Веган кюфтенца

В момента сме на вълна нови и интересни варианти на добре познати ястия, та затова днес ти представяме Люси от Lussi’s World of Artcraft. Тя е една изобретателна дама, която обожава изкуствата и реши да ни подари част от кулинарното си вдъхновение под формата на кюфтенца.🙂

Продукти:
  • 200 гр. червена леща
  • 200 гр. булгур
  • 2 с.л. домашна едра лютеница
  • 1 печена чушка
  • 1 малка глава лук
  • 1 морков
  • 2-3 с.л. кълцан магданоз
  • лют пипер
  • сол
  • олио
  • галета

    Начин на приготвяне:
    Свари поотделно лещата и булгура. Отцеди и ги смеси в купа заедно с лютеницата, магданоза, лука, доматите и печената чушка, нарязани на ситно. Овкуси с малко подправки и ако си почитател на пикантното, добави малко люто червено пиперче. От получената смес оформи кюфтенца и ги оваляй в галетата.

    Нареди в тава върху хартия за печене и добави няколко капки олио. Изпечи ги на 180 градуса за 20-30 минутки.


    Благодарим ти за кюфтенцата, Люси!?

Други ВЕГАН РЕЦЕПТИ

Фалафели

Бърза рецепта за фалафели с бадемово брашно и хранителна мая - високопротеиново хапване, което ще те...