Меню
Меню
Печени Пръчици от Царевичен Грис

12.11.2021 10:09:56

Печени Пръчици от Царевичен Грис

Рецептата за печени пръчици от царевичен грис е страхотна алтернатива за ежедневното меню по време на Пости. Ястието е много ароматно, вкусно, приготвя се сравнително бързо и е нещо различно, което сме сигурни, че повечето от вас не са опитвали.

Постите могат да се превърнат в удоволствие, ако съумеем да развихрим въображението си и комбинираме правилните и взаимодопълващи се съставки.

Може да намерите основните съставки на място в Био Магазин ЗЕЛЕН. Ето и какво е необходимо за днешното ястие:

 

Необходими продукти:

1 ч.ч. био царевичен грис 

2 ч.ч. зеленчуков бульон 

2 с.л. галета и 1 с.л. хранителна мая 

1 голяма щипка суха мащерка 

1 голяма щипка сух риган 

1 щипка хималайска сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

В подходящ съд загрейте зеленчуковия бульон на умерен огън. Малко преди да започне да ври, прибавете царевичния грис на тънка струя при непрекъснато бъркане със сладкарска тел. 

Щом сместа стане достатъчно гъста, че да остават очертания от бъркалката по дъното на съда, я свалете от огъня. Прехвърлете в тавичка и разпределете равномерно. Покрийте полентата плътно с кухненско стреч фолио, за да не се образува коричка. 

Оставете да се охлади за около 30 минути, след това внимателно извадете от формата и нарежете на ленти с дебелина около 1.5-2 см. В купа поставете голяма щипка от солта, черния пипер, мащерката и ригана, добавете галетата и хранителната мая и разбъркайте, за да се смесят хубаво съставките. 

Оваляйте всяко от парченцата полента в подправките, като ги потупвате леко, за да падне излишната панировка. Подредете ги на разстояние в тавичка, покрита с хартия за печене. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна като ги обръщате на всеки 7 минути, за да се изпекат равномерно до златисто от четирите страни. Хапвайте ги топли с дип по ваш избор.

Ако нямате възможност да си приготвите домашен дип, можете да комбинирате постните пръчици от царевичен грис с веган майонеза, която ще допринесе още повече за страхотния вкус на вашата Коледна постна гозба. 


*Рецептата за Печени пръчици от царевичен грис за нас направи Таня Гарджева, известна в социалните мрежи като tanyagardzheva. 

Надяваме се, че сме Ви били полезни с нашата рецепта. Тази година сме приготвили още много Коледни постни рецепти, които да направят постите едно приятно изживяване!

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Веган рецепти

Веган рецепти

Печени Пръчици от Царевичен Грис

Печени Пръчици от Царевичен Грис

Рецептата за печени пръчици от царевичен грис е страхотна алтернатива за ежедневното меню по време на Коледните пости . Ястието е много ароматно, вкусно, п Рецептата за печени пръчици от царевичен грис е страхотна алтернатива за ежедневното меню по време на Коледните пости . Ястието е много ароматно, вкусно, п 2022-03-10T17:44:14+02:00 Печени Пръчици от Царевичен Грис

