Био Сертифицирани Сапунени Орехчета, Tierra Verde, 500g

Бранд : Tierra Verde
  В наличност   Референция: 13191
- 0 % 25.99 лв. 0.00 лв.
Разфасовка:
Добави бележка към продукта

Поръчки по телефон от 9:00 ч. до 17:00 ч.


Код на продукта - 13191 , Телефон - 0896 677 199

Сапунените орехчета са ядки на дървото Sapindus mukorossi, които се срещат навсякъде из местните гори на Хималаите в Северна Индия. Местните жители са използвали люспите на тези орехчета в продължение на стотици години, за да мият дрехите и телата си. Използването на сапунени орехчета в наши дни, е сред най-бюджетните начини за пране.

Люспите от сапунени орехчета са подходящи за нежно пране в пералня и на ръка. Съдържат растителен сапонат – сапонин, който е подходящ за пране на всички видове нормално замърсени тъкани (с пот, прах), включително функционално бельо и най-фини тъкани (вълна, коприна). Орехчетата не предизвикват избледняване на цветовете и са подходящи за хора с чуствителна кожа (деца, хора с кожни раздразнения).

Начин употреба: В приложената в пакета, платнена торбичка поставяме съответния брой орехчета (виж таблицата на гърба), завързваме добре и добавяме с прането в барабана на пералнята. Не е необходимо да ползваме Yellow & Blue Омекотител или Препарат за изплакване (Tierra Verde), защото сапонина от сапунените орехчета омекотява водата. Орехчетата могат да се използват 2-3 пъти при температури до 60 ˚C. Ако вече не се разпенват при накисване в гореща вода (не освобождават сапонин), ги отделяме за компостиране. Ароматизиране на прането – преди поставяне в пералнята, накапваме торбичката със сапунени орехчета с любимо етерично масло.

За бяло пране: добавяме 1-2 лъжици прах Yellow & Blue PUER (сапунените орехчета не съдържат избелващи вещества).

При силно замърсено пране: вечерта преди прането накисваме във възможно най-топла вода (според типа пране) и добавяме 1-2 лъжици прах Yellow & Blue PUER.

За петна: преди пране обработваме замърсените участъци със Yellow & Blue Сапун за петна.

Състав: 100 % био сертифицирани сапунени орехчета.

Минимално съдържание на химикали: Прането със сапунени орехчета е напълно натурално. За момента не познаваме по-ефективен и екологичен източник на растителен сапонат. Дърветата, раждащи тези орехчета, са диворастящи в Индия. Няма плантации за тяхното отглеждане. Орехчетата ни са събирани от индийски жени, за които тази работа е източник на доходи и независимост.

 

0
Оценки
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Ревюта на клиенти

Добавете Коментар

За поръчка над 89лв.
Безплатна доставка
За поръчки от 69 до 89 лв.
До офис на Еконт и Спиди: 2.99 лв
До личен адрес: 3.99 лв.
За поръчки до 69 лв.
До офис на Еконт и Спиди: 4.99 лв.
До личен адрес: 5.99 лв.