Меню
Меню
Вегетарианска пица от лимец

01.09.2021 23:32:02

Вегетарианска пица от лимец

Продължаваме с вкусните предложения на блогърите от нашия зелен отбор!

Сега е време за рецептата на една цветна дама с буен балкански нрав, романтична душа и богато кулинарно въображение – Вили от Vili’s time. Тя набързо завъртя прекрасна пица от лимец с гъбки и краставички, а ние без да се бавим повече ще я споделим с теб!

Продукти за тестото:
1 ч.ч. пълнозърнесто брашно от лимец /чашата е с вместимост 200 мл./
1 яйце
5 -6 с.л. кисело мляко
1 к.л. сода
1 ч.л. ябълков оцет
1 с.л. зехтин
сол
3 с.л. био сусам
чесън на прах
сух риган

Продукти за гарниране:
био доматен сос за пица
2 бр. пресни печурки
2-3 бр. био кисели краставички
1 бр. прясна червена чушка
био веган кашкавал
веган пармезан

Начин на приготвяне:
В по-голяма купа направи тестото, като започнешс разбиването на яйцето, добавиш към него киселото мляко и разтворената в него сода за хляб, а след това – ябълковия оцет и зехтина. Накрая смеси течните със сухите съставки. Разпредели в 33-сантиметрова тава за пица, покрита с хартия за печена с няколко капки зехтин.

След това намажи блата с доматения сос, а отгоре нареди предварително нарязаните на тънко кисели краставички и гъбки. За разкош поръси щедро с настърган кашкавал и пармезан. Печи за 15-17 минути на 180 градуса в режим “вентилатор”.

 

Благодарим ти за цветната пица, Вили! 🙂

 

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Основни ястия

Основни ястия

Вегетарианска пица от лимец

Вегетарианска пица от лимец

Продължаваме с вкусните предложения на блогърите от нашия зелен отбор! Сега е време за рецептата на една цветна дама с буен балкански нрав, романтична душа и богато кулинарно въображение – Ви Продължаваме с вкусните предложения на блогърите от нашия зелен отбор! Сега е време за рецептата на една цветна дама с буен балкански нрав, романтична душа и богато кулинарно въображение – Ви 2021-11-02T15:15:53+02:00 Вегетарианска пица от лимец

<div id="et-boc" class="et-boc"> <div class="et-l et-l--post"> <div class="et_builder_inner_content et_pb_gutters3"> <div class="et_pb_section et_pb_section_0 et_section_regular"> <div class="et_pb_row et_pb_row_0"> <div class="et_pb_column et_pb_column_4_4 et_pb_column_0 et_pb_css_mix_blend_mode_passthrough et-last-child"> <div class="et_pb_module et_pb_text et_pb_text_0 et_pb_text_align_left et_pb_bg_layout_light"> <div class="et_pb_text_inner"> <h5><span style="color: #000000;"><strong>Продължаваме с вкусните предложения на блогърите от нашия зелен отбор!</strong></span></h5> <p>Сега е време за рецептата на една цветна дама с буен балкански нрав, романтична душа и богато кулинарно въображение &ndash;<a href="https://www.facebook.com/vilistime"><span style="color: #99cc00;"> Вили</span></a> от<span style="color: #99cc00;"> <a style="color: #99cc00;" href="https://www.vilistime.com/bg/">Vili&rsquo;s time</a></span>. Тя набързо завъртя прекрасна пица от лимец с гъбки и краставички, а ние без да се бавим повече ще я споделим с теб!</p> <p><strong><span style="color: #008000;">Продукти за тестото:</span></strong><br /> 1 ч.ч.&nbsp;<a href="https://zelen.bg/biomagazin/bio-klasa/bio-brashno-ot-limec-bio-klasa/" target="_blank" rel="noopener"><span style="color: #99cc00;">пълнозърнесто брашно от лимец</span></a> /чашата е с вместимост 200 мл./<br /> 1 яйце<br /> 5 -6 с.л. кисело мляко<br /> 1 к.л. сода<br /> 1 ч.л. ябълков оцет<br /> 1 с.л. зехтин<br /> сол<br /> 3 с.л.&nbsp;<span style="color: #99cc00;"><a style="color: #99cc00;" href="https://zelen.bg/biomagazin/bio-klasa/bio-susam-nebelen-bio-klasa-250g/" target="_blank" rel="noopener">био сусам</a></span><br /> чесън на прах<br /> сух риган</p> <p><span style="color: #008000;"><strong>Продукти за гарниране:</strong></span><br /> <span style="color: #99cc00;"><a style="color: #99cc00;" href="https://zelen.bg/biomagazin/green-bio-tropic/bio-domaten-sos-za-pica-green-bio-tropic-360g/" target="_blank" rel="noopener">био доматен сос за пица</a></span><br /> 2 бр. пресни печурки<br /> 2-3 бр.&nbsp;<a href="https://zelen.bg/biomagazin/green-bio-tropic/bio-kiseli-krastavichki-green-bio-tropic-670g/" target="_blank" rel="noopener"><span style="color: #99cc00;">био кисели краставички</span></a><br /> 1 бр. прясна червена чушка<br /> <span style="color: #99cc00;"><a style="color: #99cc00;" href="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/bio-vegan-kashkaval-za-pica-violife-200g/" target="_blank" rel="noopener">био веган кашкавал</a></span><br /> <span style="color: #99cc00;"><a style="color: #99cc00;" href="https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/vegan-parmezan-violife-235g/" target="_blank" rel="noopener">веган пармезан</a></span></p> <p><span style="color: #008000;"><strong>Начин на приготвяне:</strong></span><br /> В по-голяма купа направи тестото, като започнешс разбиването на яйцето, добавиш към него киселото мляко и разтворената в него сода за хляб, а след това &ndash; ябълковия оцет и зехтина. Накрая смеси течните със сухите съставки. Разпредели в 33-сантиметрова тава за пица, покрита с хартия за печена с няколко капки зехтин.</p> <p>След това намажи блата с доматения сос, а отгоре нареди предварително нарязаните на тънко кисели краставички и гъбки. За разкош поръси щедро с настърган кашкавал и пармезан. Печи за 15-17 минути на 180 градуса в режим &ldquo;вентилатор&rdquo;.</p> <p>&nbsp;</p> <h5><span style="color: #008000;"><strong>Благодарим ти за цветната пица, Вили!</strong> </span>🙂</h5> <p>&nbsp;</p> </div> </div> <!-- .et_pb_text --></div> <!-- .et_pb_column --></div> <!-- .et_pb_row --></div> <!-- .et_pb_section --></div> <!-- .et_builder_inner_content --></div> <!-- .et-l --></div> <!-- #et-boc -->

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки