БИСКВИТЕНА РАБОТИЛНИЧКА
Кулинарните работилнички с шеф Николета Колева винаги ни вдъхновяват за нови експерименти в кухнята и..признаваме си – да, прекаляваме с вкусотиите, но кой би се сдържал? За нас всяка среща с нея е безкрайно вкусно преживяване, виж защо!
Бисквити с фъстък Бисквитена работилничка с шеф Николета Колева
Продукти за 12 бр.
100 г тахан (масло) от фъстъци
30 гр. или 3 с.л. какаово масло (разтопено)
2 с.л. кокосов нектар или др. подсладител
2 с.л. кокосово брашно
1/2 ч.л. канела
1/3 ч.л. сол
1 ч.л. ванилия
50 гр. печени фъстъци счукани на едро
100 гр. Киноа флейкс на Оргран или друг вид флейкс
Начин на приготвяне
1.Първо в чопър смеси тахана, какаовото масло, подсладителя, кокосовото брашно и подправките.
2.Добави флейк и фъстъците и блендирай докато се съеднят заедно с останалото.
3.Оформи във вид на бисквити и остави да стегнат хладилника за 1 час.
Съхранявай в хладилник до 2 седмици, ако успееш да издържиш
Бисквити с Лешник
Продукти за 12 бр.
100 г лешников тахан
30 гр. или 3 с.л. какаово масло (разтопено)
2 с.л. кокосов нектар или др. подсладител
2 с.л. кокосово брашно
2 с.л. рожков
1/3 ч.л. сол
1 ч.л. ванилия
50 гр. лешници счукани на едро
100 гр. Киноа флейкс на Оргран или друг вид флейкс
4.Първо в чопър смеси тахана, какаовото масло, подсладителя, кокосовото брашно, рожков, ванилия и сол.
5.Добави флейк и лешниците и блендирай докато се съеднят заедно с останалото.
6.Оформи във вид на бисквити и остави да стегнат хладилника за 1 час.
Благодарим на шеф Николета Колева за уникалните здравословни бисквитки, от които си хапнахме добре и без угризения, както и на всички прекрасни гости, които се включиха в работилничката! 🙂
Бисквити с фъстък Бисквитена работилничка с шеф Николета Колева
Продукти за 12 бр.
100 г тахан (масло) от фъстъци
30 гр. или 3 с.л. какаово масло (разтопено)
2 с.л. кокосов нектар или др. подсладител
2 с.л. кокосово брашно
1/2 ч.л. канела
1/3 ч.л. сол
1 ч.л. ванилия
50 гр. печени фъстъци счукани на едро
100 гр. Киноа флейкс на Оргран или друг вид флейкс
Начин на приготвяне
1.Първо в чопър смеси тахана, какаовото масло, подсладителя, кокосовото брашно и подправките.
2.Добави флейк и фъстъците и блендирай докато се съеднят заедно с останалото.
3.Оформи във вид на бисквити и остави да стегнат хладилника за 1 час.
Съхранявай в хладилник до 2 седмици, ако успееш да издържиш
Бисквити с Лешник
Продукти за 12 бр.
100 г лешников тахан
30 гр. или 3 с.л. какаово масло (разтопено)
2 с.л. кокосов нектар или др. подсладител
2 с.л. кокосово брашно
2 с.л. рожков
1/3 ч.л. сол
1 ч.л. ванилия
50 гр. лешници счукани на едро
100 гр. Киноа флейкс на Оргран или друг вид флейкс
4.Първо в чопър смеси тахана, какаовото масло, подсладителя, кокосовото брашно, рожков, ванилия и сол.
5.Добави флейк и лешниците и блендирай докато се съеднят заедно с останалото.
6.Оформи във вид на бисквити и остави да стегнат хладилника за 1 час.
Благодарим на шеф Николета Колева за уникалните здравословни бисквитки, от които си хапнахме добре и без угризения, както и на всички прекрасни гости, които се включиха в работилничката! 🙂