Боя за Коса 140мл, Елсеа, 4.35 Капучино

Бранд : Elcea
 Няма наличност   Референция: 14458
- 0 % 29.99 лв. 0.00 лв.

Поръчки по телефон от 9:00 ч. до 17:00 ч.


Код на продукта - 14458 , Телефон - 0896 677 199

Комплектът за боядисване съдържа смес 1:2:

 • 1 доза крем оцветител (40мл)/2 дози фиксатор(80мл)
 • 1 бр. Балсам 20мл

Еlcéa е препоръчителна за жени:

- с бели коси

- коси без блясък

- коси, изтощени от боядисване

- жени, алергични към амоняк, резорцин или парафенилендиамин (ППД)

- с чувствителни кожи или деликатни коси

С Еlcéa вашите капилярни фибри остават запазени, а косите са блестящи и здрави !


Еlcéа Сoloration Еxperte е боя за коса без опасни съставки:

Без парафенилендиамин /paraphenylenediaminePPD/– ППД

Това може би е една от най-опасните съставки, използвана в козметиката, известна още като катранова боя. Среща се под няколко имена: PPDA, фенилендиамин база, р-фенилендиамин, 4-фенилендиамин, 1,4-фенилендиамин, 4-бензендиамин, 1,4-бензендиамин, ал-диаминобензен, ал-аминоанилин, OrsinTM, RodolTM, UrsolTM и др.

Ролята на PPD е да подсили цвета и удължи живота му върху косата по-дълго време. Той се съдържа в 80% от всички марки бои, особено в боите, оцветяващи в тъмни тонове /черно, кафяво, червено/. PPD е силен алерген и при контакт с кожата може да предизвика тежки алергични реакции върху скалпа, лицето, врата, ръцете. Той е токсичен за имунната система, нервната система, белите дробове, бъбреците и черния дроб.

Без персулфати /Persulfates/- чести компоненти в боята за коса. В концентрация над 17% могат да предизвикат астма, увреждане на белите дробове, както и алергични реакции върху кожата.

Без парабени - синтетични консерванти, използвани за увеличаване срока на годност в козметиката. При контакт с организма, може да предизвикат алергичен контактен дерматит и раздразнение на кожата. Натрупването на парабени в организма може да повлияе на хормоналния баланс и да увеличи риска от рак на гърдата и рак на яйчниците. Тъй като може да повиши нивото на естрогена, което води до увреждане на ембриона, бременните жени трябва да избягват употребата на продукти със съдържание на парабен.

Без резорцинол /Resorcinol/ - химическо вещество, разрушаващо ендокринната система, предизвикващо раздразнение върху кожата, хипотиреоидизъм, както и нарушение в производството на хормони в организма. Особено опасен е за бременни жени, тъй като може да предизвика спонтанен аборт.

Без амоняк - компонентът в боите, който отваря кутикула на косъма, за да проникне боята в дълбочина. Установено е, че той предизвиква дразнене на очите и дихателните пътища. При ежедневен достъп до него, може да доведе и до психически разстройства. Амонякът може да причини изгаряния и алергични реакции. Максималното допуктимо количество в боите за коса по закон не трябва да надвишава 6%.


Без 4-АВР - страничен продукт, често срещан в боите за коса. Той повишава риска от карциногенни заболявания.

Еlсéа Сoloration Еxperte е създадена от капилярни експерти и разработена от дерматолози с 25 годишен опит на известната френска лаборатория Noreva LED - http://www.elcea-laboratoires.com/fr/. Noreva е водеща фирма в дермакологията и в производството на козметика, подходяща за всяка кожа - https://noreva-laboratoires.com/

  Тя гарантира:

 • покритие на белите коси 100%
 • траен блясък на косата
 • поддържа естествеността на косата
 • дава професионален резултат

Elcéa Colorations Experte е боя за коса грижовна към фибрите на косъма и скалпа. Оцветяващата смес е гъста, кремообразна, без мирис. Великолепната палитра от цветове покрива напълно гамата от съвременни, модерни нюанси, а добавените светлоотразяващи пигменти им придават сияен блясък.

