Floradix билкови сокове за цялото семейство

Всеки, който поставя здравето на първо място, желае най-доброто за себе си, децата и семейството си. Това е и един от основните приоритети и ценности на Floradix - да произвежда висококачествени билкови хранителни продукти, които стимулират общото здравословно състояние по натурален и максимално ефективен начин. Марката е част от немската компания Salus.

 

Какви са ползите на Floradix?

Ползите на продуктите от широката гама на Floradix не се изчерпват само до укрепване на имунната система, но включват и стимулиране на енергийния метаболизъм и поддържане на здравословното състояние на костите. В резултат, сиропите действат благоприятно на общото благосъстояние, енергийните нива, виталността и имунната система.

 

Отличителни черти на хранителните добавки
Сред основните отличителни черти на еликсирите на Floradix са:

 • течната им форма, което ги прави по-леки за стомаха и лесно усвоими.
 • съдържанието на активни вещества за максимален ефект върху здравето.
 • съдържанието на билки за подсилване на храносмилането. Проблемът с усвояването на хранителните добавки може да възпрепятства техния ефект върху организма.
 • съдържанието на концентрати на плодови сокове, които са източници на натурални витамини.
 • синергичният ефект на всички съставки за благоприятно въздействие върху организма и дълготраен ефект.
 • липсата на консерванти, алкохол и оцветители.
 

Най-популярните продукти на Floradix в ЗЕЛЕН

В ЗЕЛЕН можеш да откриеш едни от най-популярните продукти на Floradix, а именно:

 

Floradix Билкова кръв/Floravital 

 

Наричана още Билково-плодов еликсир, Floradix Билкова кръв е течна формула с високо и лесноусвоимо съдържание на желязо, създадена за предотвратяване и подобряване на състояния на железен дефицит. В скорошно проучване се препоръчва приема на 20мг желязо по време на бременност. Тази доза намалява желязодефицитната анемия и послеродовия железен дефицит без да предизвиква запек. В състава на добавката влизат железен глюконат, витамин C и витамини от групата B.

Билковата кръв е подходяща за консумация от лица над 3-годишна възраст, като се препоръчва при наличие на желязодефицитна анемия, по време на бременност и кърмене, в периоди на възстановяване и при атлети. Приема се 30 минути преди хранене, като е важно да НЕ е в комбинация с кафе, млечни продукти и черен чай, защото понижават усвояването на желязо.

Това, което прави Floradix Билкова кръв специална, е:

 • Фактът, че клинично доказано нормализира ниските нива на желязото
 • Има слаб ефект върху храносмилателния тракт 
 • Приемът й е безопасен и лесен
 • НЕ съдържа консерванти, оцветители и добавена захар 
 • Няма странични ефекти

Подобен продукт, който притежава същите свойства, е Floravital - билково-плодов еликсир с желязо. За разлика от билковата кръв, Floravital не съдържа глутен и е подходящ за хора с глутенова непоносимост.

 

Floradix Билково-плодов еликсир с желязо за деца

 

Създаден на основата на Билкова кръв, но адаптиран за деца, Билково-плодовият еликсир с желязо за деца на Floradix съдържа железен глюконат, витамин C от ацерола и витамини от групата B. Той е подходящ за прием при наличие на желязодефицитна анемия, отпадналост, липса на тонус, липса на апетит, безспокойство, раздразнителност и трудност при запаметяване, както и при подрастващи. 

Течната формула на еликсира прави приема му лесен, а приятният плодов вкус се харесва от децата. Продуктът е подсладен с агаве, като не съдържа лактоза и глутен. Усвоява се бързо и не дразни стомаха, а качеството му е потвърдено и от GMP стандарта за фармакологично производство. Подходящ е за вегани и вегетарианци.

 

Floradix Kindervital

 

Floradix Kindervital е подсилващо средство от плодове, билки, малц и 9 витамина с калций. Формулата е създадена с грижа за най-малките и представлява балансирана комбинация от всички основни витамини за правилното физическо и психическо развитие на детето. Добавката съдържа витамин D и витамини от групата B, което я прави подходяща за употреба при деца и подрастващи, по време на бременност и кърмене, при небалансирано хранене и калциев дефицит.

