Занаятчийски Шоколад с Гурме Еспресо, 70g, Casa Kakau
Био Веган шоколад без добавена захар Тъмен 80%, 60g, Benjamissimo
Био Веган шоколад без добавена захар Тъмен 70%, 60g, Benjamissimo
Био Веган Шоколад Без Добавена Захар Пралина, 60g, Benjamissimo
Био Веган шоколад без добавена захар Лешник Черница, 60g, Benjamissimo
Занаятчийски шоколад с Гурме Еспресо Casa Kakau е приготвен в каменна мелница по технология “bean-to-bar” с премиум какаови зърна, внесени директно от ферми в Южна Америка. Към шоколада е добавено т.нар. специално (гурме) кафе, прясно изпечено от бариста майстори в България за получаване на изключителен аромат и вкусов профил. Гурме кафетата са категория кафето, които се отличават с изключително вкусни и ароматни, отглеждани в специален микроклимат.
Хуехуетенанго е най-добрият регион за отглеждане на кафе в Гватемала. Притежава цитрусова киселинност, придружена от вкуса на клен, портокал и млечен шоколад, в допълнение на изключително сладък аромат.
Името на региона Хуехуетенанго се превежда като „Място на древните“ или като „Място за наследниците“. Тук се намират най-високите невулканични планини в Централна Америка, което е много добър фактор при отглеждане на кафе. Това е и причината този регион да е изцяло фокусиран в производството на едно от най-забележителни кафета в света.
Регион: Huehuetenango Los Lauretes
Надморска височина: 1 500– 2000 м
Метод: мокър
Беритба: от януари до април
100% Арабика
Аромат: 5/5
Тяло: 3/5
Интензивност: 3/5
Начин на изпичане: Medium
Без животински продукти! Без глутен! Без лецитин! Без палмово масло!
Съдържание: какаови зърна Перу*, кафява нерафинирана тръстикова захар*, какаово масло*, кафе*.
*от контролирано био производство
Съдържание на какао: 64%