Веган овчарски пай

Ако търсиш подходящо питателно ястие, с което да впечатлиш близките си, то този веган овчарски пай е перфектният избор! С изобилие от вкусове, съчетани хармонично за максимална наслада, паят ще превърне всяка вечеря в незабравима и ще остави сетивата ти зашеметени! Благодарим на Любов за рецептата!

Чудиш се как ще замениш месото? Отговорът е текстуриран протеин! Той е веган алтернатива на месото, произведена от грахов протеин, протеин от черен боб и щипка сол. Той не съдържа соя, овкусители и алергени. Вкусът му е неутрален и лесно поема ароматите и вкусовете на ястието по време на приготвянето му. Различните текстури на растителния протеин го правят изключително подходящ за приготвянето на разнообразни солени ястия.

А ако ти е писнало да губиш излишно време за приготвянето на вкусно картофено пюре, заложи на бързото приготвяне без компромис във вкуса и качеството с готовия микс за картофено пюре. То ще придаде нежен завършен на овчарския пай, благодарение на подбрани подправки, които му придават изкушаващ аромат и правят преживяването неповторимо вкусно!

Необходими продукти:

200 гр. текстуриран грахов протеин Dragon Superfoods
200 гр. замразен грах
200 гр. замразени моркови на кубчета
1 глава лук, нарязан на ситно
300 гр. доматено пюре
щипка чесън на прах
1 с.л. шарена сол
400 мл. веган готварска сметана Dragon Superfoods
1 микс за картофено пюре Bett’r
650 мл. ядково мляко
4 с.л. олио
1 ч.л. сол
настърган веган кашкавал

Начин на приготвяне:
  1. Накисни граховия протеин, следвайки инструкциите на опаковката му.
  2. В тиган загрей малко олио и добави лука, протеина, граха и морковите.
  3. Задуши ги за около 10-12 минути, след което добави шарената сол, чесъна, доматеното пюре и 200 мл готварска сметана. Задуши ги за още 5 минути на слаб огън.
  4. В купа изсипи сместа за пюре и добави олио, сол и соево мляко. Разбъркай до хомогенна консистенция.
  5. Загрей фурната на 180°C.
  6. Изсипи зеленчуковата смес в дълбока тава. Разпредели пюрето отгоре и залей с останалата готварска сметана.
  7. Настържи кашкавал отгоре и изпечи за 30-40 минути до златиста коричка.
Хареса ли ти тази рецепта? Тогава със сигурност ще харесаш и останалите рецепти в блога ни. Благодарим ти, че готвиш със ЗЕЛЕН!
 

Свързани продукти

Други ОСНОВНИ ЯСТИЯ

Есенна супа за имунитет

С настъпването на студените дни е важно да се погрижим за здравето си. Тази ароматна крем супа не са...

Пълнени чушки с киноа

Ако търсиш балансирано и вкусно ястие, което съчетава здравословни съставки и лесно приготвяне – то...

Фалафели

Бърза рецепта за фалафели с бадемово брашно и хранителна мая - високопротеиново хапване, което ще те...