Веган овчарски пай
Чудиш се как ще замениш месото? Отговорът е текстуриран протеин! Той е веган алтернатива на месото, произведена от грахов протеин, протеин от черен боб и щипка сол. Той не съдържа соя, овкусители и алергени. Вкусът му е неутрален и лесно поема ароматите и вкусовете на ястието по време на приготвянето му. Различните текстури на растителния протеин го правят изключително подходящ за приготвянето на разнообразни солени ястия.
А ако ти е писнало да губиш излишно време за приготвянето на вкусно картофено пюре, заложи на бързото приготвяне без компромис във вкуса и качеството с готовия микс за картофено пюре. То ще придаде нежен завършен на овчарския пай, благодарение на подбрани подправки, които му придават изкушаващ аромат и правят преживяването неповторимо вкусно!
Необходими продукти:
200 гр. текстуриран грахов протеин Dragon Superfoods
200 гр. замразен грах
200 гр. замразени моркови на кубчета
1 глава лук, нарязан на ситно
300 гр. доматено пюре
щипка чесън на прах
1 с.л. шарена сол
400 мл. веган готварска сметана Dragon Superfoods
1 микс за картофено пюре Bett’r
650 мл. ядково мляко
4 с.л. олио
1 ч.л. сол
настърган веган кашкавал
Начин на приготвяне:
- Накисни граховия протеин, следвайки инструкциите на опаковката му.
- В тиган загрей малко олио и добави лука, протеина, граха и морковите.
- Задуши ги за около 10-12 минути, след което добави шарената сол, чесъна, доматеното пюре и 200 мл готварска сметана. Задуши ги за още 5 минути на слаб огън.
- В купа изсипи сместа за пюре и добави олио, сол и соево мляко. Разбъркай до хомогенна консистенция.
- Загрей фурната на 180°C.
- Изсипи зеленчуковата смес в дълбока тава. Разпредели пюрето отгоре и залей с останалата готварска сметана.
- Настържи кашкавал отгоре и изпечи за 30-40 минути до златиста коричка.