-loop-product__link"><span class="gtm4wp_productdata" style="display: none; visibility: hidden;" data-gtm4wp_product_id="1748" data-gtm4wp_product_name="Био Кленов Сироп, градус С, Terrasana, 250 ml" data-gtm4wp_product_price="17.59" data-gtm4wp_product_cat="Натурални подсладители" data-gtm4wp_product_url="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/sladko-soleno/zahar-med-podsladiteli/bio-klenov-sirop-gradus-s-terrasana-250ml/" data-gtm4wp_product_listposition="3" data-gtm4wp_productlist_name="General Product List" data-gtm4wp_product_stocklevel="166" data-gtm4wp_product_brand="Terrasana"></span><span class="et_shop_image"><img width="400" height="400" src="https://cdncloudcart.com/25215/files/image/220-4325-ahornsiroop-graad-c-250-ml-1-400x400__ae6288d990ee6fdf3b091eb43f43988c__.jpeg?1630528301" class="attachment-woocommerce_thumbnail size-woocommerce_thumbnail" alt="" loading="lazy" srcset="https://cdncloudcart.com/25215/files/image/220-4325-ahornsiroop-graad-c-250-ml-1-400x400__ae6288d990ee6fdf3b091eb43f43988c__.jpeg?1630528301 400w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/220-4325-ahornsiroop-graad-c-250-ml-1-100x100__2c88e72dd6f8d4fd2ae27463fb04791e__.jpeg?1630528302 100w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/220-4325-ahornsiroop-graad-c-250-ml-1-510x510__5623d99a11d3fb2dd1005d3ae30f75dd__.jpeg?1630528303 510w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/220-4325-ahornsiroop-graad-c-250-ml-1-221x221__b2dfb9f46247631ac42bb5fe8c39b761__.jpeg?1630528303 221w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/220-4325-ahornsiroop-graad-c-250-ml-1-300x300__0c71ec870f37f48de6793980676ee90d__.jpeg?1630528303 300w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/220-4325-ahornsiroop-graad-c-250-ml-1__8b4c373d1121860db84d5d2fb00bf56a__.jpeg?1630528303 600w" sizes="(max-width: 400px) 100vw, 400px" /><span class="et_overlay"></span></span></a> <h2 class="woocommerce-loop-product__title">Био Кленов Сироп, градус С, Terrasana, 250 ml</h2> <a href="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/sladko-soleno/zahar-med-podsladiteli/bio-klenov-sirop-gradus-s-terrasana-250ml/" class="woocommerce-LoopProduct-link woocommerce-loop-product__link"><span class="price"><span class="woocommerce-Price-amount amount"><bdi>17.59&nbsp;<span class="woocommerce-Price-currencySymbol">лв.</span></bdi></span></span></a> <style><!-- .sa_wc_buy_now_button_container_loop, .related.products .sa_wc_buy_now_button_container.sa_wc_buy_now_button_container_single, .up-sells .sa_wc_buy_now_button_container, .cross-sells .sa_wc_buy_now_button_container { display: block; } --></style> <a href="https://zelen.bg/admin/blog/article/edit/?add-to-cart=1748" data-quantity="1" class="button product_type_simple add_to_cart_button ajax_add_to_cart" data-product_id="1748" data-product_sku="2829" aria-label="Добавете &ldquo;Био Кленов Сироп, градус С, Terrasana, 250 ml&rdquo; в количката си" rel="nofollow">Купи</a><a href="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/sladko-soleno/zahar-med-podsladiteli/bio-klenov-sirop-gradus-s-terrasana-250ml/" class="woocommerce-LoopProduct-link woocommerce-loop-product__link"><input type="hidden" value="1748" class="product_id" /> <input type="hidden" value="1" class="product_quantity" /></a> <style><!-- .sa_wc_buy_now_button_container_loop, .related.products .sa_wc_buy_now_button_container.sa_wc_buy_now_button_container_single, .up-sells .sa_wc_buy_now_button_container, .cross-sells .sa_wc_buy_now_button_container { display: block; } --></style> <a href="https://zelen.bg/admin/blog/article/edit/?add-to-cart=1748" data-quantity="1" class="button product_type_simple add_to_cart_button ajax_add_to_cart" data-product_id="1748" data-product_sku="2829" aria-label="Добавете &ldquo;Био Кленов Сироп, градус С, Terrasana, 250 ml&rdquo; в количката си" rel="nofollow">Купи</a><a href="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/sladko-soleno/zahar-med-podsladiteli/bio-klenov-sirop-gradus-s-terrasana-250ml/" class="woocommerce-LoopProduct-link woocommerce-loop-product__link"><input type="hidden" value="1748" class="product_id" /> <input type="hidden" value="1" class="product_quantity" /> </a></li> <li