Веган тиквен чийзкейк

Необходими продукти за блата:
 
  • 1 чаша фурми
  • 1 чаша бадеми
  • 1 ч.л. ванилия
  • 1 чаена лъжичка канела
  • 2 чаени лъжички кокосово масло

    За тиквения пласт:
     
  • 2 чаши кашу, накиснати за една нощ
  • 1 чаша пюре от тиква (стъпка 2)
  • ½ чаша кленов сироп
  • 1 чаена лъжичка канела на прах
  • ½ ч.л. смляно индийско орехче
  • ¼ ч.л. джинджифил
  • ¼ ч.л. бахар
  • 1 ч.л. ванилия
  • 2 супени лъжици кокосово масло

    Начин на приготвяне на Веган тиквен чийзкейк:

    Първо приготвяме основния блат като блендираме заедно бадемите, фурмите, кокосовото масло, ванилията и канелата. Сместа се получава ронлива, затова с обратната страна на лъжица натискайте и я разпределете равномерно на дъното на форма за сладкиш. Поставете във фризера, докато приготвяте средния слой.

    За да направите тиквеното пюре, използвайте 1/4 от една малка тиква, нарежете на кубчета и пригответе на пара, докато омекне. След като е достатъчно мека пасирайте до хомогенна смес, поставете в купа и оставете да се охлади.

    За да направите слой “чийзкейк” блендирайте кашуто, кленовия сироп, канела, индийско орехче, джинджифил, бахар, карамфил и кокосово масло до получаване на гладка смес.

    Разделете сместа в две части. Оставете половината от сместа в блендера, а другата половина разпределете върху приготвения блат и върнете във фризера за около половин час.

    Към другата половина от сместа в блендера добавете тиквеното пюре и получената смес разпределете като най-горен слой на кейка.

    За да е в най-добрата си форма, извадете сладкиша от фризера 1ч. преди сервиране на стайна температура.


    Добър апетит!

Други ВЕГАН РЕЦЕПТИ

Есенна супа за имунитет

С настъпването на студените дни е важно да се погрижим за здравето си. Тази ароматна крем супа не са...

Пълнени чушки с киноа

Ако търсиш балансирано и вкусно ястие, което съчетава здравословни съставки и лесно приготвяне – то...

Фалафели

Бърза рецепта за фалафели с бадемово брашно и хранителна мая - високопротеиново хапване, което ще те...