Лесна Торта - Сърце

Необходими продукти за Лесна торта - Сърце:

За блатовете:
 
  • 130 г нишесте от тапиока
  • 130 г кокосова захар
  • 3 яйца
  • 20 г какао
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 20 мл зехтин или олио
  • 2 ч.л. есенция ванилия

    За крема:
  • 2 х 400 мл кокосова сметана, охладена
  • 50 г ксилитол
  • есенция ванилия

    За глазурата:
     
  • 120 г розов шоколадов дропс
  • 40 мл растително мляко
 
primer


Начин на приготвяне на Лесна Торта - Сърце:

Приготвяне на блатовете:

Стъпка 1: Загрейте фурната до 180 градуса C. Покрийте дъното на форма за торта- сърце с вместимост около 1,5 л с лист хартия за печене и след това я намазнете (ако формата е силиконова, няма нужда от хартия).

Стъпка 2: В купа смесете нишестето, какаото и бакпулвера и разбъркайте.

Стъпка 3: В голяма купа разбийте с миксер кокосовата захар с 3 жълтъка и 2 белтъка за около 5-6 минути, докато се получи много гъста смес с повече обем. Добавете зехтина или кокосовото масло и ваниловата есенция и разбийте отново закратко, докато се смесят.

Стъпка 4: Измийте и подсушете бъркалките на миксера и в друга купа разбийте отделно останалия белтък на сняг.

Стъпка 5: С помощта на гумена шпатула постепенно прибавете сухите съставки към първата смес, като бъркате съвсем леко, за да не спадне обемът на тестото. Най-накрая внимателно добавете и разбития белтък.

Стъпка 6: Изсипете тестото в подготвената форма. Печете 30-35 минути, или докато клечка, забодена в центъра, излезе суха. Оставете блата да се охлади до стайна температура, след което го увийте в свежо фолио и го охладете в хладилника за най-малко 2 часа.

Приготвяне на крема:

Отстранете водата на кокосовата сметана, след като сте я охладили за 5-6 часа. Използвайте само твърдата част. Разбийте я с останалите продукти, докато се получи гъст крем.

Сглобяване на тортата:

Разрежете хоризонтално охладения блат на 3 равни части. Поставете една част върху чиния за сервиране и я покрийте щедро с крем. Продължете процеса, докато изразходвате всички блатове. Оставете достатъчно крем накрая, за да запълните дупките между блатовете и да намажете с тънък пласт тортата отгоре и отстрани.

Охладете тортата за 6-8 часа или през нощта. Покрийте с глазурата, преди да я сервирате.

Приготвяне на глазурата:

Разтопете шоколадовия дропс на водна баня заедно с млякото. Разбъркайте добре, докато се получи хомогенна смес.

Изчакайте няколко минути, докато глазурата се охлади леко и я разпределете с лъжица върху тортата.

Да ви е сладко!
 
primer

Други РЕЦЕПТИ ЗА ДЕСЕРТИ