class="product type-product post-1649 status-publish first outofstock product_cat-smart-organic product_cat-bio-hrani product_cat-zahar-med-podsladiteli product_cat-green-friday product_cat-podsladiteli product_tag-veganuary product_tag-klenov-sirop has-post-thumbnail purchasable product-type-simple"><a href="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/sladko-soleno/zahar-med-podsladiteli/bio-klenov-sirop-smart-organic-250ml/" class="woocommerce-LoopProduct-link woocommerce-loop-product__link"><span class="gtm4wp_productdata" style="display: none; visibility: hidden;" data-gtm4wp_product_id="1649" data-gtm4wp_product_name="Био Кленов Сироп градус А, Smart Organic, 250 ml" data-gtm4wp_product_price="14.69" data-gtm4wp_product_cat="Натурални подсладители" data-gtm4wp_product_url="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/sladko-soleno/zahar-med-podsladiteli/bio-klenov-sirop-smart-organic-250ml/" data-gtm4wp_product_listposition="4" data-gtm4wp_productlist_name="General Product List" data-gtm4wp_product_stocklevel="0" data-gtm4wp_product_brand="Smart Organic"></span><span class="et_shop_image"><img width="276" height="286" src="https://cdncloudcart.com/25215/files/image/sirop__8467ff0cf641e49a13a7b7c51b189498__.jpeg?1630514804" class="attachment-woocommerce_thumbnail size-woocommerce_thumbnail" alt="" loading="lazy" srcset="https://cdncloudcart.com/25215/files/image/sirop__8467ff0cf641e49a13a7b7c51b189498__.jpeg?1630514804 276w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/sirop-213x221__2edad053aaedc7d974a8645b0e57f90e__.jpeg?1630514805 213w" sizes="(max-width: 276px) 100vw, 276px" /><span class="et_overlay"></span></span></a> <h2 class="woocommerce-loop-product__title">Био Кленов Сироп градус А, Smart Organic, 250 ml</h2> <a href="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/sladko-soleno/zahar-med-podsladiteli/bio-klenov-sirop-smart-organic-250ml/" class="woocommerce-LoopProduct-link woocommerce-loop-product__link"><span class="price"><span class="woocommerce-Price-amount amount"><bdi>14.69&nbsp;<span class="woocommerce-Price-currencySymbol">лв.</span></bdi></span></span></a> <style><!-- .sa_wc_buy_now_button_container_loop, .related.products .sa_wc_buy_now_button_container.sa_wc_buy_now_button_container_single, .up-sells .sa_wc_buy_now_button_container, .cross-sells .sa_wc_buy_now_button_container { display: block; } --></style> <a href="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/sladko-soleno/zahar-med-podsladiteli/bio-klenov-sirop-smart-organic-250ml/" data-quantity="1" class="button product_type_simple" data-product_id="1649" data-product_sku="2773" aria-label="Прочетете повече за &ldquo;Био Кленов Сироп градус А, Smart Organic, 250 ml&rdquo;" rel="nofollow">Още</a><a href="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/sladko-soleno/zahar-med-podsladiteli/bio-klenov-sirop-smart-organic-250ml/" class="woocommerce-LoopProduct-link woocommerce-loop-product__link"><input type="hidden" value="1649" class="product_id" /> <input type="hidden" value="1" class="product_quantity" /></a> <style><!-- .sa_wc_buy_now_button_container_loop, .related.products .sa_wc_buy_now_button_container.sa_wc_buy_now_button_container_single, .up-sells .sa_wc_buy_now_button_container, .cross-sells .sa_wc_buy_now_button_container { display: block; } --></style> <a href="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/sladko-soleno/zahar-med-podsladiteli/bio-klenov-sirop-smart-organic-250ml/" data-quantity="1" class="button product_type_simple" data-product_id="1649" data-product_sku="2773" aria-label="Прочетете повече за &ldquo;Био Кленов Сироп градус А, Smart Organic, 250 ml&rdquo;" rel="nofollow">Още</a><a href="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/sladko-soleno/zahar-med-podsladiteli/bio-klenov-sirop-smart-organic-250ml/" class="woocommerce-LoopProduct-link woocommerce-loop-product__link"><input type="hidden" value="1649" class="product_id" /> <input type="hidden" value="1" class="product_quantity" /> </a></li> <li class="product type-product post-1022 status-publish instock product_cat-green-bio-tropic product_cat-bio-hrani product_cat-zahar-med-podsladiteli