Започни деня със ЗАКУСКА!

Точно така обичаме да започваме деня в магазин ЗЕЛЕН, особено след като се появи гранолата на bett’r, но за нея ще ти разкажем малко по-късно. 😉 Сега нека разгледаме защо е добре да се закусва.

За някои неизменна част от сутрешната рутина, за други – трудноосъществим план, за трети – ненужно хранене, ЗАКУСКАТА е първото ни зареждане с енергия за деня. След като цяла нощ метаболизмът е бил забавен, сутрин имаме нужда от захранване, за да събудим тялото си и всяка функция в него да заработи на пълни обороти. Също така, закуската помага да се чувстваме бодри и с бистър ум, за да изпълним с лекота ежедневните си задачи. Според някои изследвания, хората, които похапват както сутрин, така и между храненията, поддържат по-лесно добра фигура, защото разпределят равномерно приетите калории през целия ден, а това улеснява преработката и усвояването им.


Да, със сигурност ЗАКУСКАТА звучи като полезно начинание, но всъщност тя е такова единствено, ако е съставена от подходящите храни!


Ясно е, че след няколко банички, кифли, палачинки или мекички ще ни се иска по-скоро пак да си полегнем, вместо да отидем на работа изпълнени с енергия. Затова е най-добре да се закусва с малки количества плодове, зърнени храни, ядки и семена, които ще ни заситят без да натежават на стомаха, набавяйки необходимата доза протеини, въглехидрати и полезни мазнини. Предимството на тези храни е, че съдържат сложни въглехидрати. Тяхното продължително разграждане в стомашно-чревния тракт подсигурява постепенен и постоянен приток на глюкоза и фруктоза, или иначе казано, приток на енергия за работата на нашите органи и системи.

За полезна и пълноценна закуска, обаче се изискват време и познания за комбиниране на храните. А да си признаем, не всеки има възможността да отделя много време за приготвяне на закуска всяка сутрин. Затова и сме благодарни, че на пазара вече има така наречените зърнени закуски, които съчетават в себе си горепосочените съставки. Познаваме зърнени закуски под формата на мюсли, крънчи и корнфлейкс с различни добавки, примеси и вкусове, но те често съдържат много рафинирани подсладители или изкуствени овкусители, които в крайна сметка се отразяват негативно на тялото и жизнеността ни.


Ето защо, когато разбрахме, че bett’r гранола е факт, всички в ЗЕЛЕН бяхме изключително развълнувани! Тя е най-добрият вариант за полезна, вкусна и лесна за приготвяне закуска, който сме срещали досега! Само я залей с ядково мляко или плодов сок и е готова. 🙂



Честно казано ние си я похапваме и директно от пакета – толкова е изкушаваща и хрупкава!





А ето и защо я обожаваме:
  • не съдържа глутен
  • богата е на ядки, семена, сушени плодове
  • подсладена е единствено с кокосов нектар и оризов сироп, които са два от подсладителите с най-нисък гликемичен индекс
  • сууупер вкусна е
  • и да, БИО е!

Ако сме събудили любопитството ти, поръчай си я от тук. Гарантираме, че ще ти хареса!

И последно, тъй като знаем, че има и хора, които нямат апетит сутрин, а искат да започнат да закусват, ще споделим една хитрина. Лесно можеш да придобиеш полезния навик да закусваш, започвайки деня със смути. То се приготвя бързо, съзнанието ни го приема по-скоро като напитка, а не като храна, и е удобно за пийване на път към работа. След няколко седмици организмът ти ще свикне със сутрешното хранене и сам ще ти подсказва, че има нужда от закуска.

Други РЕЦЕПТИ ЗА ЗАКУСКА