Коледен Джинджифилов Кекс
Да започваме:
Необходими продукти за Коледен Джинджифилов Кекс:
- 200 гр. брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- ½ ч.л. сода
- 1 ч.л. какао
- ⅓ ч.ч. захар или еритритол
- 250 мл соево мляко (1 ч.ч.)
- 70 гр. Олио (¼ ч.ч. + 1 с.л.)
- 1 ч.л. канела
- ½ ч.л. индийско орехче; джинджифил
- ¼ ч.л. карамфил смлян
- Кора от 1 портокал
- 1 консерва охладена Кокосова сметана
- ⅓ ч.ч. пудра захар
Начин на приготвяне на Коледен Джинджифилов Кекс:
Стъпка 1: В голяма купа пресейте брашното заедно с бакпулвер, какао и сода. Добавете подправките, захарта и кората от портокала. Разбъркайте добре.
Стъпка 2: Добавете соевото мляко и олио. Разбъркайте добре до еднородна маса.
Стъпка 3: Загрейте фурната до 180С.
Стъпка 4: Печете около 25-35 минути.
Стъпка 5: Леко разбийте охладената сметана с пудра захар.
Стъпка 6: С шпатула върху изстиналия кекс поставете разбитата сметана и украсете с бисквити.
С пожелание за топли, ароматни и много уютни Коледни празници!
* Рецептата за коледен джинджифилов кекс създаде Любов Павлова, позната в социалните мрежи като @bohemianveg.
Рецептата за Коледен Джинджифилов Кекс направи за нас Любов Павлова.
Любов Павлова е Фууд Блогър, който се крие зад името BohemianVeg. Тя споделя рецепти само на растителна основа, като експериминтира с най-различни продукти и техники, опитвайки се да пресъздава дори и най-традиционни ястия от международните кухни. Вкусна, лесна и достъпна веган храна е основата на нейният блог и разбира се, желанието да покаже, че растителната храна не е само полезна, но е и разнообразна!