Замразени веган ягодови блокчета
Фурмите на прах се получава от изсушени и смлени плодове, запазвайки всичките си полезни хранителни качества. Съдържат фибри и придават много приятен леко карамелено-сладък вкус. Това е и причината фурмите на прах да се използват като естествен заместител на бялата захар в кулинарията.
Гарантираме незабравим вкус с новия крем за мазане с ягоди и кашу без добавена захар, убеди се сам като приготвиш нашите замразени веган ягодови блокчета още сега. Нека започваме с приготвянето на десерта:
Необходими продукти:
- 150 гр соев йогурт
- 40 мл сироп от агаве
- 100 гр крем за мазане с кашу без добавена захар с ягодов вкус Bettr
- 30 гр разтопени капки млечен шоколад Шепа пресни малини
Начин на приготвяне:
Както вече споменахме обожаваме бързите, лесни, здравословни и вкусни рецепти за приготвяне. За нашия десерт е необходимо да смесим всички описани по-горе съставки. Започваме със соевия йогурт, поставяме го в една средно дълбока купичка. След това добавяме сиропа от агаве.
Знаеш ли, че сиропът от агаве е 100% натурален заместител на бялата рафинирана захар и много често е предпочитан избор за направата на различни десерти? Вкусът му е изключително нежно карамелен и е страхотна комбинация с нашия крем за мазане с ягода на Bettr.
След това добавяме 70 грама от него в купата, останалите близо 30 грама ще оставим за накрая. Време е да добавим и 30 гр от капките с млечен шоколад на Dragon Superfoods, които предварително трябва да разтопим на водна баня.
За целта си вземеме метален съд, напълваме го с вода и в него слагаме друг метален или огнеопорен съд. Добавяме капките и слагаме на котлона, докато капките не се разтопят напълно. Този процес може да отнеме около 10-15 минути в зависимост от мощността на уреда, който използваме.
Капките са с интензивен перуански каков вкус и са подсладени с кокосова захар. Те са веган, защото не съдържат никакви животински продукти в състава си. Освен за овкусяване, са чудесни и за украсяване на всякакви десерти.
Накрая добавяме и пресните малинки. Всички знаем, че няма по-хубаво нещо от това да готвим със сезонни плодове и зеленчуци. Ако все пак не разполагаме с пресни малинки, тогава можем да използваме и замразени, които обаче хубаво трябва да сме размразили и да сме попили излишната вода, която ще се отдели при размразяването им.
Разбъркваме хубаво цялата смес, накрая добавяме и вкусните малинки, като топинг слагаме и още малко от крема за мазане на Bettr. Слагаме сместа на дъното на плосък малък съд и слагаме в камерата за 1-2 часа, докато получим оформено, замръзнало блокче. След като вече е напълно готово, изваждаме от камерата, оставяме да отвърне за около 2-3 минутки и се опитваме да го разрежем внимателно на отделни части. Толкова е бързо и лесно!
Това е всичко, благодарим ти, че готви със Зелен! Надяваме се, че тази бърза и вкусна рецепта ти е харесала, подходяща е както за големи, така и за малки. Намери още кулинарни вдъхновения в нашия блог - в него ще намериш рецепти за предястия и салати, рецепти за закуска, рецепти за основни ястия и други.