Био Палмова Захар, 250g, Dragon Superfoods
Палмовата захар се разтваря, топи и има вкус почти като този на бялата захар, но не е рафинирана. Извлича се от цветовете на кокосовите палми като се събира старателно цветния нектар от тях. След това този нектар се изсушава по естествен начин и се образуват кафяви кристали – богати на витамини и минерали, към които спадат калий, цинк, желязо и витамини B1, B2, B3 и B6.
Палмовата захар съдържа калории като всеки въглехидрат, но в същото време е с нисък гликемичен индекс. Това означава, че тези калории се абсорбират от кръвта с по-бавно темпо в сравнение с калориите от рафинираната захар. Затова е подходяща за хора с проблемна кръвна захар, която се повишава рязко при прием на бялата захар или други подсладители.
Гликемичният индекс на палмова захар е 35. За срaвнение, този на меда е между 55 и 60, а на бялата захар – 105. С този индекс тя се доближава до млякото и варените моркови и все пак е с уникален леко карамелен вкус.
Палмова захар може да се използва за подслаждане и карамелизиране, точно както обикновената бяла захар.
Съставки: палмова захар* (100%)
*от биологично земеделие
Произход: Индонезия
ХРАНИТЕЛНИ СТОЙНОСТИ ЗА 100 Гр.
Енергийна стойност в KJ: | 1632 kj |
---|---|
Енергийна стойност в kcal: | 384 kcal |
Мазнини: | 0,2 g |
от които наситени мастни киселини: | 0,2 g |
Въглехидрати: | 93 g |
от които Захари: | 93 g |
Влакнини: | 1,1 g |
Протеини: | 1,7 g |
Сол: | 0,35 g |