Запечени Зеленчуци и Печурки с Тахан от Кашу
Необходими продукти за 2 порции:
- 300 г кафяви печурки, нарязани на филийки
- 1 голяма тиквичка, нарязана на тънки ленти по дължина
- 1 връзка аспержи, подрязани и почистени
- 3 с.л. зехтин
- 2 с.л. хранителна мая
- 2 с.л. тахан от кашу
- 1 с.л. прясно изцеден лимонов сок
- Сол на вкус
По желание: щипка чили или пири-пири за поръсване.
Начин на приготвяне:
Загряваме тиган на котлона.
Овалваме отделно гъбите, аспержите и тиквичките в мазнината и солта.
Първо сотираме гъбите в сухия тиган, докато омекнат. Изваждаме ги в чиния.
Следват аспержите, които печем за кратко от всички страни, докато започнат до омекват и получат съвсем лек загар.
Изваждаме аспержите и поставяме тиквичките, като ги печем отново за кратко от двете страни, докато омекнат.
Подреждаме всичко в чиния и поръсваме отгоре с лимоновия сок, хранителната мая, тахана от кашу и чили за пикантна нотка, по желание.
Рецептата за Запечени зеленчуци и печурки с тахан от кашу направи за нас Кристина Орсова.
Кристина е мама блогър, привърженик на здравословното хранене с чисти, сезонни и предимно местни храни. Споделя рецепти за хранене, както за най-малките, така и за цялото семейство, съвети за изграждане на здравословни хранителни навици при децата, идеи за семейни пътешествия, образователни занимания и игри с децата.