<p><span style="font-weight: 400;">Рецептата за печени пръчици от царевичен грис е страхотна алтернатива за ежедневното меню по време на Пости</span><span style="font-weight: 400;"><a href="https://campaigns.zelen.bg/koledni-posti-2021"></a>.</span><span style="font-weight: 400;"> Ястието е много ароматно, вкусно, приготвя се сравнително бързо и е нещо различно, което сме сигурни, че повечето от вас не са опитвали.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Постите могат да се превърнат в удоволствие, ако съумеем да развихрим въображението си и комбинираме правилните и взаимодопълващи се съставки.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Може да намерите основните съставки на място в Био Магазин ЗЕЛЕН. Ето и какво е необходимо за днешното ястие:</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">&nbsp;</span></p> <p><b>Необходими продукти:</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">1 ч.ч. </span><a href="https://zelen.bg/product/bio-carevichen-gris-polenta-bio-klasa-500-g?utm_source=site_search"><span style="font-weight: 400;">био царевичен грис</span></a><span style="font-weight: 400;">&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">2 ч.ч. </span><a href="https://zelen.bg/product/bio-bulyon-zelenchukov-green-ndash-bio-tropic-12-kubcheta?utm_source=site_search"><span style="font-weight: 400;">зеленчуков бульон</span></a><span style="font-weight: 400;">&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">2 с.л. галета и 1 с.л. </span><a href="https://zelen.bg/product/bio-maya-hranitelna-neaktivna-dragon-superfoods-100-g?utm_source=site_search"><span style="font-weight: 400;">хранителна мая</span></a><span style="font-weight: 400;">&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">1 голяма щипка </span><a href="https://zelen.bg/product/bio-mashterka-bio-klasa-25-g?utm_source=site_search"><span style="font-weight: 400;">суха мащерка</span></a><span style="font-weight: 400;">&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">1 голяма щипка </span><a href="https://zelen.bg/product/bio-rigan-bio-klasa-15-g?utm_source=site_search"><span style="font-weight: 400;">сух риган</span></a><span style="font-weight: 400;">&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">1 щипка </span><a href="https://zelen.bg/product/himalayska-sol-fina-100g-gurme-klasa?utm_source=site_search"><span style="font-weight: 400;">хималайска сол</span></a><span style="font-weight: 400;"> и </span><a href="https://zelen.bg/product/bio-cheren-piper-na-zarna-50g-bio-klasa?utm_source=site_search"><span style="font-weight: 400;">черен пипер</span></a></p> <p></p> <p><b>Начин на приготвяне:</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">В </span><span style="font-weight: 400;">подходящ съд загрейте зеленчуковия бульон на умерен огън. Малко преди да започне да ври, прибавете царевичния грис на тънка струя при непрекъснато бъркане със сладкарска тел.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Щом сместа стане достатъчно гъста, че да остават очертания от бъркалката по дъното на съда, я свалете от огъня. Прехвърлете в тавичка и разпределете равномерно. Покрийте полентата плътно с </span><a href="https://zelen.bg/product/biorazgradimo-folio-za-svejo-sahranenie-20m-h-30cm-smart-cycle?utm_source=site_search"><span style="font-weight: 400;">кухненско стреч фолио</span></a><span style="font-weight: 400;">, за да не се образува коричка.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Оставете да се охлади за около 30 минути, след това внимателно извадете от формата и нарежете на ленти с дебелина около 1.5-2 см. В купа поставете голяма щипка от солта, черния пипер, мащерката и ригана, добавете галетата и хранителната мая и разбъркайте, за да се смесят хубаво съставките.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Оваляйте всяко от парченцата полента в подправките, като ги потупвате леко, за да падне излишната панировка. Подредете ги на разстояние в тавичка, покрита с хартия за печене. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна като ги обръщате на всеки 7 минути, за да се изпекат равномерно до златисто от четирите страни. Хапвайте ги топли с дип по ваш избор.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Ако нямате възможност да си приготвите домашен дип, можете да комбинирате постните пръчици от царевичен грис с </span><a href="https://zelen.bg/product/bio-vegan-mayoneza-200g-tofuto?utm_source=site_search"><span style="font-weight: 400;">веган майонеза</span></a><span style="font-weight: 400;">, която ще допринесе още повече за страхотния вкус на вашата Коледна постна гозба.&nbsp;</span></p> <hr /> <p><em><span style="font-weight: 400;">*Рецептата за&nbsp;<b>Печени пръчици от царевичен грис</b>&nbsp;за нас направи <strong>Таня Гарджева</strong>, известна в социалните мрежи като <strong>tanyagardzheva.</strong>&nbsp;</span></em></p> <p><span style="font-weight: 400;">Надяваме се, че сме Ви били полезни с нашата рецепта. Тази година сме приготвили още много </span><a href="https://zelen.bg/blog/category/koledni-posti"><span style="font-weight: 400;">Коледни постни рецепти</span></a><span style="font-weight: 400;">,</span><span style="font-weight: 400;"> които да направят постите едно приятно изживяване!</span></p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки