Хумус от боб с пресни картофки
Хумус от боб с пресни картофки
Обожаваме тези невероятно вкусни, веган рецепти, които освен че задоволяват стомахчето, засищат и сетивата. Отнема не повече от 20 минути, за да се приготви, а е толкова вкусна!
Продукти
За хумуса от боб:
- 400 г бял боб Синаница, сварен
- Лимон – кора и сок, на вкус
- Сол
- Шепа цвекло, нарязано на ситно или настъргано на едро ренде
- 1 скилидка чесън
- 1 с.л. сусамов тахан
- 3–4 с.л. зехтин
За картофките:
- 500 г пресни картофки, сварени
- 3 стръка пресен лук
- 3 стръка пресен чесън
- 1/2 връзка копър
- 1/2 връзка магданоз
- 1/2 лимон – кора и сок на вкус
- Сол на вкус
- Зехтин на вкус
Начин на приготвяне
Хумус
Постави всички необходими продукти в купа, овкуси със сол, зехтин, лимонов сок и кора и пасирай фино.
Картофки
Нарежи всички билки, лук и чесън на ситно и ги прехвърли при горещите картофки. Настържи лимонова кора, овкуси със сол, зехтин и лимонов сок и разбъркай.
Сервиране
Сипи няколко супени лъжици от хумуса в чиния и го разнеси в кръг. Постави от картофките в центъра и се наслади на тази здравословна рецепта.