product_cat-podsladiteli product_tag-klenov-sirop has-post-thumbnail purchasable product-type-simple"><a href="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/sladko-soleno/zahar-med-podsladiteli/bio-klenov-sirop-green-bio-tropic-250ml/" class="woocommerce-LoopProduct-link woocommerce-loop-product__link"><span class="gtm4wp_productdata" style="display: none; visibility: hidden;" data-gtm4wp_product_id="1022" data-gtm4wp_product_name="Био Кленов Сироп Градус С, Green - Bio Tropic, 250 ml" data-gtm4wp_product_price="15.39" data-gtm4wp_product_cat="Натурални подсладители" data-gtm4wp_product_url="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/sladko-soleno/zahar-med-podsladiteli/bio-klenov-sirop-green-bio-tropic-250ml/" data-gtm4wp_product_listposition="5" data-gtm4wp_productlist_name="General Product List" data-gtm4wp_product_stocklevel="20" data-gtm4wp_product_brand="Green - Bio Tropic"></span><span class="et_shop_image"><img width="400" height="400" src="https://cdncloudcart.com/25215/files/image/grn-ahornsirup-400x400__0ae23905bbef44a80be28307300f2299__.jpeg?1630528301" class="attachment-woocommerce_thumbnail size-woocommerce_thumbnail" alt="Био кленов сироп, Green - Bio Tropic, 250ml" loading="lazy" srcset="https://cdncloudcart.com/25215/files/image/grn-ahornsirup-400x400__0ae23905bbef44a80be28307300f2299__.jpeg?1630528301 400w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/grn-ahornsirup-100x100__cc5ba61ee1e656a6f09a600115b7e30d__.jpeg?1630528304 100w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/grn-ahornsirup-510x510__df1d31e39f9c14a4046f20e59ae24069__.jpeg?1630528304 510w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/grn-ahornsirup-300x300__f83b6c26d4c6a697f1373f600800f5c2__.jpeg?1630528304 300w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/grn-ahornsirup__7cb5eaf3f764841c96828fc7f53e807d__.jpeg?1630528304 600w" sizes="(max-width: 400px) 100vw, 400px" /><span class="et_overlay"></span></span></a> <h2 class="woocommerce-loop-product__title">Био Кленов Сироп Градус С, Green &ndash; Bio Tropic, 250 ml</h2> <a href="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/sladko-soleno/zahar-med-podsladiteli/bio-klenov-sirop-green-bio-tropic-250ml/" class="woocommerce-LoopProduct-link woocommerce-loop-product__link"><span class="price"><span class="woocommerce-Price-amount amount"><bdi>15.39&nbsp;<span class="woocommerce-Price-currencySymbol">лв.</span></bdi></span></span></a> <style><!-- .sa_wc_buy_now_button_container_loop, .related.products .sa_wc_buy_now_button_container.sa_wc_buy_now_button_container_single, .up-sells .sa_wc_buy_now_button_container, .cross-sells .sa_wc_buy_now_button_container { display: block; } --></style> <a href="https://zelen.bg/admin/blog/article/edit/?add-to-cart=1022" data-quantity="1" class="button product_type_simple add_to_cart_button ajax_add_to_cart" data-product_id="1022" data-product_sku="2410" aria-label="Добавете &ldquo;Био Кленов Сироп Градус С, Green - Bio Tropic, 250 ml&rdquo; в количката си" rel="nofollow">Купи</a><a href="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/sladko-soleno/zahar-med-podsladiteli/bio-klenov-sirop-green-bio-tropic-250ml/" class="woocommerce-LoopProduct-link woocommerce-loop-product__link"><input type="hidden" value="1022" class="product_id" /> <input type="hidden" value="1" class="product_quantity" /></a> <style><!-- .sa_wc_buy_now_button_container_loop, .related.products .sa_wc_buy_now_button_container.sa_wc_buy_now_button_container_single, .up-sells .sa_wc_buy_now_button_container, .cross-sells .sa_wc_buy_now_button_container { display: block; } --></style> <a href="https://zelen.bg/admin/blog/article/edit/?add-to-cart=1022" data-quantity="1" class="button product_type_simple add_to_cart_button ajax_add_to_cart" data-product_id="1022" data-product_sku="2410" aria-label="Добавете &ldquo;Био Кленов Сироп Градус С, Green - Bio Tropic, 250 ml&rdquo; в количката си" rel="nofollow">Купи</a><a href="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/sladko-soleno/zahar-med-podsladiteli/bio-klenov-sirop-green-bio-tropic-250ml/" class="woocommerce-LoopProduct-link woocommerce-loop-product__link"><input