Есенната умора! Как да се справим?

Докато се радваме на есенните багри, изпълнени с пъстро настроение, дните неусетно стават все по-къси, а природният ресурс, слънчевата светлина, е все по-ограничен. Преходът към зимата изисква сериозна адаптация към новите климатични условия, която за някои от нас може да се окаже по-трудна и да прерасне в есенна умора.

Симптоматика
Есенната умора се характеризира с няколко силно изразени симптома, които се проявяват продължително. Ако се чувстваш отпаднал, муден, замаян, разсеян, с по-слаб имунитет и липса на енергия, то най-вероятно страдаш от есенна умора. Как да се справиш с нея и какви действия да предприемеш, за да се погрижиш за здравето си, ще разбереш в следващите редове!

Как можем да си помогнем?
Умора и липса на енергия Кой ще предположи, че слънчевата светлина има толкова голямо значение за нашето благосъстояние? Слънчевите лъчи са жизненоважни за набавянето на достатъчно серотонин - хормонът на щастието. Съветваме те да прекарваш повече време сред природата, за да се възползваш от есенното слънце максимално. От друга страна, ограничената слънчева светлина предразполага секретирането на повече мелатонин, хормонът на съня, който повишава чувството на отпадналост. Набавянето на достатъчно сън през студените месеци е ключов фактор за поддържане на добро здраве.

Изменени хранителни предпочитания Случвало ли ти се е през лятото да не чувстваш глад, докато през есента да прибягваш към по-тежки храни? Това е съвсем естествен процес! С настъпването на студените месеци апетитът ни към високо въглехидратните храни нараства, защото тялото ни иска да се запаси за настъпващата зима. Препоръчваме ти да заложиш на сложни въглехидрати като овесени ядки, ориз, леща, бобени и зърнени култури, текстуриран грахов протеин и други. Те са по-хранителни, по-богати на фибри и консумацията им в дългосрочен план ще те дари с повече енергия. Заложи на сезонни плодове и зеленчуци, които също са сигурен източник на фибри и ще насърчат тялото ти към по-безпроблемно преминаване към студените месеци.

Мудно настроение и цялостна немощ Гарантирай достатъчно движение на тялото си и то ще ти се облагодари подобаващо! Ако изпитваш физически дискомфорт и промяна в настроенията си, те съветваме да осигуриш ежедневно движение на тялото си, което да поддържа енергийните ти нива. Спортът е от ключово значение за твоето състояние през годината, особено когато е по-уязвимо през студените месеци.

Дехидратация и главоболие Темата за хидратацията е актуална през цялата година. Минаваме да ти напомним, че трябва да приемаш поне 1.5-2.0 л. течности на ден, за да облекчиш симптомите на есенната умора и поддържаш тялото си жизнено.

Слаб имунитет и липса на жизненост Обърни внимание на минералите в тялото си. Симптомите на слаб имунитет и отпадналост се овладяват с консумация както на пълноценна храна и достатъчно вода, така и с прием на подходящи билки и натурални добавки. За цялостно поддържане на силен имунитет, енергия, сърдечно здраве и тонус препоръчваме Floradix Мултивитамин. Той комплексно възстановява необходимите витамини за тялото, сред които A, B1, B2, B6, C, D и E. Floradix Мултивитамин се усвоява лесно и поддържа имунитета ни силен, когато е най-уязвим.

Друго решение за укрепване на твоя имунитет, което ти препоръчваме, е да увеличиш консумацията на суперхрани. Суперхраните са храни, които стимулират функциите на организма, намаляват риска от заболявания и подобряват физическото и менталното здраве. Обикновено те съдържат високо количество антиоксиданти, витамини и минерали, които са с доказани имуностимулиращи свойства.

 

Други ПОЛЕЗНО