Безглутенови палачинки с касава

Считани за една от най-популярните закуски в света, палачинките дават чудесен старт на всеки ден, зареждайки тялото с необходимите му хранителни вещества. С възможност за приготвяне както в сладък, така и в солен вариант, тази закуска пасва на всеки вкус и носи удоволствие хапка след хапка!
 
Направи сутрините си по-приятни в компанията на щедра порция пухкави безглутенови палачинки с брашно от касава! Те бързо ще спечелят твоето сърце със своя неустоим вкус и неповторима текстура!
 
Брашното от касава е естествен безглутенов продукт, произведен  от кореноплоден зеленчук. С мек, леко сладък вкус, много близък до този на пшеницата, то е чудесен избор за приготвяне на всякакви тестени изделия.
 
Кленовият сироп е чудесен източник на цинк и манган, които подпомагат продуктивността и имат антиоксидантен ефект. Освен това, той деликатно подслажда и допълва всеки десерт за максимална наслада.

Необходими продукти:
1 ч.ч. брашно от касава
2 ч.ч. соево мляко
1 с.л. кокосово масло 
¼ ч.ч. кленов сироп 
2 ч.л. бакпулвер
2 ч.л. ябълков оцет
шоколад за настъргване

Начин на приготвяне:
  1. Смеси всички съставки в купа и разбъркай добре.
  2. Оформи палачинки в намазнен загрят тиган и ги изпечи.
  3. Настържи шоколад отгоре и добави любим топинг.
Благодарим на Любов за рецептата и на теб, че готвиш със ЗЕЛЕН!
 

Свързани продукти

Други РЕЦЕПТИ ЗА ЗАКУСКА

Пухкав бананов хляб

Ако имаш изостанали банани и ти се хапва нещо сладко, може набързо да си приготвиш този бананов хляб...