Чийзкейк Рецепта в 6 Лесни Стъпки
Можеш да разгледаш нашата блог секция - “Десерти”, където ще откриеш още много кулинарни вдъхновения от нас.
В днешната рецепта няма да използваме яйца и също така сме подбрали вкусни и здравословни продукти, за да направим десерта подходящ както за големите, така и за децата.
Нека заедно да приготвим този домашен чийзкейк с лимон и свежа мента в няколко лесни стъпки. Първо ще видим кои са необходимите съставки за блата и как се приготвя той, а след това ще разберем и необходимите съставки и тънките моменти за направата на специалния ни крем за чийзкейкa. Нека започваме!
Необходими съставки за блата за Чийзкейк:
- 2 и 1/2 чаши овесени ядки
- 4 фурми (ситно нарязани)
- 0,5 чаша кокосова захар
- 100 гр. масло на стайна температура
- 2 с.л. смляно ленено семе
- 1 ч.л. канела
- 1 ч.л. индийско орехче
Начин на приготвяне на блата за Чийзкейк:
Време е да приготвим основата за нашия домашен чийзкейк. Обещаваме, че блатът е много лесен и бърз за приготвяне.
Стъпка 1: Смесваме хубаво всички съставки за блата с лъжица и разпределяме сместа в подходяща тавичка, която предварително сме намазали със зехтин. В случай, че предпочитате хартия за печене, можете да я използвате като заместител на зехтина.
Стъпка 2: Притискаме добре с лъжица, за да постигнем необходимата форма на блата, като се стараем да бъде равномерно разпределена по всичките краища.
Стъпка 3: Необходимо е да загреем предварително фурната на 180 градуса. След като се затопли хубаво, добавяме блата и го печем за около 12-14 минути. Когато вече е готов, го изваждаме и го оставяме настрани да се охлади, докато приготвим крема за чийзкейка.
Съставките за крема не съдържат яйца и са съобразени така, че да са подходящи както за големите, така и за малките. За целта ще използваме лешниково-какаов крем за мазане на Bett’r, който е 100% био, БЕЗ добавена захар и БЕЗ палмова мазнина. Има аромат на печени лешници и неустоим какаов вкус.
За аранжировката сме заложили на новите цветни дражета Choco Spaceships на Bett’r.
Необходими продукти за крема за Чийзкейк: - 450 гр. крема сирене
- 3 лъжици лешниково-какаов крем Bett’r
- ½ чаша пудра захар
- 2 с.л. сок от лимон
- 1 стрък свежа мента за крема
- 1 стрък мента за украсата
- 5 капки ванилия
- 1 пакетче цветни дражета Choco Spaceships
Начин на приготвяне на блата за Чийзкейк:
Стъпка 4: Необходимо е да разбъркаме всички съставки в кухненски робот на бавна скорост за около 30 секунди или на ръка достатъчно дълго време, докато се получи хомогенна смес. Единствено цветните дражета ги оставяме накрая за украсата.
След като постигнем желаната консистентност, разпределяме крема върху блата в тавичката. Напомняме, че основата на тортата трябва да е изстинала хубаво, за да не ни се разтече кремът. Единствено цветните бонбонки ги оставяме накрая за украсата.
Стъпка 5: Ако сме изпълнили всичките 4 стъпки преди това, е време да сложим нашия десерт в хладилника за около 3-4 часа, за да стегне хубаво.
Стъпка 6: За финал украсяваме тортата с цветните дражета на Bett’r, които са с пълнеж от тъмен шоколад и са подходящи за употреба както от възрастни, така и от деца, защото са:
- 100% био
- Без млечни продукти (веган)
- Без изкуствени оцветители
- Оцветени с концентрат от ябълка, морков, спирулина, репичка и др.
Не забравяй да добавиш няколко листа свежа мента за разкош и няколко тънки резънчета лимон, които предварително сме запекли във фурната за няколко минути от двете страни, докато хванат приятен и лек загар. Не прекалявайте със запичането, защото ще започне да горчи.