Био Брашно от Спелта (динкел), тип 630, Green - Bio Tropic, 1 kg
Спелтата (Trimoncium spelta), известна в България още като динкел, е древен сорт пшеница. До средновековието е основна храна в части на Близкия Изток и Европа, като постепенно бива заменена от пшеницата. Днес спелтата е ценна с това, че има високо съдържание на протеини, отглежда се в чисти плодородни почви без да е необходимо добавяне на изкуствени торове и е по-толерантна към хора чувствителни към глутен. Брашното от спелта има мек и сладък вкус и изделията от него имат нежна, леко трошлива и мека текстура.
Можете да използвате брашно от спелта, за да правите всякакви тестени изделия, които бихте направили с друго брашно включително торти, бисквити, кифли, сладки и соленки.
Хранителна стойност за 100g:
Енергийна стойност (kJkcal) | 1484/350 |
Мазнини (g) | 1,3 |
– от които наситени мастни киселини (g) | 0,1 |
Въглехидрати (g) | 71,7 |
– от които захари (g) | 1 |
Белтъци (g) | 11,7 |
Сол (g) | 0,0075 |