Весело лято с децата

Непрестанното планиране на разходки, излети и морски приключения тече с пълна сила, нали? И при нас, отборът на ЗЕЛЕН е така! Днес обаче се замислихме, че това ваканционно време е съпътствано с много питанки – “Kой ще полива цветята?”, “Kакво ще правим с децата?”, “A може ли да вземем кучето?”. 🙂 Сега ще ти дадем решение на едната от тях!

Подготвихме ти списък със 7 летни идеи за забавления с деца!
Знаем добре, че когато в програмата са включени и палави малчугани е нужно да се измислят интересни игри и да се подготвят полезни и вкусни закуски. За похапването със сигурност се досещаш кое е любимото на мъниците – всевъзможни снаксове. На пръв поглед не звучи много добре, но пък откакто има bett’r не се притесняваме за добавени консерванти, вредни мазнини и изкуствени съставки

А ето и няколко лесни за организиране активности с деца:
1.Рисуване в парка
Грабни цветни моливи, бели листа и детето и отивайте в най-близкия парк! По-смелите може да опитат и с водни боички. Предизвикателството е всеки да нарисува пейзажа, който вижда пред себе си.

2.Изследователска експедиция

При следващата разходка в планината, просто прибави в раницата лупа, молив и тефтерче. Влез в ролята на изследовател ботанико-зоолог и по целия маршрут с децата разучавайте растенията и животните и записвайте наблюденията си.

3.Пикник

Направете си пикник със сандвичи и домашна лимонада и след това можете да се излегнете и да разглеждате облаците, като казвате кой на какво ви прилича.

4.Градинарство

Дали в градинката пред блока, в двора или в саксия на терасата, всеки може да се снабди с няколко семенца от цвете или зеленчук и да ги засее с помощта на два детски ръчички.

5.Къмпинг

Кое дете не обича самоделните къщички и палатки? Зарадвай мъника с еднодневен къмпинг на спокойно местенце. Ще можете да си накладете лагерен огън, да си изпечете зеленчуци и да потърсите Голямата и Малката мечка сред звездите.

6.Детски книжки

Постелете си одеалце в някой парк или на горска полянка и четете на глас любима книжка, като си разпределите различните персонажи в диалозите и си преправяте гласовете, четейки.

7.Заедно в кухнята

Ако в някой дъждовен следобед предпочитате да си останете вкъщи, може да запретнеш ръкавите си, както и тези на малчуганите и да приготвите заедно някой сладкиш. Колкото повече бъркане и брашно и захар за разпиляване има, толкова по-добре. 🙂

Напомняме, че за всички летни приключения навън е нужно да предпазваме децата от слънцето, както с шапка с козирка, така и със слънцезащитни продукти с висок SPF.

Сподели ни в коментарите твоите идеи за летни забавления с деца!

Други ПОЛЕЗНО