Първо приготвяме основния блат като блендираме заедно бадемите, фурмите, кокосовото масло, ванилията и канелата. Сместа се получава ронлива, затова с обратната страна на лъжица натискайте и я разпределете равномерно на дъното на форма за сладкиш. Поставете във фризера, докато приготвяте средния слой.
За да направите тиквеното пюре, използвайте 1/4 от една малка тиква, нарежете на кубчета и пригответе на пара, докато омекне. След като е достатъчно мека пасирайте до хомогенна смес, поставете в купа и оставете да се охлади.
За да направите слой “чийзкейк” блендирайте кашуто, кленовия сироп, канела, индийско орехче, джинджифил, бахар, карамфил и кокосово масло до получаване на гладка смес.
Разделете сместа в две части. Оставете половината от сместа в блендера, а другата половина разпределете върху приготвения блат и върнете във фризера за около половин час.
Към другата половина от сместа в блендера добавете тиквеното пюре и получената смес разпределете като най-горен слой на кейка.
За да е в най-добрата си форма, извадете сладкиша от фризера 1ч. преди сервиране на стайна температура.