Ако търсиш балансирано и вкусно ястие, което съчетава здравословни съставки и лесно приготвяне – то тези отворени чушки, пълнени с киноа, са перфектният избор за теб!
Комбинацията от протеини, фибри и свежи подправки прави ястието питателно и балансирано, а лютивият деликатес от Delishu придава изтънчен пикантен привкус. Това ястие е чудесно както за ежедневна вечеря, така и за специални поводи, когато искаш да впечатлиш гостите си с нещо вкусно.
Измий и почисти чушките от семената. Намажи ги с малко мазнина и ги запечи за кратко във фурната, докато омекнат и придобият лек загар.
Докато чушките се пекат, свари киноата и елдата поотделно според инструкциите на опаковките.
Отцеди водата и ги смеси в купа с подправките - черен пипер, хималайска сол, лимонов сок, щипка чили и соев сос за по-богат вкус.
Извади чушките и ги напълни със сместа от киноа и елда.
Запечи ги във фурната за още 10 минути.
Извади ги и добави слайсове от лютивия деликатес на Delishu. Върни във фурната да се запекат за още 2-3 минути.
За финал, добави сос от кокосов йогурт и копър и поднеси ястието, докато е още топло.
Добър апетит! Не забравяй, че в блога на ЗЕЛЕН можеш да откриеш още много други вкусни и здравословни рецепти, както и информативни статии за продуктите ни!