Меню
Меню
Постна Гъбена Крем Супа

01.09.2021 23:33:41

Постна Гъбена Крем Супа

Времето за пости e време за нов прочит на добре познатите ни рецепти, а тази седмица, вдъхновени от новите продукти на Lord of Tofu, решихме да поекспериментираме с тофу. Вече се усеща ароматът на прекрасната гъбена крем супичка с тофу, която шеф Николета Колева подготви специално за нас, затова те оставяме с нейната бърза и изкушаваща рецепта.

Необходими продукти за 2 порции:

  • 2 с.л. зехтин или кокосово масло без аромат
  • ½ глава целина на малки кубчета
  • 1 средно голям морков на малки кубчета
  • 1 скилидка чесън на ситно
  • 4 малки гъби печурки на дребно
  • 1 с.л. брашно
  • 400 мл. вода
  • ½ ч.л. сушена мащерка
  • ½ ч.л. сушен риган
  • ½ ч.л. червен пипер
  • сол и пипер на вкус
  • 2 с.л. тахан от слънчоглед, сусам или кашу, разтворен в 50 мл. студена вода (за кремообразност)
  • ½ ч.л. сушен розмарин
  • 20 гр. (или ¼ от пакет) Lord of Tofu Шварцвалд на кубчета
  • 1 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

В средно нагрята тенджера запържи зеленчуците с чесъна за 3 – 4 минути. След това добави гъбите и всички подправки, без розмарина, за още 3 минути. Намали температурата и сложи брашното, хранителната мая и бавно налей вода, докато бъркате добре, за да не се образуват буци. Когато започне да се вдига пара, добави разтворения тахан и разбъркай отново. Целта е супата да се загрее, не да заври. Накрая можеш да добавиш лимон по желание.

Отделно, в горещ тиган с мазнина, запържи тофуто с розмарин, малко сол и пипер за 5 минути, докато леко потъмнее. Сервирай го върху вече поднесената супа.

Добър апетит!

За още невероятни рецепти виж блогът на шеф Николета Колева. 🙂

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Предястия и салати

Предястия и салати

Постна Гъбена Крем Супа

Постна Гъбена Крем Супа

Времето за пости e време за нов прочит на добре познатите ни рецепти, а тази седмица, вдъхновени от новите продукти на Lord of Tofu, решихме да поекспериментираме с тофу. Вече се усеща аромат Времето за пости e време за нов прочит на добре познатите ни рецепти, а тази седмица, вдъхновени от новите продукти на Lord of Tofu, решихме да поекспериментираме с тофу. Вече се усеща аромат 2022-05-27T15:23:36+03:00 Постна Гъбена Крем Супа

<div id="et-boc" class="et-boc"> <div class="et-l et-l--post"> <div class="et_builder_inner_content et_pb_gutters3"> <div class="et_pb_section et_pb_section_0 et_section_regular"> <div class="et_pb_row et_pb_row_0"> <div class="et_pb_column et_pb_column_4_4 et_pb_column_0 et_pb_css_mix_blend_mode_passthrough et-last-child"> <div class="et_pb_module et_pb_text et_pb_text_0 et_pb_text_align_left et_pb_bg_layout_light"> <div class="et_pb_text_inner"> <p>Времето за пости e време за нов прочит на добре познатите ни рецепти, а тази седмица, вдъхновени от новите продукти на <span style="color: #99cc00;"><a style="color: #99cc00;" href="https://zelen.bg/?s=lord%20of%20tofu&amp;post_type=product&amp;utm_source=site-dni-na-tofu-slider&amp;utm_medium=site-dni-na-tofu-slider&amp;utm_campaign=site-dni-na-tofu-slider">Lord of Tofu</a></span>, решихме да поекспериментираме с тофу. Вече се усеща ароматът на прекрасната гъбена крем супичка с тофу, която<span style="color: #99cc00;"><a style="color: #99cc00;" href="https://www.facebook.com/NikoletaKolevachef/?hc_ref=ARR2P0rBz0ZFmsi39pzaonUV5-cyVFMKXtIgt9Gm0qChuQkgoR-Ct7ATBeKZFsV2cCw"> шеф Николета Колева</a></span> подготви специално за нас, затова те оставяме с нейната бърза и изкушаваща рецепта.</p> <p><strong><span style="color: #008000;">Необходими продукти за 2 порции:</span></strong></p> <ul> <li>2 с.л. зехтин или кокосово масло без аромат</li> <li>&frac12; глава целина на малки кубчета</li> <li>1 средно голям морков на малки кубчета</li> <li>1 скилидка чесън на ситно</li> <li>4 малки гъби печурки на дребно</li> <li>1 с.л. брашно</li> <li>400 мл. вода</li> <li>&frac12; ч.л. сушена мащерка</li> <li>&frac12; ч.л. сушен риган</li> <li>&frac12; ч.л. червен пипер</li> <li>сол и пипер на вкус</li> <li>2 с.л. тахан от слънчоглед, сусам или кашу, разтворен в 50 мл. студена вода (за кремообразност)</li> <li>&frac12; ч.л. сушен розмарин</li> <li>20 гр. (или &frac14; от пакет)<span style="color: #99cc00;"><a style="color: #99cc00;" href="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/tofu-schwarcwald-lord-of-tofu/"> Lord of Tofu Шварцвалд</a></span> на кубчета</li> <li>1 с.л. лимонов сок</li> </ul> <p><strong><span style="color: #008000;">Начин на приготвяне:</span></strong></p> <p>В средно нагрята тенджера запържи зеленчуците&nbsp;с чесъна&nbsp;за 3 &ndash; 4 минути. След това&nbsp;добави&nbsp;гъбите и&nbsp;всички подправки, без розмарина, за още 3 минути. Намали температурата и сложи брашното, хранителната мая и бавно налей вода,&nbsp;докато бъркате добре, за да не се образуват буци. Когато започне да се вдига пара,&nbsp;добави разтворения тахан и разбъркай отново. Целта е супата да се загрее, не да заври. Накрая можеш да добавиш лимон по желание.</p> <p>Отделно,&nbsp;в горещ тиган с мазнина,&nbsp;запържи тофуто с розмарин, малко сол и пипер за 5 минути, докато леко потъмнее. Сервирай го върху вече поднесената супа.</p> <h5><strong><span style="color: #008000;">Добър апетит!</span></strong></h5> <p>За още невероятни рецепти виж <a href="http://tastybynature.eu/">блогът на шеф Николета Колева</a>. 🙂</p> </div> </div> <!-- .et_pb_text --></div> <!-- .et_pb_column --></div> <!-- .et_pb_row --></div> <!-- .et_pb_section --></div> <!-- .et_builder_inner_content --></div> <!-- .et-l --></div> <!-- #et-boc -->

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки