Меню
Меню
Веган тиквен чийзкейк

01.09.2021 23:33:44

Веган тиквен чийзкейк

Необходими продукти за блата

1 чаша фурми
1 чаша бадеми
1 ч.л. ванилия
1 чаена лъжичка канела
2 чаени лъжички кокосово масло

За тиквения пласт

2 чаши кашу, накиснати за една нощ
1 чаша пюре от тиква (стъпка 2)
½ чаша кленов сироп
1 чаена лъжичка канела на прах
½ ч.л. смляно индийско орехче
¼ ч.л. джинджифил
¼ ч.л. бахар
1 ч.л. ванилия
2 супени лъжици кокосово масло

Начин на приготвяне на Веган тиквен чийзкейк

Първо приготвяме основния блат като блендираме заедно бадемите, фурмите, кокосовото масло, ванилията и канелата. Сместа се получава ронлива, затова с обратната страна на лъжица натискайте и я разпределете равномерно на дъното на форма за сладкиш. Поставете във фризера, докато приготвяте средния слой.

За да направите тиквеното пюре, използвайте 1/4 от една малка тиква, нарежете на кубчета и пригответе на пара, докато омекне. След като е достатъчно мека пасирайте до хомогенна смес, поставете в купа и оставете да се охлади.

За да направите слой “чийзкейк” блендирайте кашуто, кленовия сироп, канела, индийско орехче, джинджифил, бахар, карамфил и кокосово масло до получаване на гладка смес.

Разделете сместа в две части. Оставете половината от сместа в блендера, а другата половина разпределете върху приготвения блат и върнете във фризера за около половин час.

Към другата половина от сместа в блендера добавете тиквеното пюре и получената смес разпределете като най-горен слой на кейка.

За да е в най-добрата си форма, извадете сладкиша от фризера 1ч. преди сервиране на стайна температура.

Добър апетит!

Източник: Food matters

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Веган рецепти

Веган рецепти

Веган тиквен чийзкейк

Веган тиквен чийзкейк

Необходими продукти за блата 1 чаша фурми1 чаша бадеми1 ч.л. ванилия1 чаена лъжичка канела2 чаени лъжички кокосово масло За тиквения пласт 2 чаши кашу, накиснати за една нощ1 чаша пюре от тик Необходими продукти за блата 1 чаша фурми1 чаша бадеми1 ч.л. ванилия1 чаена лъжичка канела2 чаени лъжички кокосово масло За тиквения пласт 2 чаши кашу, накиснати за една нощ1 чаша пюре от тик 2021-11-02T14:18:10+02:00 Веган тиквен чийзкейк

<div id="et-boc" class="et-boc"> <div class="et-l et-l--post"> <div class="et_builder_inner_content et_pb_gutters3"> <div class="et_pb_section et_pb_section_0 et_section_regular"> <div class="et_pb_row et_pb_row_0"> <div class="et_pb_column et_pb_column_4_4 et_pb_column_0 et_pb_css_mix_blend_mode_passthrough et-last-child"> <div class="et_pb_module et_pb_text et_pb_text_0 et_pb_text_align_left et_pb_bg_layout_light"> <div class="et_pb_text_inner"> <p><strong>Необходими продукти за блата</strong></p> <p>1 чаша фурми<br />1 чаша бадеми<br />1 ч.л. ванилия<br />1 чаена лъжичка канела<br />2 чаени лъжички кокосово масло</p> <p>За тиквения пласт</p> <p>2 чаши кашу, накиснати за една нощ<br />1 чаша пюре от тиква (стъпка 2)<br />&frac12; чаша кленов сироп<br />1 чаена лъжичка канела на прах<br />&frac12; ч.л. смляно индийско орехче<br />&frac14; ч.л. джинджифил<br />&frac14; ч.л. бахар<br />1 ч.л. ванилия<br />2 супени лъжици кокосово масло</p> <p><strong>Начин на приготвяне на&nbsp;Веган тиквен чийзкейк</strong></p> <p>Първо приготвяме основния блат като блендираме заедно бадемите, фурмите, кокосовото масло, ванилията и канелата. Сместа се получава ронлива, затова с обратната страна на лъжица натискайте и я разпределете равномерно на дъното на форма за сладкиш. Поставете във фризера, докато приготвяте средния слой.</p> <p>За да направите тиквеното пюре, използвайте 1/4 от една малка тиква, нарежете на кубчета и пригответе на пара, докато омекне. След като е достатъчно мека пасирайте до хомогенна смес, поставете в купа и оставете да се охлади.</p> <p>За да направите слой &ldquo;чийзкейк&rdquo; блендирайте кашуто, кленовия сироп, канела, индийско орехче, джинджифил, бахар, карамфил и кокосово масло до получаване на гладка смес.</p> <p>Разделете сместа в две части. Оставете половината от сместа в блендера, а другата половина разпределете върху приготвения блат и върнете във фризера за около половин час.</p> <p>Към другата половина от сместа в блендера добавете тиквеното пюре и получената смес разпределете като най-горен слой на кейка.</p> <p>За да е в най-добрата си форма, извадете сладкиша от фризера 1ч. преди сервиране на стайна температура.</p> <p>Добър апетит!</p> <p><em>Източник: Food matters</em></p> </div> </div> <!-- .et_pb_text --></div> <!-- .et_pb_column --></div> <!-- .et_pb_row --></div> <!-- .et_pb_section --></div> <!-- .et_builder_inner_content --></div> <!-- .et-l --></div> <!-- #et-boc -->

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки