Масло от Бял Трън, 250ml, BioEfe

Бранд : BioEfe
 Няма наличност   Референция: 12920
- 0 % 26.99 лв. 0.00 лв.

Поръчки по телефон от 9:00 ч. до 17:00 ч.


Код на продукта - 12920 , Телефон - 0896 677 199

  • Защитава черния дроб и подобрява функциите му – Хепатопротектор. Подходящ при различни видове хепатит и цирози, при стеатоза, при злоупотреба с алкохол, лекарства, натравяния с гъби и други.
  • Подобрява работата на жлъчката. Подходящ при холелитиаза или като превенция против образуване на камъни в жлъчката.
  • Антиоксидант.Използва се при неопластични заболявания, след химиотерапия или лъчетерапия. Благоприятен ефект върху кожата, с противовъзпалително действие. Антисклеротично действие.
  • Подходящ при менопауза, завишен холестерол и кръвна захар.Използва се при метаболитен синдром и диабет, хиперхолестеролемия, при нарушена костна минерализация.
  • Подобрява храносмилането. Подходящ при различни стомашно-чревни заболявания.

Защо Маслото от Бял Трън с марка БиоЕфе е по – различно от други масла?

Основната причина е, че по време на производство се постига изключително ниска температура на Студеното пресоване /около 34о и 36о/, за да може да се запазят максимална част от биологично активните съставки в маслото. Толкова ниска температура на пресоване е изключително трудно постижима, имайки предвид, че почти винаги се пресова над 42о, за да може да се добие по-голямо количество масло.
В резултат на ниските нива на пресоване, маслото от бял трън постига 1.71 Киселинно число, изключително ниска киселинност.
Белият трън с една от най – важните естествени съставки (Silybum marianum L.) е бодливо тревисто растение е използвано в народната медицина от Древността. Днес то попада в списъка на Защитените лечебни растения в България. Първият лекар описал неговото полезно въздействие върху човешкия организъм е Диоскорид /40 г. пр. н.е./. Белият трън е известен и с имената млечен бодил и Мариин трън.

Богат е на биологично активни вещества, чиято комбинация го прави основен растителен хепатопротектор (защитава черния дроб). Съдържа флавоноидния комплекс силимарин (силибин, силидианин, силихристин), омега мастни киселини (Омега 3,6,7 и 9), витамин Е, минералните вещества цинк, селен и други.

Може да се използва превантивно за пречистване и регенерация на хепатоцитите (чернодробните клетки), а също при настъпили вече заболявания и състояния на черния дроб и жлъчката.  Активните съставки на белия трън предпазват клетките от вредното въздействие на различни вещества, сред които са алкохолът, тежките метали, наркотични вещества, пестициди. Подходящ е при системна употреба на лекарствени средства.


Действа като мощен антиоксидант, маслото от бял трън „търси“ свободните радикали и задейства клетъчните механизми за тяхното обезвреждане. Може да се използва от хора с онкологични заболявания, след химиотерапия и лъчетерапия, подходящ е и за пушачи. Черният дроб е нашата “лаборатория“, всички полезни и вредни  вещества, които навлизат в нашето тяло, преминават оттам.
Доказано е, че маслото от бял трън е със силно понижаващо действие на LDL– холестерола, т.н.“лош“ холестерол, особено при диабетици. Индивиди в преддиабетно и диабетно състояние ще почувстват благотворното въздействие на маслото, имащо свойството да понижава нивата на кръвната захар.

Маслото от бял трън има антисклеротично действие, забавя стареенето на мозъка. Стимулира костната минерализация, което е от особено значение за женския организъм, намиращ се в период на предклимактериум  или менопауза. С широко приложение е и при диспепсия (нарушено храносмилане), това масло от бял трън има антиулцерозно действие – насърчава заздравяването на язвите на дванадесетопръстника и стомаха. Не на последно място този „балсам на здравето“, със силно противовъзпалително действие, има   антистареещ ефект  върху най-големия орган на човешкия организъм – кожата.  Пречиствайки черния си дроб, тялото работи по-добре!

 

0
Оценки
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Ревюта на клиенти

Добавете Коментар

За поръчка над 89лв.
Безплатна доставка
За поръчки от 69 до 89 лв.
До офис на Еконт и Спиди: 2.99 лв
До личен адрес: 3.99 лв.
За поръчки до 69 лв.
До офис на Еконт и Спиди: 4.99 лв.
До личен адрес: 5.99 лв.