Безалкохолно ягодово дайкири

Изненадай близките си хора с неустоимо безалкохолно ягодово дайкири. Сигурни сме, че още първата глътка ще те пренесе на някой далечен остров, с много палми с кокосови орехи и неземно красиви изгреви.

За да направим усещането още по-истинско, сме включили в рецептата неустоимо свежата кокосова вода Dragon Superfoods. Тя представлява 100% чиста течност, съдържаща се в зелените млади кокоси. Има невероятен естествено сладък, мек вкус и е с ниско съдържание на калории и множество здравословни ползи. Някои хора го оприличават на ядков вкус.

Знаеш ли, че електролитите в кокосовата вода регулират баланса на течностите в организма и предотвратяват дехидратацията, особено в летните месеци?

Освен освежаваща напитка, кокосовата вода е и чудесна добавка към всякакви видове смутита.

Ето защо я използвахме и за направата на нашето безалкохолно ягодово дайкири, което е подходяща освежаваща напитка за всички членове от семейството. Няма да губим и минутка повече, нека се захващаме с приготвянето на нашето дайкири.

Необходими съставки за приготвяне на безалкохолно ягодово дайкири:
  • 1 лайм
  • 4-5 ледчета
  • 1 грейпфрут
  • 40 гр агаве сироп
  • 100 гр кокосов йогурт
  • 70 гр замразени ягоди
  • 6-7 пресни и свежи ягоди
  • 1 кокосова вода Dragon Superfoods

    Начин на приготвяне на безалкохолно ягодово дайкири:
Класическо ягодово дайкири се прави с ром, но те уверяваме, че е също толкова вкусна и безалкохолната версия, която ще приготвим заедно днес. Знаеш ли, че името “Дайкири” идва от името на плаж и мина за добив на желязо, която се намира близо до Сантяго де Куба?

Историята на напитката гласи, че първоначално напитката се сервира във високи и изискани чаши, които са пълни с натрошен лед. Чаената лъжичка захар се изсипва върху леда, а върху тях се изцежда сокът на един или два лайма, а за финал се добавя и бял ром.

За направата на перфектното безалкохолно дайкири задължително трябва да имаме лед под ръка, който ще придаде още по-силно усещане за лятна свежест. За целта е необходимо предварително да замразим ягодите в камерата за поне 6-7 часа или едно денонощие. Когато ягодите са хубаво замръзнали, поради високото количество на вода в съдържанието си, е време да ги добавим в блендера. Преди да ги пасираме хубаво добавяме изстискания сок от грейпфрут, който е познат с това, че вирее най-добре в тропичните и субтропичните райони.

След това изстискваме и сока от един лайм, което ще допринесе за истинското екзотично изживяване. Дойде ред и на кокосовия йогурт, от който добавяме 100 гр. След това слагаме и сиропа от агаве, който е естествен и натурален подсладител. Има лек и приятно сладък карамелен аромат и вкус. Сокът от агаве е един от натуралните заместители на захарта.

Слагаме всички съставки, без кокосовата вода в блендера и пасираме. Накрая слагаме и кокосовата вода на Dragon Superfoods и отново блендираме на етапи, като сипваме по малко от течността, докато получим гъстотата на дайкирито, която желаем.

Ледът ще допринесе за плътността на напитката и най-хубавото в рецептата й е, че всеки може да добавя компоненти, които са му любими за направата на перфектната лятна напитка. Колкото по-гъста е напитката, толкова повече време ще й отнеме да се стопли и разтопи, особено в летните горещи дни.

P.S: Ще ти издадем една тайна за перфектното ягодово дайкири: използвай смес от пресни ягоди и замразени ягоди за най-добър вкус и текстура. Добави 4-5 пресни пасирани ягоди в смутито, за да се усети ароматът им и сладкият им вкус.

Благодарим ти, че си подаряваш свежи летни дни с рецептите от блога на Зелен. Ако искаш още вкусни вдъхновения, можеш да разгледаш рецептите в нашия блог.

Други НАПИТКИ