Кафяв или Розов Горещ Шоколад – ти избираш!

Няма нищо по-хубаво от горещ шоколад с неустоим аромат и вкус в студените декемврийски дни. Всички ние имаме нужда от малките неща, които всеки ден да придават смисъл и уют в ежедневието ни. Затова днес сме се погрижили да ти представим не една, а цели две вкусни рецепти за горещ шоколад. 

Първата рецепта е за кафяв горещ шоколад с интензивен какаов вкус, който ще приготвим с капките шоколад без добавена захар на Dragon Superfoods. За втората рецепта ще използваме капките розов шоколад на Dragon Superfoods, които ще превърнат нашия горещ шоколад в напитка с плодов вкус и аромат на ягоди.

Разгледай всички вкусове на капките шоколад.

Нека не губим повече време и да започваме с приготвянето на неустоимите горещи напитки, подходящи за малки и големи. Ето и какво ни е необходимо за направата на кафяв горещ шоколад:

primer
 

Необходими продукти:

  • 300 мл. прясно мляко 
  • 50 гр. капки шоколад без добавена захар на Dragon Superfoods
  • 60 гр. какао на прах на Dragon Superfoods
  • 30 гр. царевично нишесте 
  • 1 кафена лъжичка канела 
  • 1 шушулка ванилия

Начин на приготвяне:
Необходимо е да разтопим капките на водна баня. Те са с интензивен какаов вкус и лека сладост. Не съдържат никакви животински продукти, т.е. са изцяло веган. Продължаваме нататък, време е и за другите съставки.

Добавете към студеното мляко - нишестето, какаото на прах, канелата и вътрешната част на ванилията. Разбъркайте добре, така че да не остават бучки. Загрейте сместа, докато не тръгне да кипи.

След това се добавя разтопеният шоколад от капките и се разбърква с дървена лъжица, докато сместа се сгъсти. Това е всичко.

Надяваме се, че ще имате много семейни поводи за направата на горещ шоколад на своите близки и любими хора.

* Рецептата за кафяв горещ шоколад направи за нас Мария Спахиева, известна в социалните мрежи катo @mariaspahieva.
primer
 

Време е да ви представим и рецептата за розов течен шоколад и малък сладък бонус от изкусителни шоколадови десертчета от веган розов шоколад.

 

Розов горещ шоколад – звучи божествено! Ще го направим с нашата малка тайна капките розов шоколад на Dragon Superfoods. Те са веган, без изкуствени оцветители и са с розов цвят, защото в съдържанието си имат прах от био ягоди. Гарантираме изкушаващ плодов вкус! Подсладени са с нерафинирана захар.

С тях днес ще направим освен горещ шоколад, и вкусен шоколадов десерт. Няма да губим и минута повече, нека започваме:
 

Необходими продукти:

  • 150 гр. капки розов шоколад на Dragon Superfoods
  • 200 гр. прясно мляко (може и растително мляко)
  • 2 с.л. какао на прах на Dragon Superfoods
  • 2 с.л. царевично нишесте
  • 1 ч.л. ванилов екстракт

Начин на приготвяне:

Първо разтворете нишестето в 1 с.л. от студеното мляко.

През това време загрейте останалото прясно мляко и след като се затопли, добавете и другата лъжица от нишестето. Разбъркайте и добавете какаото и ваниловия екстракт. Отново разбъркайте хубаво и накрая добавете розовите шоколадови капки. Ще са ви необходими няколко секунди, до минута, за да се разтопят напълно. Това е всичко за направата на горещия розов шоколад.

За да направите ефектните сладки изкушения под формата на човече и елхичка, са ви необходими такива формички. Може да използвате и други формички, ако имате налични.

Всички останало е много лесно.

Разтопете около 50 грама от розовите капки на водна баня, след което отгоре поръсете със смес от сухи малинки и приберете във фризера за около 15-20 минути. Когато шоколадът изстине, отстранете фигурките и ги хапнете с в комбинация с вкусния розов горещ шоколад, който направихме. 


* Рецептата за този горещ шоколад направи за нас Христина Костадинова, известна в социалните мрежи катo @hristina.kstdnv.


 

Надяваме се, че сме допринесли за едни по-вкусни и по-топли и уютни Коледни празници!

Други НАПИТКИ