Чиа семена (КОНВ), 100g, Гурме класа
Чиа семена (КОНВ) 200g, Гурме класа
Киноа, 250g (КОНВ), Гурме Класа
Био Булгур, 500g, Био Класа
Био Киноа – храната на инките!
Историята на киноата започва от Андите в Южна Америка. Била е основна храна в Имерията на Инките, защото тази култура може да оцелее при най-различни условия. Тази адаптация на киноата позволила на инките да я използват за храна стотици години. В наши дни Перу продължава да бъде най-големия производител на киноа в света.
Био Киноа има голяма хранителна стойност. Смята се за богат източник на протеин, благодарение на съдържащото се солидното количество лизин и изолевцин. Източник е и на есенциални мастни киселини или мононенаситени мазнини (като олеиновата киселина). Също така, киноата е добър източник на вит. Е. Има голяма концентрация на калций и други минерали, както и богатство от антиоксиданти (кверсетин и кемпферол).
Био Киноа има противовъзпалително и антиоксидантно действие, като намалява риска от алергии. Използва се при диабетици, защото намалява и риска от появата на диабет. Ключът е високото съдържанието на фибри и протеини, нужни за поддържането на нормални стойности на кръвната захар. Киноата е впечатляваща и уникална храна, сред другите зърнени култури, с изобилието си от фитовещества и положителните им ефекти.
Начин на употреба: Преди употреба измийте зърната добре под течаща вода. Добавете вода в съотношение 1:2 (киноа:вода) и след като водата кипне, оставете на слаб огън за 15-20 минути.