Естествени източници на витамини

Балансираната диета играе ключово значение за имунната защита, храносмилането и метаболизма. А важен фактор е набавянето на достатъчно количество витамини и минерали! Те са необходими за нормалната жизнена дейност и пълноценно здраве.

Ето защо избрахме едни от най-добрите естествени източници на витамини и минерали, които всеки може да добави лесно към своята диета.

Витамини в течна форма
Най-лесният и ефективен начин за балансиран прием на нужния комплекс от витамини, които укрепват организма и имунната система е чрез приемането им в течна форма. Това обикновено са сокове и извлеци от билки с доказано високо съдържание на жизненоважни витамини поддържащи цялостно системите в човешкото тяло.

Горещо препоръчваме:
Floradix Мултивитамин – комбинация от витамини, билки и плодове за тонизиране на тялото.

Детски Мултивитамини Kindervital – подсилва детския организъм благодарение на комбинация от плодове, билки, малц, 9 витамина, калций и минерали.

Билкова Кръв – билково-плодов елексир с желязо за цялостно укрепване на организма.

Сок от ацерола – подходящ като имуностимулант при смяна на сезоните, през зимните месеци и периодите на грип и настинки. Висока доза естествен витамин С с много добра усвоимост и без странични ефекти.

Сок от годжи бери – съдържа високи нива на антиоксиданти, усилва имунната система и подпомага функциите на черния дроб и кръвоносната система.

Липозомен витамин B12 – подпомага за нормалното функциониране на имунната система и за намаляване на умората и чувството за отпадналост.

Сушени плодове и водорасли – естествени източници на витамини
Освен чрез консумацията на сезонни плодове и зеленчуци, най-естествения и лесен начин да си набавим необходимите витамини и минерали е чрез правилно изсушените плодове и водорасли. Сушените плодове имат до четири-пет пъти по-голяма концентрация на витамини и минерали в сравнение с пресните и съдържат всички хранителните вещества на пресните плодове в много по-голяма концентрация.

В плодовете на шипката може да бъде открит уникален природен комплекс от естествени витамини, което ги прави идеално средство за укрепване и пълноценно функциониране на имунната и кръвоносната система, главния мозък и щитовидната жлеза.

Ацерола съдържа 30 пъти повече витамин С от лимона и е много подходящо за подсилване на имунната система.

Боабаб на прах е естествен мултивитамин. Плодът е богат на калий, калций и витамин C, добър източник на пектин и диетични фибри с пребиотично действие.

Хлорела на прах помага на тялото да увеличи естествената си защита и да засили имунитета му като цяло. Съдържа витамини от групата В, Е и С, магнезий, натрий, калций, цинк, желязо и други.

Спирулина на прах е с висока антиоксидантна активност и има имуностимулиращо действие, лесноусвоим източник на ценни хранителни вещества. Съдържа витамините А, В1,В2, В6, В12, Е и К, много минерали, микроелементи, клетъчни соли, фитонутриенти и ензими, хлорофил и други пигменти.

Асаи съдържа витамините А, В1, В2, В3, С, Е и основни за човешкия организъм минерали като калций, желязо, магнезий и калий.

Каму каму е природно „витаминено хапче“, един от най-богатите източници на витамин С. Съдържа различни фитонутриенти, които подпомагат усвояването на ценния витамин С. Храна с антиоксидантно, противовъзпалително и антисептично действие, подсилващо имунитета ни.

Инка бери, също познат като физалис се отличава с уникален вкус и високо съдържание на витамин А, витамин С, витамин В12, фосфор и биофлаваноиди. Много силен имуностимулант и има антивирусен ефект.

Миксът на Dragon Superfoods от „супер плодове“ е специално подбрана комбинация от четири плодчета, стрити на прах (арония, шипка, ацерола, каму каму), който е естествен източник на Витамин С и богат на фибри.

Други ПОЛЕЗНО