Фалафели

Нуждаеш се от разнообразие по отношение на своя обяд или вечеря, но не намираш нещо достатъчно вкусно и здравословно, което да допълни менюто ти и да те държи сит дълго? Търсенето приключи, защото тези веган фалафели по рецепта на Гени ще надхвърлят и най-смелите ти мечти с вкуса си!
 
Нахутът е богат на белтъчини, фибри и има нисък гликемичен индекс. Той не само засища и подпомага дейността на храносмилателната система, но и може да подпомогне здравето на сърцето, тъй като не повишава нивата на кръвната захар.

Към него ще добавим бадемово брашно и хранителната мая Dragon Superfoods. Последната е неактивна мая, която е изсушена и е под формата на флейкс. На вкус наподобява комбинация между ядки, сирене и сметана. Богата е на витамини и хранителни вещества, които ще допринесат за хранителната стойност на твоите фалафели.

Малките нахутени кюфтенца са чудесен избор за лесно хапване, което можеш да включиш в менюто си. Подходящи са и за добавка към салата или в арабска питка, заедно с любими зеленчуци и сос. 

Необходими продукти:

1 кен нахут
100 гр. бадемово брашно Dragon Superfoods
30 гр. бадемов тахан Bett’r
сок от 1/2 лимон
20 гр. горчица
40 гр. веган крема сирене
3 ч.л. хранителна мая Dragon Superfoods

Начин на приготвяне:
 
  1. Блендирай всички съставки до хомогенна смес.
  2. Оформи фалафели.
  3. Изпечи ги на 180°C с вентилатор за 15-20 минути.
Можеш да си приготвиш и бърз веган сос за фалафели, който наподобява млечния чеснов сос. Просто блендирай слънчогледово семе с вода, зехтин, чесън, лимон, сол и подправки на вкус. 
 
Опитай този вариант на фалафели с бадемово брашно и сподели с нас резултата! Надяваме се да ти хареса!
 

Свързани продукти

Други ОСНОВНИ ЯСТИЯ