Био Мака Черна на Прах, 1kg, Dragon Superfoods

Бранд : Dragon Superfoods
  В наличност   Референция: 13116
- 0 % 41.49 лв. 0.00 лв.
Разфасовка:
Добави бележка към продукта

Поръчки по телефон от 9:00 ч. до 17:00 ч.


Код на продукта - 13116 , Телефон - 0896 677 199

Мака (Lepidium meyenii) произхожда от Южна Америка, вирее на голяма надморска височина, при студени условия и бедни почви и е едно от малкото растения, които оцеляват в суровите условия на Андите. Билката е ценена и използвана заради ядливия си корен. Освен като храна за местните жители, той е широко разпространен предимно сушен и стрит на прах. Концентрираното съдържание на богатия хранителен състав от витамини, минерали, въглехидрати го правят една от любимите супер храни. Срещат се различни видове/сортове мака - бяла, черна червена, което се определя от различния състав на конкретни вещества в корена, но основните свойства се запазват. 

Ползи: Маката е корен използван от столетия като суперхрана за повишаване издръжливостта на организма. Коренът е богат на въглехидрати, много бързо се усеща приток на енергия в тялото и е много подходящ при натоварване. Известен е още със свойствата си на афродизиак, поради което често се използва като естествена натурална добавка за подпомагане нормалните функции на половата система както при жените така и при мъжете. Главаното свойство, заради което е толкова високо ценена и популярна е благоприятното и влияние върху ендокринната система. Балансирането на хормоните в организма само по себе си води след себе си различни индивидуални за всеки положителни ефекти. Важно за коренът от мака е, че той НЕ съдържа растителни хормони и не се намесва грубо в хормоналния баланса, стимулира балансирането на цялата ендокринна система, като влияе в/у центъра в мозъка, който регулира жлезите с вътрешна секреция. В състава на корена мака намираме още минерали и някои витамини. Смята се, че маката още може да облекчи симптоми на ПМС, да съсдейства за нормалната плътност на костите, както и за подобряване на настроението.

Състав: 100% корен мака на прах*

*съставка от био земеделие

Начин на употреба: Подходяща за добавяне към банонов шейк/смути, към протеинова напитка преди тренировка за повече енергия и издържливост. Често се използва в рецепти за сурови десерти, сутрешна закуска. Доза от 3 до 5 g дневно. Препоръчително е да се започне с минималното количество, като се увеличава дозата постепенно във времето. Добре е да се прави почивка на всеки 4 седмици редовна употреба.

 

0
Оценки
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Ревюта на клиенти

Добавете Коментар

За поръчка над 89лв.
Безплатна доставка
За поръчки от 69 до 89 лв.
До офис на Еконт и Спиди: 2.99 лв
До личен адрес: 3.99 лв.
За поръчки до 69 лв.
До офис на Еконт и Спиди: 4.99 лв.
До личен адрес: 5.99 лв.