Спорт през май?

Навън е слънчево, времето е топло, природата се е събудила, всичко е зелено и на човек естествено му се повишава ентусиазма. Ще започнем като Ви изкушим с хубавото време навън, слънцето и дъъъългия ден. Естествен природен процес е организмът на човек също да е по-активен по-дълго време през деня. Вече разполагате с много повече свободно, светло и топло време преди и след работа.

Тъкмо са минали и Великденските празници и май през МАЙ е време вече да минем в спортен режим.

Защо да спортуваме навън през май – ние ще Ви дадем няколко добри причини, а Вие не си търсете оправдания 😉

Краят на празниците е страхотен момент за старт

Точно са минали Великденските празници, а вече е време за летните дънки и леките ефирни дрехи. Имате толкова варианти за забавление, а се чувствате тежки, кожата ви е повяхнала, тонусът ви съвсем го няма, буквално сте скапани още в 17ч. следобед и за всичко вините „пролетната умора“. Включете спорт и повече движение навън в ежедневието си (ежедневие, т.е. всеки ден ;-)) и превърнете „пролетната умора“ в „пролетна еуфория“. Празниците са чудесни и винаги ни събират около масата, но това не е страшно, когато спортът е част от начина Ви на живот.

Спорт през Май + режим на пролетно пречистване на организма.

Така ще имате много по-добри резултати и в двете посоки. Ще помогнете на тялото по-лесно да изхвърли отпадните вещества и токсините. Ще подържате мускулите активни, което ще предотврати загубата на мускулна маса и забавяне на метаболизма. Хранителният Ви режим от своя страна ще повиши енергията в тялото. И ако това Ви звучи противоречиво и свързвате хранителен режим и пролетта с умора, слабост и отпадналост – пробвайте да комбинирате пречистване със спорт. Изхвърлянето на ненужните вещества от организма и леката качествена храна освобождава много енергия в тялото. Енергията инвестирана в спорт, който от своя страна подържа добър метаболизъм, забързва кръвообръщението и оросяването, стимулира лимфата и помага за изхвърлянето на отпадните вещества. Тялото Ви ще е тонизирано, мозъкът свеж, настроението пролетно, енергията достатъчно, работоспособността повишена…. и все още ще имате желание за приятни топли вечери навън.
 
primer


Излезте да спортувате навън през МАЙ

Знаете ли колко по-различно е в сравнение със затворената фитнес зала – възползвайте се максимално с минимални усилия. Възползвайте се от възможността да дишате чист въздух, а слънцето ще ви зареди с енергия – още първият път ще усетите категорично разликата. Защо през МАЙ, защото Май месец вече не е студено, но все още не е горещо. Чудесни условия за спорт навън – без да натоварвате излишно сърцето с високи температури, без да натоварвате излишно ставите с ниски такива. Да не говорим, че парковете са прекрасни – зелени, пролетно ухаещи, живи.

Пространството навън Ви дава много възможности. Да започнем с тичането, което можете да приспособите навсякъде. Добавете Вашите най-ефективни упражнения със собствена тежест, като спокойно може да използвате всяка срещната пейка за да повишите сложността, стълби, наклони и т.н. Не подминавайте лостовете, които също ще Ви изтощят добре. А вече на не малко места има и фитнес на открито – свободен достъп, основни уреди, малко хора сутрин. Звучи като не толкова лоша комплексна тренировка на чист въздух, естествена светлина и зеленина.

Комбинирайте спорта навън със сезонните леки храни, пресни плодове и зеленчуци.

Дори и да не спазвате специален пречистващ режим – май е чудесен период да комбинирате естествено по-лекото хранене със спорт. След зимния сезон организмът сам ще Ви тласка към свежите зеленчуци и плодове и по-леката храна. Възползвайте се от момента, започнете да спортувате и ще видите и усетите резултата въобще не на шега.

Лятото идва с пълна сила!

И най-силният ни коз, особено за вас, дами. Мислите ли вече за море и летни преживявания? И макар да вярваме в максимата: „Летните тела се правят през зимата“, това може само да Ви мотивира, а не да ви отказва. Започнете да спортувате от днес и ще сте тонизирани и сияещи през целия летен сезон – освен, че ще изглеждате добре, ще се чувствате преизпълнени с енергия за предизвикателствата на лятото. Не си причинявайте и тази година, съсипващи и нездравословни крайни режими 2 седмици преди морето, които изтощават организма ви и Ви правят да изглеждате и чувствате уморени, с повяхнала и отпусната кожа, сънливи и разсеяни. А през лятната отпуска често му отпускате края и на хранителния режим – така натоварвате двойно тялото си. Бъдете тонизирани, чувствайте се енергични, изглеждайте чудесно през целия пролетно-летен сезон.

И не на последно място – защо спортът ни прави по-красиви.

По-красиви и по-щастливи. Редовният спорт ще подобри значително храносмилането Ви, ще засили метаболизма, ще изчисти лимфата и ще освободи задържаната вода в тялото, ще допринесе значително за хормоналния баланс. Както шоколадът, така и спортът провокират мозъка да синтезира повече от „хормона на щастието“. Може да ги комбинирате с чиста съвест, или да наблегнете на второто, но не и обратното. Всичко това няма как да не се отрази на кожата Ви – чиста, плътна, сияйна; на погледа Ви – ясен, бистър, искрящ; на ума Ви – концентриран, спокоен, бърз и на разположение ;-); на тялото Ви – тонизирано, стегнато, енергично; на духа Ви – лек, свеж, търсещ – какво още Ви е нужно да се почувствате по-щастливи. Чувствате ли се добре, бъдете сигурни, изглеждате необяснимо добре!

Други ПОЛЕЗНО