Пухкав бананов хляб

На всеки му се е случвало да забрави 2-3 банана в хладилника. Какво да правиш, когато те са вече прекалено узрели? Гени ти дава идея за вкусен бананов хляб!
 
Кокосовата захар има нисък гликемичен индекс и е чудесен заместител на бялата захар. Вкусът и ароматът й са с лек карамелен нюанс. В допълнение към нея, сиропът от фурми прави банановия хляб още по-сладък и богат на фибри и минерали като калций и желязо.
 
Всяко парче от този пухкав бананов хляб ще донесе на тялото ти полезни хранителни вещества, а на теб - усмивка, породена от неповторимия му вкус!

Необходими продукти:
2 банана
2 яйца
есенция ванилия
250 гр. кисело мляко + сода
100 гр. кокосова захар 
40 гр. сироп от фурми 
орехи
шоколадови капки 
150-200 гр. брашно (Следи колко ще поеме сместа, тъй като това зависи от големината на бананите и яйцата.)
30 гр. кокосово масло
канела

Начин на приготвяне:
  1. Предварително разбий содата в киселото мляко.
  2. Намачкай бананите на пюре, след което добави останалите съставки и разбъркай добре до хомогенна смес.
  3. Прехвърли сместа във форма за печене.
  4. Изпечи на 180°C за 30-40 минути до суха клечка.
  5. Сервирай с любима заливка!

Хареса ли ти тази рецепта? Разгледай и останалите рецепти в блога ни!
 

Свързани продукти

Други РЕЦЕПТИ ЗА ЗАКУСКА