Двойно Шоколадови Веган Курабийки и Веган Шоколадово Мляко #СуперСладкиПразници с Dragon Superfoods!
Ето как да се стоплите в студените зимни вечери и подсладите с дъх на шоколад, канела и джинджифил!
Двойно шоколадови курабийки – веган и без глутен
Тези меки, сладки и с консистенция на брауни и богат шоколадов вкус, курабийки са истински неустоим десерт! Приготвят се бързо и лесно и са идеални за коледното печене на сладки в компанията на най-малките. Тъй като не съдържат яйца, могат да се похапват дори неизпечени!
Необходими продукти за 18 Двойно Шоколадови Веган Курабийки:
- 2 с.л. брашно от ленено семе
- 100 мл вода
- 45 г брашно от тапиока
- 35 г кокосово брашно
- 80 г кокосово масло, разтопено
- 20 г какао на прах
- 1/2 ч.л. джинджифил
- 1/2 ч.л. канела
- 130 г кокосова захар
- 1 ч.л. бакпулвер
- 90 г млечен шоколадов дропс
- 30 г бял шоколадов дропс
Начин на приготвяне на Двойно Шоколадови Веган Курабийки:
Разбъркайте лененото семе с водата и оставете настрана.
В купа смесете брашното от тапиока, кокосовото брашно, какаото, канелата, джинджифила и бакпулвера. Разбъркайте, за да се смесят.
В голяма купа разбийте с телена бъркалка кокосовото масло и кокосовата захар. Добавете ленената смес и разбъркайте отново.
Постепенно прибавете сухите съставки, като разбърквате леко с дървена лъжица, до получаване на меко тесто. Най-накрая добавете млечния шоколадов дропс.
Оставете купата с тестото за 30 минути в хладилника.
Загрейте фурната до 180ºС. Покрийте две тави за печене с незалепваща хартия.
Направете топчета от тестото и ги наредете на разстояние върху тавите. Върху всяко притиснете по няколко капки бял шоколадов дропс.
Печете сладките около 10-12 минути в горната половина на фурната, докато започнат да потъмняват по краищата.
След изваждане от фурната, сладките ще изглеждат недопечени и крехки, но това не трябва да ви притеснява. Оставете ги да се охладят до стайна температура върху тавата. По желание ги охладете в хладилника, за да се стегнат.
Перфектният веган горещ шоколад
Внесете уют и наслада в дома си в зимните дни с този вкусен горещ шоколад! Невероятният му аромат и богат вкус се дължат на комбинацията от какао, шоколадови капки и добавените зимни подправки. Съхранявайте ги до седмица в затворен контейнер.
Необходими продукти за 2 чаши веган горещ шоколад: - 300 мл растително мляко
- 1 с.л. брашно от тапиока
- 2 с.л. какао
- 50 г млечен (и/или черен, ако обичате интензивен какаов вкус) шоколадов дропс
- 1/2 ч.л. канела
- по желание: 1/3 ч.л. джинджифил
- 1 с.л. кокосова захар (или на вкус)
Начин на приготвяне на Перфектният веган горещ шоколад
В купичка смесете около 50 мл от млякото с брашното от тапиока, кокосовата захар, какаото и подправките. Разбърквайте, докато се получи гладка смес.
Загрейте останалото мляко в малка тенджерка на котлона. Когато стигне точката на кипене, махнете го от котлона и изсипете вътре подготвената смес. Разбъркайте много добре. Намалете температурата на котлона и върнете тенджерката върху него. Разбърквайте енергично за няколко секунди с телена бъркалка, докато сместа започне да се сгъстява. Махнете я от котлона и изсипете вътре веднага шоколадовия чипс. Разбъркайте, за да се разтопят и изсипете горещия шоколад в две чаши.
Сервирайте поръсен с още шоколадови капки.