 

Отличаващи качества на Floradix Kindervital са: 

 • наличието на две калциеви соли за максимално насищане
 • имуностимулиращите свойства
 • лесната употреба
 • сладкият вкус, дължащ се на кленов сироп и екстракт от ечемичен малц
 • грижата за храносмилателната система
 • липсата на консерванти, добавена захар, лактоза, алкохол и мая
 • липсата на странични ефекти
 

Floradix Магнезий

 

Познат още като Течен магнезиев еликсир с билки и плодове, Floradix Магнезий съдържа органични магнезиеви соли, магнезиев глюконат и магнезиев цитрат. Добавката е подходяща за консумация от лица над 3-годишна възраст, като се препоръчва за употреба при спортисти, по време на бременност и кърмене, при наличие умора и крампи в мускулите, както и по време на депресивни състояния.

Течната формула спомага за бързото усвояване на продукта без дразнене на стомаха. Еликсирът НЕ съдържа консерванти, оцветители, лактоза и глутен, а сладкият вкус се дължи на наличието на пчелен мед и рожков в състава. Той е подходящ за вегетарианци, като само 20 мл. от Floradix Магнезий на ден осигуряват 67% от препоръчителния дневен прием на магнезий.

 

Floradix Мултивитамин*

 

Благодарение на богатото си съдържание на цели 8 основни витамина, този еликсир е изключително подходящ за укрепване на имунната система и цялостно поддържане на метаболизма. Възстановявайки баланса на витамините в тялото, Floradix Мултивитамин служи както като имуностимулант, така и като тонизиращо и възстановяващо средство. Препоръчителната дневна доза за деца между 6-12-годишна възраст е 5ml на ден, а за възрастни - 10ml, преди хранене.

Не можем да скрием, че всяка доза от Floradix Мултивитамин е истинско удоволствие за сетивата. Сладкият му плодов вкус, който се дължи на съдържанието на концентрат от плодови вкусове като портокал, маракуя, кайсия и ябълка, е любим на малки и големи.

Не бива да забравяме и други ценни съставки като екстракт от дрожди и пшеничен зародиш, морски зърнастец и семена от кола, които допринасят за имуностимулиращите и тонизиращите му свойства. А ето и всички витамини, които се съдържат в еликсира:

 • Витамин А - необходим за нормалната функция на имунната система
 • Витамин D - допринася за усвояването на калция и фосфора при изграждането на здрави кости
 • Витамин E - антиоксидант, който помага при защитата на клетките от оксидативния стрес
 • Витамин B1 - подпомага енергийния метаболизъм
 • Витамин B2 - оптимизира функционирането на нервната система
 • Витамин B3 - трансформира храната в енергия, грижи се за мозъчната дейност
 • Витамин B6 - подпомага синтезирането на цистеин и действа благоприятно на нервната система
 • Витамин C - повишава защитата от инфекции, антиоксидант
 

*подходящ за хора в напреднала възраст, деца над 6г., спортуващи, вегетарианци, вегани

 

Floradix Alpenkraft

 

Този билков еликсир за гърло и бели дробове съдържа масло от евкалипт и мента, екстракти и дестилати от билки, както и натурален мед и малц. Подходящ е при болки в гърлото, кашлица, наличие на секрет в белите дробове, раздразнение на дихателните пътища, както и при професионални певци, говорители и хора, работещи в запрашена среда. Дневната доза варира спрямо състоянието и възрастта. Подходящ е за вегетарианци.

Към отличителните характеристики на Floradix Alpenkraft спадат:

 • течната му формула, която се усвоява бързо и не натоварва храносмилателния тракт 
 • Наличието на билки, грижещи се за здравето на дихателните пътища
 • Наличието на етерични масла, които разгръщат действието си още в устната кухина
 • Липсата на консерванти, оцветители, овкусители, ядки, лактоза, млечни и животински продукти
 • GMP стандарт за качество

Свързани продукти

Други ПОЛЕЗНО