Еlсéа осигурява 100% покривност и дълготрайност на боядисването. Ефектът е - жив, наситен, дълготраен цвят на косата, която остава здрава, мека, жизнена и лесна за разресване!

КАК ДА СЕ БОЯДИСВАМЕ С Elcéa?

ПРЕДИ БОЯДИСВАНЕ:
1. Сложете ръкавиците и кърпа на раменете, за да се предпазите от изцапване.
2. За да отворите тубата с оцветителя, отвийте запушалката и с обратната остра страна пробийте тубата. Прехвърлете съдържанието му във флакона с активатора, за да се смесят.
3. Затворете флакон „В" със сместа и разклатете добре.
4. Счупете края на горната част и започнете боядисването. Получената смес се използва веднага и еднократно. Ако има остатък – изхвърлете го, не бива да се използва следващия път!

ЗАПОЧНЕТЕ БОЯДИСВАНЕТО:
Изберете между 2 начина на боядисване, според вашия случай:
/боята се прилага върху сухи, неизмити коси/


При небоядисвани, естествени коси:
Боята се нанася равномерно върху цялата коса.
. Започнете боядисването от корените кичур по кичур, като си помагате с острия връх на флакона и след това разпределете останалата боя по цялата коса.
. Масажирайте внимателно косите за по-добро разнасяне на сместа.
. Оставете да действа 30 мин.
Сложете в шепа малко хладка вода и масажирайте леко косата 2-3 мин. Изплакнете я добре с шампоан докато водата стане бистра и подсушете с кърпа. Нанесете балсама върху долния край на косите, масажирайте леко, оставете да действа 5 мин. и измийте отново косата с хладка вода.

При боядисани коси:
Боята се нанася само върху корените
. Започнете да боядисвате само корените с една част от сместа, като си помагате с острия връх на флакона
. Оставете да действа 20 мин.
. Остатъкът от сместа разпределете върху цялата коса, масажирайте леко за равномерно разпределяне на боята
. Оставете да действа 10 мин.
Сложете в шепа малко хладка вода и масажирайте леко косата 2-3 мин. Изплакнете я добре с шампоан докато водата стане бистра и подсушете с кърпа. Нанесете балсама върху долния край на косите, масажирайте леко, оставете да действа 5 мин. и измийте отново косата с хладка вода.

Приятно парфюмиран, балсамът с хибискус ще поддържа вашата коса хидратирана и здрава. Този балсам стимулира корените и космите и филтрира UV лъчите. Той подхранва вашите коси. Придава им еластичност, жизненост и предпазва цвета им от агресията на слънцето. Създава щит, които запазва блясъка, хидратацията и деликатността на косите.
Вашият цвят е естествен и блестящ!
Меки и лесни за разресване, вашите коси са бляскави и здрави!

Не се препоръчва използването на продукта за лица под 16 г.
Измийте добре косата след боядисване!
Не употребявайте повторно остатъка от боята

Полезни съвети:

 • Ако имате дълги коси препоръчваме да използвате 2 кутии Еlсéа Сoloration Еxperte
 • След едно боядисване препоръчваме да изчакате минимум 15 дена преди следващото, за да получите равномерен цвят на косата
 • За да премахнете боята върху кожата, използвайте памук, напоен с вода, сапун и спирт 90°
 • За да поддържате блясъка на вашия цвят, използвайте шампоан Еlсéа.
 • Този шампоан е създаден специално за запазване блясъка и хидратиране на боядисаните коси.
 • Прочетете и прилагайте стриктно инструкциите!0
Оценки
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Ревюта на клиенти

Добавете Коментар

За поръчка над 89лв.
Безплатна доставка
За поръчки от 69 до 89 лв.
До офис на Еконт и Спиди: 2.99 лв
До личен адрес: 3.99 лв.
За поръчки до 69 лв.
До офис на Еконт и Спиди: 4.99 лв.
До личен адрес: 5.99 лв.