Веган Меденки
Необходими продукти за Веган Меденки :
- 2 чаши брашно (325 гр.)
- 2 ч. л. бакпулвер
- 1/2 ч. л. индийско орехче
- 1 чаена лъжичка джинджифил; канела
- 1/2 чаша захар (100 гр.) или еритритол
- 1/3 чаша + 2 супени лъжици олио (100 мл.)
- 5 супени лъжици ябълково пюре
- 1/4 чаша кокосов нектар
Начин на приготвяне на Веган Меденки:
Стъпка 1: В голяма купа поставете брашното, бакпулвер, подправките и захарта и разбъркайте.
Стъпка 2: В отделна купа смесете олиото с ябълковото пюре и кокосовия нектар. Смесете мокрите съставки със сухите.
Стъпка 3: Оформете една топка и покрийте със стреч фолио. Поставете в хладилник за един час.
Стъпка 4: Загрейте фурната до 180С.
Стъпка 5: С ръце оформете топчета и ги покрийте с пудра захар (ако искате напукани бисквитки). Поставете ги в тава, покрита с хартия за печене.
Стъпка 6: Печете около 20 минути.
Да ви е сладко!
* Рецептата за веган меденки създаде Любов Павлова, позната в социалните мрежи като @bohemianveg.
Рецептата за Веган меденки направи за нас Любов Павлова.
Любов Павлова е Фууд Блогър, който се крие зад името BohemianVeg. Тя споделя рецепти само на растителна основа, като експериминтира с най-различни продукти и техники, опитвайки се да пресъздава дори и най-традиционни ястия от международните кухни. Вкусна, лесна и достъпна веган храна е основата на нейният блог и разбира се, желанието да покаже, че растителната храна не е само полезна, но е и разнообразна!