Пролетната умора е нещо естествено!

Докато слънцето се опитва да пробие път между облаците, а дърветата да разцъфтят, ние започваме да се пробуждаме от зимния сън. Точно в този момент е най-възможно да се появи ТЯ – Пролетната умора!

Как да я познаеш?
Пролетната умора не е болест, но също се характеризира с типични симптоми, които при някои хора се проявяват отчетливо и продължително. Ако усещаш постоянно отпадналост, раздразнителност, ако чувстваш наближаващи депресивни състояния, ако ти е трудно да се съсредоточаваш и искаш често да похапваш въглехидратна храна или пък нямаш никакъв апетит, пролетната умора те е сполетяла. Тъй като ние от магазин ЗЕЛЕН не искаме никой да се чувства отпаднал или без настроение, ще ти споделим как да възвърнеш бодростта и усмивката си. 🙂

Всъщност ПРОЛЕТНАТА УМОРА Е НЕЩО ЕСТЕСТВЕНО!

Чрез това явление и неговите симптоми тялото и умът ни подсказват как да се погрижим за тях, така че да се почувстваме цялостно заредени и пречистени след зимния сезон. От нас се иска само да ги послушаме.
 
  • Потиснатост, сънливост и лошо настроение Това са симптомите на намалени нива на серотонин, дължащи се на по-късия ден и продължителната липса на слънчеви лъчи през зимата. За да стимулираш производството на хормона на щастието, не е нужно да започнеш да прекаляваш с шоколада, а по-скоро да организираш времето си така че максимално да се радваш на пролетното слънце сред природата. А споменавайки шоколада, какаовите зърна са нашето тайно оръжие за бързо ободряване!
  • Мудност, тежест на тялото и намалена физическа активност Причината е ясна – калоричната “зимна храна”, от която тялото ни има нужда през студените месеци. С идването на пролетта обаче, организмът ни минава в режим на изчистване на ненужните запаси, затова и е нормално да изпитваме физически дискомфорт. Помогни на тялото си като се движиш повече на чист въздух. Например отиди пеша до следващата спирка, до по-далечния магазин, до работа или до парка.
  • Главоболие и умора Тези неприятни симптоми съпътстват естествения процес на засилено изхвърляне на токсини от тялото, по-извествен като детоксикация. В този момент организмът ни има нужда от помощ, защото трудно успява да се освободи от “боклуците”. Колкото повече се задържат в кръвта самите те, толкова повече предизвикват физически болки и цялостна отпадналост. Да, пролетта наистина е най-подходящият сезон за пречистващи режими и ние ти ги препоръчваме с две ръце. Възползвай се от всички пресни зеленолистни, сезонни плодове и зеленчуци, за да ти е вкусно, свежо и да помогнеш на тялото да презареди на летен режим! Намигваме ти с още няколко ежедневни хитрини, изпробвани от нас:
    Увеличи водата, за да изхвърлиш от тялото си по-лесно ненужните му вещества. Замени кофеиновите напитки със зелени смутита и свежи плодове за по-бърза детоксикация. Ако все пак държиш на силен ободряващ ефект, избери зеления чай пред кафето. Наспивай се! Организирай свободното си време за любимо хоби.

    Ако симптомите се задържат по-дълго време и трудно се повлияват от по-горните предложения, обърни внимание на баланса на минералите в тялото. Продължителното чувство на пролетна умора се дължи нерядко на недостиг на желязо. Скритият железен дефицит е състояние, което се повлиява лесно с подходяща храна, билки, плодове, добавки. Затова при подобни симптоми винаги препоръчваме един от любимите продукти на нашите клиенти – Билкова кръв. Това е немски билково-плодов еликсир с високо съдържание на желязо, което е лесноусвоимо благодарение на течната му форма. Бърза и ефективна помощ при пролетна умора!

    Друго решение което бихме препоръчали е Мултивитамин Комплекс. С енергизиращото си действие той предпазва организма от пролетна умора. Floradix Мултивитамин помога за възстановяване баланса на тялото като с един вкусен прием доставя на организма не по-малко от 8 жизненоважни витамина, сред които А, В2, В6, С, D и Е. Със своята формула за бързо усвояване, той укрепва, тонизира и влияе благоприятно върху умствената и физическата дееспособност.

Открий нашата специална селекция от продукти за силен имунитет ТУК!

Други ПОЛЕЗНО