Търсиш вкусен и здравословен десерт без захар? Тази рецепта ще те впечатли със своята комбинация от ядки, какао и кремообразна плодова текстура, която е истинска наслада за сетивата. Лесно се приготвя, не изисква печене и е идеална за всеки, който иска да се наслади на нещо сладко без угризения.
Смеси орехите с бисквитките. Към тях добави ядковото мляко и какаото на прах. Разбъркай добре, докато получиш лепкава смес, която ще използваш за основа.
Разпредели сместа в тава или формичка и притисни, за да изравниш блата.
Пасирай накиснатото кашу заедно с кокосовото мляко, разтопеното кокосово масло, агавето и лимоновия сок до гладка консистенция. Раздели получения крем на две равни части.
Към едната половина на крема добави малините и пасирай до хомогенна смес. Към другата част прибави боровинките и отново блендирай.
Изсипи единия крем върху ядковия блат на тортата. Заглади добре с шпатула и прибери във фризер за 1 час.
Извади десерта, добави втория плодов пласт и прибери отново във фризер за няколко часа, докато стегне добре.
Извади десерта, остави го за няколко минути да се отпусне и нападай! Не забравяй да споделиш крайния резултат със ЗЕЛЕН и разгледай блога ни за още здравословни изкушения и информативни статии!