Постен РеБургер

Постите могат да бъдат приятно изживяване! Ще се опитаме да докажем това с една от най-вкусните рецепти за постен бургер. Да, правилно прочетохте - Постен Бургер.

 

Приготвили сме вкусна рецепта с веган бургер на основата на грахов протеин. РеБургер е изцяло растителен и запазва традиционния български вкус и най-важното е, че е без соя, без хидрогенирани мазнини, без холестерол.

Подбрали сме продукти, които ще те накарат да си похапваш постен бургер не само по време на Коледните пости, но и през цялата година. Нека заедно приготвим нашия специален постен РеБургер.

Необходими продукти:

  • 1 бр. веган бриош
  • 30 мл. веган майонеза
  • 30 гр. пушено био тофу или тофу с подправки (по вкус)
  • 1 бр. веган бургер
  • 30 мл. барбекю сос (барбекю сос Chilli Hills -  Smokey BBQ Sauce)
  • 1/2 глава лук
  • 2-3 листа от айсберг
  • 1 щипка черен пипер
  • 1 щипка хималайска сол

Начин на приготвяне:

*Бургерът трябва да бъде размразен предварително!

Сложете грил тиган на котлона на средна температура, за да се загрее.

Разрежете веган бриоша на две. Сложете го на тигана да се запече хубаво, за да избегнете попиването на сосовете в самото хлебче. След това слагаме Ребургер патито (бургера) да се запече за 3-4 минути от всяка страна.

През това време режем гъбите и лука на слайсове. Слагаме ги на горещия тиган, като ги овкусяваме с черен пипер и хималайска сол. Режем тънки слайсчета от пушеното тофу и го гриловаме на тигана за няколко минути.

След като сме готови с гриловането на всички компоненти, можем да пристъпим към сглобяване на постния бургер, като, разбира се, започваме от долу на горе:

  • Хващаме долната час на питката и я мажем с BBQ соса
  • След което поставяме грилования лук и гъбите
  • Идва ред и на нашия герой - РеБургер пати
  • Добавяме грилованото пушено био тофу и листата айсберг.
  • Вътрешната част на горната питка намазваме обилно с веган майонезата.

Хапвайте с удоволствие и мярка, и не забравяйте: „Ако не се омажете, все едно не сте яли бургер!“.
 

*Рецептата за Постен Ребургер за нас направи Александър Андров - Управител на Снак бар ЗЕЛЕН. Надяваме се, че  ви е харесала!

Благодарим Ви, че готвите със ЗЕЛЕН! Надяваме се, че с тази рецепта доказахме, че Коледните пости могат да бъдат приятно и вкусно изживяване. Ако рецептата Ви е допаднала и искатe още вкусни идеи, можете да разгледате нашата специална блог категория с Коледни постни рецепти.

Други РЕЦЕПТИ ЗА КОЛЕДА