type="hidden" value="1022" class="product_id" /> <input type="hidden" value="1" class="product_quantity" /> </a></li> <li class="product type-product post-1021 status-publish last instock product_cat-green-bio-tropic product_cat-bio-hrani product_cat-zahar-med-podsladiteli product_cat-podsladiteli product_tag-klenov-sirop has-post-thumbnail purchasable product-type-simple"><a href="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/sladko-soleno/zahar-med-podsladiteli/bio-klenov-sirop-green-bio-tropic-375ml/" class="woocommerce-LoopProduct-link woocommerce-loop-product__link"><span class="gtm4wp_productdata" style="display: none; visibility: hidden;" data-gtm4wp_product_id="1021" data-gtm4wp_product_name="Био Кленов Сироп Градус С, Green - Bio Tropic, 375 ml" data-gtm4wp_product_price="19.99" data-gtm4wp_product_cat="Натурални подсладители" data-gtm4wp_product_url="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/sladko-soleno/zahar-med-podsladiteli/bio-klenov-sirop-green-bio-tropic-375ml/" data-gtm4wp_product_listposition="6" data-gtm4wp_productlist_name="General Product List" data-gtm4wp_product_stocklevel="31" data-gtm4wp_product_brand="Green - Bio Tropic"></span><span class="et_shop_image"><img width="400" height="400" src="https://cdncloudcart.com/25215/files/image/grn-ahornsirup-1-400x400__0c034d394c60e809c18b21cd2619abb3__.jpeg?1630528301" class="attachment-woocommerce_thumbnail size-woocommerce_thumbnail" alt="Био кленов сироп, Green - Bio Tropic, 375ml" loading="lazy" srcset="https://cdncloudcart.com/25215/files/image/grn-ahornsirup-1-400x400__0c034d394c60e809c18b21cd2619abb3__.jpeg?1630528301 400w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/grn-ahornsirup-1-100x100__0ec73daebf656a5175d64ebbb3ebd75d__.jpeg?1630528304 100w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/grn-ahornsirup-1-510x510__e798146be150589731b52f49a773410f__.jpeg?1630528304 510w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/grn-ahornsirup-1-300x300__3becd325d5dd82a93191eabda717259f__.jpeg?1630528305 300w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/grn-ahornsirup-1__3273c263fa7a1fef4e6359e61dcf0b35__.jpeg?1630528305 600w" sizes="(max-width: 400px) 100vw, 400px" /><span class="et_overlay"></span></span></a> <h2 class="woocommerce-loop-product__title">Био Кленов Сироп Градус С, Green &ndash; Bio Tropic, 375 ml</h2> <a href="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/sladko-soleno/zahar-med-podsladiteli/bio-klenov-sirop-green-bio-tropic-375ml/" class="woocommerce-LoopProduct-link woocommerce-loop-product__link"><span class="price"><span class="woocommerce-Price-amount amount"><bdi>19.99&nbsp;<span class="woocommerce-Price-currencySymbol">лв.</span></bdi></span></span></a> <style><!-- .sa_wc_buy_now_button_container_loop, .related.products .sa_wc_buy_now_button_container.sa_wc_buy_now_button_container_single, .up-sells .sa_wc_buy_now_button_container, .cross-sells .sa_wc_buy_now_button_container { display: block; } --></style> <a href="https://zelen.bg/admin/blog/article/edit/?add-to-cart=1021" data-quantity="1" class="button product_type_simple add_to_cart_button ajax_add_to_cart" data-product_id="1021" data-product_sku="2411" aria-label="Добавете &ldquo;Био Кленов Сироп Градус С, Green - Bio Tropic, 375 ml&rdquo; в количката си" rel="nofollow">Купи</a><a href="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/sladko-soleno/zahar-med-podsladiteli/bio-klenov-sirop-green-bio-tropic-375ml/" class="woocommerce-LoopProduct-link woocommerce-loop-product__link"><input type="hidden" value="1021" class="product_id" /> <input type="hidden" value="1" class="product_quantity" /></a> <style><!