Веган Кюфтенца от булгур и ленено семе
Само ще добавя ,че рецептата е лесна , изисква около 30 минути – заедно с пърженето и е перфектна да се хапва дори на следващия ден. Експлозия от вкусове! Но вие сами ще се уверите в думите ми.
Необходими продукти за Веган Кюфтенца от булгур и ленено семе:
- 150 г сварен булгур
- 40 г сварен нахут
- 2 с.л. ленено семе
- 30 г брашно от лимец
- 6 с.л. вода
- Къри Био Класа
- Куркума Био Класа
- 7-8 гъби
- Шепа спанак
- ½ глава стар лук
- 1 скилидка чесън
- Връзка магданоз
- Сол и черен пипер
Начин на приготвяне на Веган Кюфтенца от булгур и ленено семе:
Ако не са ви сварени нахута и булгура, си ги сварете по инструкциите на опаковките.
Измийте си зеленчуците и ги нарежете.
Разтворете си лененото семе в горещата вода и оставете да набъбне.
Когато булгура ви се свари го изсипете в голяма купа. Нахута го намачкайте , но оставете по-големи парчета за да имате текстура.
Зеленчуците ги задушете на тиган в малко кокосово масло.
Когато всички съставки са готови ги смесете заедно с подправките и оформете своите кюфтенца.
Пържим в малко кокосово масло от всяка страна.
Може да си направите чесново сосче от соев йогурт , чесън и малко копър и сол.
Да ви е СЛАДКО!
Рецептата за Веган Кюфтенца от булгур и ленено семе направи за нас Генадия Момчилова.
Гени или по-позната като hyunnieh от Instagram е любител фотограф, начинаещ кулинар и стилист на храна. Вярваща, че всичко се случва с цел и всяко взето или не взето решение ще ни отвори нови врати, ще разкрие нови приключения и ще ни научи на нови уроци. Голямата и страст са здравословния начин живот и спорта. Обожава да пътешества, да опознава чужди традиции и да взаимства невероятни рецепти. При нея винаги е свежо, здравословно, цветно и направено с много любов.