Торта с Бишкоти и Пудинг

Днес сме приготвили изкушаващо вкусна рецепта за лек десерт с бишкоти и новите пудинг миксове на Bettr, които са веган, 100% био и без подсладител. Това дава възможността на всеки един кулинар в кухнята да ги подслади с какъвто продукт предпочита - кокосова захар, сироп от агаве, домашен мед, ксилитол, фурми на прах и др.

За днешния бишкотен сладкиш ще използваме кокосова захар като подсладител.

За крема сме подбрали пудинг микс ванилия и пудинг микс шоколад. Няма да губим и минутка повече, нека заедно да започнем приготвянето на десерта, който сме сигурни, че ще впечатли всички - от малките чревоугодници до големите такива. Нека започваме:
Необходими продукти за торта с бишкоти и пудинг:
  • 2 с.л. пудинг микс ванилия
  • 2 с.л. пудинг микс шоколад
  • 30 бр. бишкоти (за 2 етажа на тортата)
  • 700 мл. растителна напитка
  • 2 с.л. кокосова захар (може да използвате подсладител по ваш избор - сироп от агаве, кокосова захар, еритритол, захар мусковадо, фурми на прах и много други)
  • 30 г бананов чипс Начин на приготвяне на бишкотения сладкиш с ванилов и шоколадов пудинг:

    Стъпка 1: Започваме с подготовката на пудинг микса с вкус на ванилия. Знаеш ли, че нашият микс е направен с Бурбонска ванилия на прах, която е една от най-скъпите и ароматни подправки в света?

    Извлича се от плода на зелена орхидея и има аромат на цветя, мускус и дим. Поради изключително наситения си вкус и аромат, се използва в много малки количества за овкусяване на сладки печива, десерти и кремове.

    Стъпка 2: Продължаваме с рецептата, изсипваме около 40 мл. от растителната напитка в стъклена купа и добавяме 2 с.л. от пудинг микса с ванилия. Разбъркваме добре, докато сместа за пудинг се разтвори напълно.

    Стъпка 3: Изсипваме останалите 260 мл. растително мляко в тенджера и добавяме количеството подсладител, който предпочитате. В нашия случай добавяме 2 с.л. кокосова захар. Този тип захар се добива от нектара, който се съдържа в цветовете на кокосовата палма. Има нисък гликемичен индекс и е чудесна алтернатива на бялата захар. Има нежен и леко карамелен вкус, който прави захарта предпочитан избор за употреба.
    primer

Стъпка 4: Слагаме тенджерата с растителното мляко и разтворения в него подсладител на слаб огън и бъркаме непрекъснато, докато заври и се превърне в хомогенна смес. След като заври хубаво, можем да добавим разтворената смес с пудинга на тънка струя и бъркаме енергично до сгъстяване.

Стъпка 5: Повтаряме целия този процес отделно и с шоколадовия пудинг микс. След като сме готови с двата отделни вкуса пудинги, е време да се захванем с приготвянето на основата на нашия бишкотен сладкиш.

Стъпка 6: В подходяща средно дълбока тавичка нареждаме един ред от нашите бишкоти плътно една до друга. По желание може да потопим за секунда бишкотите в останалите 100мл. мляко в отделен съд, за да стане тортата още по-сочна. След като подредим бишкотите, ги заливаме с готовия ванилов пудинг. Следва да сложим още един ред с бишкоти и отново заливаме, но този път с шоколадовия пудинг.
primer

Дойде най-приятната част - украсата. Тук е позволено да експериментираме на воля и да развихрим своето кулинарно въображение.

Идеи за аранжиране са почти безброй - можете да аранжирате готовата бишкотена торта с бананов чипс, годжи бери, кокосов чипс , какаови зърна или друга любима съставка. Направете го със съставките, които най-много допадат на всички чревоугодници у дома. След аранжирането на десерта го оставяме в хладилника за няколко часа.

Надяваме се, че рецептата ви е харесала. Благодарим, че избрахте да готвите със zelen.bg.

Още вкусни рецепти за всякакви десерти можете да намерите в нашия блог, като например статията ни за “Чийзкейк рецепта в 6 лесни стъпки”.

Приятно готвене от екипа на Зелен!
primer

Други РЕЦЕПТИ ЗА ДЕСЕРТИ