Шоколадови бонбони с вкус на ягода

Днес ще ви представим много бърза рецепта за веган шоколадови бонбони с вкус на ягода. Розовият им изкусителен цвят постигнахме с помощта на новите Капки розов шоколад на Dragon Superfoods. Те са без изкуствени оцветители и аромати. В съдържанието си имат био прах от ягоди и са изцяло веган шоколад. Направени са от висококачествено какао с Fairtrade сертификат.

Плодовият вкус на бонбоните е изкусителен. Нека започваме с приготвянето на този атрактивен и бърз десерт без да губим и минутка повече.

Необходими продукти за Шоколадови бонбони с вкус на ягода:
 
  • 150 гр. овесени ядки
  • 100 гр. фъстъчено масло
  • 30 гр. кокосово масло
  • 3 с.л. сусамов тахан
  • Кората на един портокал
  • Канела (на вкус)
  • Ванилия (на вкус)
  • Щипка хималайска сол
  • 3 с.л. течен мед
  • 50/100 гр.Розови капки шоколад

    Начин на приготвяне на Шоколадови бонбони с вкус на ягода:

    Шоколадовите капки се слагат да се разтопят на водна баня. През това време овесените ядки се смилат в блендер или чопър. Добавят се всички останали съставки и се разбиват с чопъра до получаване на ронливо тесто, което лесно се оформя.

    Правят се топчици от сместа и се оставят върху готварска хартия за печене. Всяка топка се залива в розовия разтопен шоколад и се декорира по желание. Можете да експериментирате на воля и да развихрите своето въображение.

    След като сте направили тези лесни стъпки, е време да оставим бонбоните в хладилника, за да стегнат хубаво. Не е необходимо много време, около 15-20 минути, но все пак опитайте един бонбон преди всичките си гости, за да сте сигурни, че шоколадът е стегнал достатъчно.

    Бонбоните са десерт, който е подходящ за всякакви поводи. Можете да ги използвате като подарък по специални поводи като рождени дни, партита, сватби, Коледни подаръци, 8 март, имен ден и какво ли още не.

    Имаме още страхотни идеи за приготвяне на нещо сладичко с шоколадовите капки на Dragon Superfoods. Представяме ти изпитана рецепта за приготвяне на най-неустоимия течен шоколад и то в цели 2 разновидности - розов и кафяв. Прочети повече в статията ни “Розов или кафяв горещ шоколад - ти избираш!”.

Други РЕЦЕПТИ ЗА ДЕСЕРТИ