Перфектния кекс
През по-студените месеци обичам да имам сушени плодове, защото са прекрасна добавка към всякакви печива и закуски и само няколко са достатъчни за сладък и ароматен вкус.
Със сигурност не превъзхождат пресните и пълни с витамини и минерали плодове, но са добър начин за съхранение. Сладкото без захар правим като просто бавно готвим плодовете, докато стане гъсто сладко. Това е любимият ми начин за съхранение.
Ето го и прекрасния неделен хляб – чудесна следобедна закуска или пък закуска за делничните дни в комбинация с тахан или мляко.
Необходими продукти за Перфектния кекс
- 150 гр микс сушени плодове
- 100 гр ядки
- 2 яйца
- 30 г кокосово масло
- 100 г ябълково пюре или 2 банана
- 100 г лешниково брашно / може да се замени с кокосово, орехово и т.н.
- 1 ч.л. канела
- бакпулвер
- щипка сол
Начин на приготвяне на Перфектния кекс
Всичко се разбърква и се пече 30 мин на 180 градуса.
Дозата може да се увеличи 2 пъти, за да се получи по-голям хляб, защото този е по-малкият вариант.
Рецептата за Перфектния кекс направи за нас Анелия Калчева.
Ани, бъдещ хранителен терапевт и любител готвач. Създател на Healthylicious – място за споделяне на рецепти, за преоткриване на различни вкусове, продукти и за това да си припомним как да се свържем отново с природата.