-- .sa_wc_buy_now_button_container_loop, .related.products .sa_wc_buy_now_button_container.sa_wc_buy_now_button_container_single, .up-sells .sa_wc_buy_now_button_container, .cross-sells .sa_wc_buy_now_button_container { display: block; } --></style> <a href="https://zelen.bg/admin/blog/article/edit/?add-to-cart=1021" data-quantity="1" class="button product_type_simple add_to_cart_button ajax_add_to_cart" data-product_id="1021" data-product_sku="2411" aria-label="Добавете &ldquo;Био Кленов Сироп Градус С, Green - Bio Tropic, 375 ml&rdquo; в количката си" rel="nofollow">Купи</a><a href="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/sladko-soleno/zahar-med-podsladiteli/bio-klenov-sirop-green-bio-tropic-375ml/" class="woocommerce-LoopProduct-link woocommerce-loop-product__link"><input type="hidden" value="1021" class="product_id" /> <input type="hidden" value="1" class="product_quantity" /> </a></li> </ul> </div> </div> <div>&nbsp;</div> <div><strong>Предимствата на конкретния режим с кленов сироп са:</strong></div> <div>за тялото &ndash; това е вид гладуване, т.е. цялата енергия необходима за храносмилателните процеси се пренасочва за разграждане на натрупаните ненужни мазнини, и изхвърляне на ненужните вещества и складирани отпадни продукти;</div> <div>в същото време обаче зарежда организма с минерали &ndash; един от основните проблеми режимите залагащи на пречистване на течности;</div> <div>лимоновият сок е изключително алкален за организма, което е важно особено при интензивен процес на изчистване и изхвърляне на токсини;</div> <div>джинджифил &ndash; поддържа метаболизма &bdquo;буден&ldquo; &ndash; съвсем буквално &ndash; вълшебен корен с безброй благоприятни ползи, но тук основно за да поддържа метаболизма във форма. Изключително полезен за храносмилането, силен антиоксидант с противобактериални свойства. Джинджифилът е съществен част от режима, с огромен смисъл за процеса на пречистване.</div> <div>Не можем обаче да не обърнем внимание, че всеки един режим за сваляне на тегло и/или изчистване на тялото трябва да бъде комбиниран с физическа активност. По този начин естествено се стимулират вътрешните органи, което е много важно в състояние на активно пречистване. Не на последно място физическата активност поддържа мускулите и превентира разграждането на мускулна маса за сметка на мазнините.</div> <div>Така &bdquo;забъркания&ldquo; здравословен коктейл може много лесно да включите в ежедневието си &ndash; пийте на гладно, заместете едно от храненията си, изкарайте един цял ден само на тази течност например на пълнолуние ;-).</div> <div>Няма да съжалявате, ако не сте опитвали още кленов сироп направете го &ndash; много е подходящ и за палачинки, кисело мляко, овесени ядки и още куп приложения.</div> </div> </div> <!-- .et_pb_text --> <div class="et_pb_module et_pb_image et_pb_image_0"><span class="et_pb_image_wrap "><img loading="lazy" width="1280" height="720" src="https://cdncloudcart.com/25215/files/image/maxresdefault__2c5dc39432e20fcd4ab3eab9e3d41aae__.jpeg?1630528301" alt="" title="" srcset="https://cdncloudcart.com/25215/files/image/maxresdefault__2c5dc39432e20fcd4ab3eab9e3d41aae__.jpeg?1630528301 1280w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/maxresdefault-394x221__f94241307c4df5c3a9fa0a46022c3c7e__.jpeg?1630528305 394w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/maxresdefault-300x169__721759cb9aab3253fd03f95412d02f4a__.jpeg?1630528305 300w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/maxresdefault-768x432__029c39351ae5ca1baadd40281602079e__.jpeg?1630528306 768w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/maxresdefault-1024x576__ed35491968b82931292dc0ed3c442f49__.jpeg?1630528306 1024w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/maxresdefault-610x343__0d66f2de9d66fcb6851e17900ac3cd9e__.jpeg?1630528306 610w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/maxresdefault-1080x608__a01f9268cfb290f5026861ebe833202b__.jpeg?1630528306 1080w, https://cdncloudcart.com/25215/files/image/maxresdefault-510x287__dfeec006b7194e941f9e8938142bf4b4__.jpeg?1630528307 510w" sizes="(max-width: 1280px) 100vw, 1280px" class="wp-image-26403" /></span></div> <div class="et_pb_button_module_wrapper et_pb_button_0_wrapper et_pb_button_alignment_center et_pb_module "><a class="et_pb_button et_pb_button_0 et_pb_bg_layout_dark" href="https://zelen.bg/product/klenov-sirop/">РАЗГЛЕДАЙ НАШИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА КЛЕНОВ СИРОП</a></div> </div> <!-- .et_pb_column --></div> <!-- .et_pb_row --></div> <!-- .et_pb_section --></div> <!-- .et_builder_inner_content --></div> <!-- .et-l --></div> <!-- #et-boc --> <p></p> <!-- .entry-content --> <p></p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки