Пълнени чушки с киноа

Ако търсиш балансирано и вкусно ястие, което съчетава здравословни съставки и лесно приготвяне – то тези отворени чушки, пълнени с киноа, са перфектният избор за теб!
 
Комбинацията от протеини, фибри и свежи подправки прави ястието питателно и балансирано, а лютивият деликатес от Delishu придава изтънчен пикантен привкус. Това ястие е чудесно както за ежедневна вечеря, така и за специални поводи, когато искаш да впечатлиш гостите си с нещо вкусно.
 

Необходими продукти:

Метод на приготвяне:

  1. Предварително загрей фурната на 180°C.
  2. Измий и почисти чушките от семената. Намажи ги с малко мазнина и ги запечи за кратко във фурната, докато омекнат и придобият лек загар.
  3. Докато чушките се пекат, свари киноата и елдата поотделно според инструкциите на опаковките.
  4. Отцеди водата и ги смеси в купа с подправките - черен пипер, хималайска сол, лимонов сок, щипка чили и соев сос за по-богат вкус.
  5. Извади чушките и ги напълни със сместа от киноа и елда.
  6. Запечи ги във фурната за още 10 минути.
  7. Извади ги и добави слайсове от лютивия деликатес на Delishu. Върни във фурната да се запекат за още 2-3 минути.
За финал, добави сос от кокосов йогурт и копър и поднеси ястието, докато е още топло.
Добър апетит! Не забравяй, че в блога на ЗЕЛЕН можеш да откриеш още много други вкусни и здравословни рецепти, както и информативни статии за продуктите ни!

Свързани продукти

Други ОСНОВНИ ЯСТИЯ

Фалафели

Бърза рецепта за фалафели с бадемово брашно и хранителна мая - високопротеиново хапване, което ще те...