Почистването може да е различно!

Стане ли време да почистиш всяко кътче от дома, процесът на отлагане може да се превърне в безкраен. С няколко лесни стъпки обаче може не само да внесеш ред в хаоса по приятен начин, но и да го направиш без намесата на химикали.

Първа стъпка - улесни се и върни всички вещи, които не са на мястото си, там, където се намират по принцип. Това на пръв поглед дребно действие ти гарантира, че ще разчистиш пространство и ще внесеш ред още преди да стартираш със същинското почистване! Подреденият дом повишава продуктивността и стимулира желанието за работа, давайки допълнителна мотивация да изпълниш задачите си.

Въпреки че перфектна рецепта за почистване не съществува, то да спазваш последователност при дезинфекцирането на своя дом всъщност е от ключово значение. Можеш лесно да си спестиш двойната работа, като първо почистиш мебелите във всяка стая, защото, ако започнеш от пода, прахът от мебелите отново ще го замърси впоследствие.

А защо да не комбинираш почистването с грижа за себе си? Как? Ами например докато се къпеш, може да почистиш стените в банята.

Почистването е още по-забавно, когато не си сам! Включи всички членове на семейството, за да се справите с тази задача с общи усилия. Можеш да превърнеш почистването в повече от досаден процес - истинско приключение, което ще направи деня ти вълнуващ и ще донесе максимално удовлетворение след добре свършена работа.

А докато си на вълна почистване, направи атмосферата по-приятна с любимите си песни. Освен настроение, те ще създадат и приятна обстановка, в която шумът от прахосмукачката ще бъде заглушен. Отвори широко прозорците и докато ги почистваш се наслади на слънчевите лъчи и свежият въздух.

А замислял ли си се за вида на препаратите, които използваш? Тялото е твоят дом, който понякога има нужда от пречистване. Нека обаче не забравяме и за почистването на физическия дом! Както се грижиш за себе си и собственото си здраве, така и домът трябва да бъде почистван по щадящ начин и без вредно въздействиe. Такова оказват препаратите, съдържащи химични вещества, които, освен да имат негативно влияние върху мебелите, могат да навредят и на здравето на кожата и дихателната ни система при по-продължителен контакт. Натуралните препарати от своя страна, са с доказан ефект и не само щадят теб и твоето тяло, но и елиминират причинителите на замърсявания по изцяло натурален начин.

Приложи споделените трикове и наблюдавай как чистенето ще се превърне в дългоочакван за теб момент!

Свързани продукти

Други ПОЛЕЗНО