Италианска работилничка

Този вторник (20.03.2018) се проведе втората работилничка с любимата ни шеф Николета Колева. Бяхме много развълнувани да посрещнем повече от 20 гости, които почерпиха нови знания за кулинарията и готвиха заедно на бара в ЗЕЛЕН в Сердика център.

Какво си приготвихме?

 
Едно нетрадиционно ПЕСТО
Необходими продукти: 20 гр. беленоконопено семе
1 с.л. лимонов сок
15 гр. хранителна мая
½ ч.л спирулина
1 скилидка чесън
1 ч.ч. пресен босилек
¼ ч.ч.зехтин
щипка сол и пипер

Начин на приготвяне:
Блендирай добре чесънът, конопеното семе, спирулината, хранителната мая и зехтина. Добави останалите съставки и блендирай отново. Можеш да си добавиш още сол, ако желаеш или повечко зехтин, за да е по-течна. Вече готовото песто добави върху брускетки (както направихме ние) или като сос към любимата ти паста.
 
Веган вариант на бонбоните Ferrero Rocher

Продукти за сърцевината:
200 гр. пресни фурми (обезкостении предварително накиснати)
200 гр.  лешници
50 гр. какаово масло
20 гр. сурово какао на прах
½ ч.л ванилия
щипка сол

Продукти за овалване:
2 с.л. кокосов нектар
150 гр.какаово масло разтопено на парна баня
80 гр.какао на прах
щипка сол



Начин на приготвяне:
Преди да започнеш отдели 25 лешничета, по едно от които по-късно ще сложиш във всеки бонбон. Останалите ядки смели на ситно в кухненски робот и ги отдели на страна.В робота блендирай фурмите докато станат на плътна каша и добави към тях останалите продукти и 1/3 от смлените лешници. От сместа оформи малки топки, като във всяка от тях слогаш по един цял лешник. Остави ги да стегнат в хладилника за 15 минутки. През това време си направи шоколадовата глазура в купичка, като разбъркаш до хомогенност всички съставки за сместа за овалване. С помощта на вилица потапяй бонбоните в шоколада, а след това ги овалвай в останалите 2/3 от смлените лешници. Нужно ще им е леко да изсъхнат на стайна температура и са готови за консумация.

Е, това бяха италианските веган предложения! Признаваме си, че на нас от ЗЕЛЕН най-много ни хареса моментът с похапването, тъй като шеф Николета и всички гости бяха заредили храната с много любов и усмивки, които направиха и бонбонките и брускетите изключително вкусни!

Други НОВИНИ И СЪБИТИЯ