Меню
Меню
Лазаня с домати и сирена

01.09.2021 23:32:03

Лазаня с домати и сирена

Усмихнатата Жана от кулинарния блог Mish-Mash ни е приготвила апетитна лазаня, с която може да спечели сърцето на всеки любител на италианската кухня. Виж какво ще ти е нужно, за да си я приготвиш.

Продукти:
1 пакет кори за лазаня
1 кг. домати от консерва
2 глави кромид лук
6 скилидки чесън
400 гр. крема сирене
400 гр. сирене Ементал
2 ч.л. босилек
сол и черен пипер на вкус
зехтин

Начин на приготвяне:
Лукът и чесънът се задушават в зехтин за няколко минутки. Към тях се добавят нарязани на ситно домати. Сосът се вари на тих огън до сгъстяване, като подправките се добавят накрая.
На дъното на тава за печене се разстила малко от соса и се покрива с първата кора. По цялата й повърхност са нанася сос и се поръсват парченца от сирената. Редуват се кори, сос и сирена докато се запълни тавата. Завършва се със сос и сирена и се пече за около половин час в предварително загрята на 180 градуса фурна.

 

Благодарим ти за вкусната лазаня, Жана! 🙂
Етикети: лазаня

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Основни ястия

Основни ястия

Лазаня с домати и сирена

Лазаня с домати и сирена

Ето я и първата рецепта от нашия вълнуващ проект “Вкусно и полезно”! Усмихнатата Жана от кулинарния блог Mish-Mash ни е приготвила апетитна лазаня, с която може да спечели сърцето на всеки лю Ето я и първата рецепта от нашия вълнуващ проект “Вкусно и полезно”! Усмихнатата Жана от кулинарния блог Mish-Mash ни е приготвила апетитна лазаня, с която може да спечели сърцето на всеки лю 2021-11-02T15:15:14+02:00 Лазаня с домати и сирена

<div id="et-boc" class="et-boc"> <div class="et-l et-l--post"> <div class="et_builder_inner_content et_pb_gutters3"> <div class="et_pb_section et_pb_section_0 et_section_regular"> <div class="et_pb_row et_pb_row_0"> <div class="et_pb_column et_pb_column_4_4 et_pb_column_0 et_pb_css_mix_blend_mode_passthrough et-last-child"> <div class="et_pb_module et_pb_text et_pb_text_0 et_pb_text_align_left et_pb_bg_layout_light"> <div class="et_pb_text_inner"> <p>Усмихнатата Жана от кулинарния блог<span style="color: #99cc00;"> <a style="color: #99cc00;" href="http://www.mish-mash.recipes/">Mish-Mash</a></span> ни е приготвила апетитна лазаня, с която може да спечели сърцето на всеки любител на италианската кухня. Виж какво ще ти е нужно, за да си я приготвиш.</p> <p><span style="color: #008000;"><strong>Продукти:</strong></span><br /> 1 пакет кори за лазаня<br /> 1 кг.&nbsp;<span style="color: #99cc00;"><a style="color: #99cc00;" href="https://zelen.bg/biomagazin/green-bio-tropic/bio-pasirani-domati-green-bio-tropic-700g/" target="_blank" rel="noopener">домати от консерва</a></span><br /> 2 глави кромид лук<br /> 6 скилидки чесън<br /> 400 гр. крема сирене<br /> 400 гр. сирене Ементал<br /> 2 ч.л. босилек<br /> сол и черен пипер на вкус<br /> зехтин</p> <p><strong><span style="color: #008000;">Начин на приготвяне:</span></strong><br /> Лукът и чесънът се задушават в зехтин за няколко минутки. Към тях се добавят нарязани на ситно домати. Сосът се вари на тих огън до сгъстяване, като подправките се добавят накрая.<br /> На дъното на тава за печене се разстила малко от соса и се покрива с първата кора. По цялата й повърхност са нанася сос и се поръсват парченца от сирената. Редуват се кори, сос и сирена докато се запълни тавата. Завършва се със сос и сирена и се пече за около половин час в предварително загрята на 180 градуса фурна.</p> <p>&nbsp;</p> <h5><span style="color: #008000;"><strong>Благодарим ти за вкусната лазаня, Жана!</strong> </span>🙂</h5> </div> </div> <!-- .et_pb_text --></div> <!-- .et_pb_column --></div> <!-- .et_pb_row --></div> <!-- .et_pb_section --> <div class="tags-blog">Етикети: <a href="https://zelen.bg/tag/%d0%bb%d0%b0%d0%b7%d0%b0%d0%bd%d1%8f/">лазаня</a></div> </div> <!-- .et_builder_inner_content --></div> <!-- .et-l --></div> <!-- #et-boc -->

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки