Вегетарианска пица от лимец

Продължаваме с вкусните предложения на блогърите от нашия зелен отбор! Сега е време за рецептата на една цветна дама с буен балкански нрав, романтична душа и богато кулинарно въображение – Вили от Vili’s time. Тя набързо завъртя прекрасна пица от лимец с гъбки и краставички, а ние без да се бавим повече ще я споделим с теб!

Продукти за тестото:
  • 1 ч.ч. пълнозърнесто брашно от лимец /чашата е с вместимост 200 мл./
  • 1 яйце
  • 5 -6 с.л. кисело мляко
  • 1 к.л. сода
  • 1 ч.л. ябълков оцет
  • 1 с.л. зехтин
  • сол
  • 3 с.л. био сусам
  • чесън на прах
  • сух риган

    Продукти за гарниране:
  • био доматен сос за пица
  • 2 бр. пресни печурки
  • 2-3 бр. био кисели краставички
  • 1 бр. прясна червена чушка
  • био веган кашкавал
  • веган пармезан

    Начин на приготвяне:
    В по-голяма купа направи тестото, като започнешс разбиването на яйцето, добавиш към него киселото мляко и разтворената в него сода за хляб, а след това – ябълковия оцет и зехтина. Накрая смеси течните със сухите съставки. Разпредели в 33-сантиметрова тава за пица, покрита с хартия за печена с няколко капки зехтин.

    След това намажи блата с доматения сос, а отгоре нареди предварително нарязаните на тънко кисели краставички и гъбки. За разкош поръси щедро с настърган кашкавал и пармезан. Печи за 15-17 минути на 180 градуса в режим “вентилатор”.


    Благодарим ти за цветната пица, Вили! 🙂

Други ОСНОВНИ ЯСТИЯ