Хумус от боб с пресни картофки

Хумус от боб с пресни картофки

Обожаваме тези невероятно вкусни, веган рецепти, които освен че задоволяват стомахчето, засищат и сетивата. Отнема не повече от 20 минути, за да се приготви, а е толкова вкусна!

Продукти

За хумуса от боб:

  • 400 г бял боб Синаница, сварен
  • Лимон – кора и сок, на вкус
  • Сол
  • Шепа цвекло, нарязано на ситно или настъргано на едро ренде
  • 1 скилидка чесън
  • 1 с.л. сусамов тахан
  • 3–4 с.л. зехтин

За картофките:

  • 500 г пресни картофки, сварени
  • 3 стръка пресен лук
  • 3 стръка пресен чесън
  • 1/2 връзка копър
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1/2 лимон – кора и сок на вкус
  • Сол на вкус
  • Зехтин на вкус

Начин на приготвяне

Хумус

Постави всички необходими продукти в купа, овкуси със сол, зехтин, лимонов сок и кора и пасирай фино.

Картофки

Нарежи всички билки, лук и чесън на ситно и ги прехвърли при горещите картофки. Настържи лимонова кора, овкуси със сол, зехтин и лимонов сок и разбъркай.

Сервиране

Сипи няколко супени лъжици от хумуса в чиния и го разнеси в кръг. Постави от картофките в центъра и се наслади на тази здравословна рецепта.

Други ПРЕДЯСТИЯ И САЛАТИ

Бобена салата

Лесна рецепта за свежа бобена салата с боб Синаница, маслини, червен лук и магданоз, с лек лимонов д...