Магнезий, когато сме физически активни

Магнезият е необходим за над 300 биохимични процеса в човешкото тяло и това прави приема му изключително важен при активно спортуващи хора и такива с ежедневна физическа натовареност.

Минералът (Mg) допринася за нормалната функция на мускулите, тази на нервите и се отразява благоприятно върху състоянието на нашите кости и зъби.

Чест симптом за недостиг на магнезий са мускулните крампи – неприятната болка, когато натоварим мускулите си при бягане, вечер след интензивна тренировка, дълъг преход в планината или сутрешен джогинг. 

Какъв магнезий да изберем – течен, таблетки или магнезий на прахчета?

Течният магнезий е предпочитаният избор сред физически активните хора, тъй като се усвоява по-добре от организма. Ефектът и усещането за облекчение могат да се усетят по-бързо в сравнение с другите му форми, още между първия и втория ден. Течната формула на Floradix Магнезий  е бързо и лесно усвоима, благодарение на плодовите киселини и билковите извлеци, чрез които минералът се абсорбира ефективно в тялото.

Продуктът съдържа не една, а цели две магнезиеви соли, за да подсигури тялото ни с оптималното количество от веществото. Доброто усвояване на вече разтворените соли, прави продукта много по-ефективен в сравнение с аналогичните таблетни форми. 

Съвет: Floradix Магнезий е изцяло чист и натурален продукт без консерванти, алкохол и оцветители. Съхранявайте го в хладилник, за да запазите неговите качества максимално дълго време. Може да бъдете сигурни, че приемате чист и полезен продукт за вашето тяло. Ако сте сред най-активните и запалени спортисти, можете да увеличите дозата на своя прием при необходимост.

За кого още е полезен магнезий?

  • Активни спортисти;
  • Ежедневни физически натоварвания
  • Психически стрес – за доброто настроение и превенция на депресивни състояния;;
  • Бременни жени – при синдром на твърд корем и при превенция на контракции;
  • При кърмене.
Постигането на баланс между физическото и психическото ни състояние, често налага прием на магнезий от хора с активен и натоварен график. Когато сме подложени на стрес, организмът ни черпи от вече натрупаните запаси с магнезий в тялото ни, което налага нуждата да ги запълним отново.

При бременните жени също е необходим допълнителен прием на минерала, не само по време на самата бременност, но и по време на кърменето. Ако сте в този етап от своя живот, е желателно да обсъдите нуждата от магнезий с лекуващия ви лекар.

С редовния прием на магнезий, вие ще подобрите значително състоянието не само на своите мускули, нерви и сърце, но ще заздравите значително вашите кости и зъби. Магнезият (Mg) е много добре съвместим с елемента калций (Ca), който е основен за здравината на нашите кости и зъби.

Това, на което е добре да обърнете внимание е, че понякога приемът на магнезий може да възпрепятства приема на желязо (Fe) и то да не може се усвои от организма. Затова ви съветваме, ако приемате и хранителна добавка с желязо, да оставите един минимален прозорец от 2 часа между приема на добавките, за да имате максимална ефективност и усвоимост и на двете съставки във вашето тяло.

Бъдете активни и не забравяйте да се погрижите подобаващо за своето тяло още днес!

Предимства на Floradix Магнезий:
  • течен магнезий – в пъти по-висока усвояемост, тъй като минералите се усвояват много по-добре вече разтворени
  • две магнезиеви соли за максимално насищане на организма
  • органични магнезиеви соли – магнезиев глюконат и магнезиев цитрат
  • комбиниран с плодови сокове
  • билкови извлеци
  • натурален, чист продукт БЕЗ консерванти, алкохол
  • много бързи резултати, буквално след 1ви, 2ри прием
  • може да се ползва в по-високи дози при необходимост

Други ПОЛЕЗНО