Киноа (КОНВ), 500g, Гурме класа
Чиа семена (КОНВ), 100g, Гурме класа
Чиа семена (КОНВ) 200g, Гурме класа
Киноа, 250g (КОНВ), Гурме Класа
Био Булгур, 500g, Био Класа
Вземи една от най-полезните и пълни с минерали и ненаситени мастни киселини зърнена култура. Киноа ще те спечели с вкус и хранителни качества.
Историята на Киноата започва от Андите в Южна Америка. Била е основна храна в Имерията на Инките. Киноа е храна, която може да оцелее при променливи условия. Тази адаптация на културата позволила на инките да я използват за храна стотици години. В наши дни Перу продължава да бъде най-големия производител на киноа в света.
Киноа – една от най-полезните зърнени култури!
Киноа има голяма хранителна стойност. Смята се за богат източник на протеин и на есенциални мастни киселини или мононенаситени мазнини (като олеиновата киселина). Също така, киноата е добър източник на витамин Е. Има голяма концентрация на калций и други минерали, както и богатство от антиоксиданти (кверсетин и кемпферол).
Културата има противовъзпалително действие и намалява риска от алергии. Използва се при диабетици, като намалява и риска от появата на диабет. Ключът е високото съдържанието на фибри и протеини, нужни за поддържането на нормални стойности на кръвната захар.
Употреба: Зърната трябва да се измият добре под течаща вода. След това сложи в тенджера с вода в съотношение 1:2 и след като водата кипне, остави киноата на слаб огън 15-20 минути.
Съставки: Киноа
ХРАНИТЕЛНИ СТОЙНОСТИ ЗА 100 Гр.
Енергийна стойност в KJ: | 1613 kj |
---|---|
Енергийна стойност в kcal: | 382 kcal |
Мазнини: | 6.1 g |
от които наситени мастни киселини: | 0.7 g |
Въглехидрати: | 64 g |
Влакнини: | 7 g |
Протеини: | 14 g |
Сол: | 0.01 g |